Reklama

Reklama

Války sršní

(TV film)
  • Velká Británie Killer Hornets
Velká Británie / Jihoafrická republika, 2016, 50 min

Režie:

Kira Ivanoff

Obsahy(1)

V japonských horských lesích se odehrávají nenápadné bitvy, divoké a dramatické. V hlavních rolích jsou roje sršní mandarínských, sršní žlutavých a včel medonosných, toužících po životně důležitých zásobách proteinu... Hluboko v japonských lesích zuří teritoriální válka mezi armádami smrtících sršní, prapory vos a letkami včel. Každá strana bojuje, aby získala životně důležité prostředky pro své vlastní království. Všichni válečníci jsou neustále ve střehu, připraveni obětovat život a bojovat na smrt. Sledujte jejich zuřivý konflikt a nekonečné krveprolití z bezprostřední blízkosti ve snímku Smrtící sršně. Stanete se svědky válečné výpravy odvážných okřídlených bojovníků na nepřátelském území. Jsou vyzbrojeni smrtícím jedem, je jich mnoho a mají jednoduchý bitevní plán: zvítězit, nebo zemřít. Poutavý příběh o střetu nesmiřitelných klanů je zároveň závodem o přežití druhu. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

n0ty 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o koloběhu života sršní v japonských lesích. Pojato jako válka o nadvládu lesu a animace jak ze Hry o trůny, avšak krutá realita je cítit již od začátku dokumentu. Jedná se o čistý boj o přežití. Perfektní záběry z kamer, doprovázené akčním střihem dodávají na atraktivnosti a animace s popisem na vzdělanosti. Určitě stojí za zhlédnutí. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Hororové prevedenie sveta kráľovien, a ich posluhovačiek. Naozaj obdivujem osobu/osoby, ktoré tento (aj keď sa mi to toho nechcelo) skvost natočili. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sršně mandarínské vedou válku v tomto dokumentu se sršněmi žlutavými a také se včelami. Včely mají sice silnější jed a dokážou žihadlo do sršní vbodnout několikrát za sebou, pokud je však sršní převaha, nemají šanci. A to i přes to, že vymyslely taktiku, jak sršně v případě, že se jedná jen o několik průzkumnic, zabít. Podobně je to u sršní žlutavých, které si dokážou poradit jen s menším množstvím obřích útočníků. A pokud je třeba získat potravu pro larvy a není poblíž hnízdo sršní ani včel, pak se sršně mandarínské pustí do vlastního konkurenčního druhu. Samy nedokážou trávit tuhou potravu, proto krmí své larvy, které na oplátku krmí je tím, že vylučují tekutinu nazývanou sršní nektar. Ta je pro dělnice a budoucí královny zdrojem energie. Fascinující záběry zprostředkují působivou krajinu, život blanokřídlého hmyzu i bitevní vřavu, kdy padají hlavy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama