Reklama

Reklama

Curiosa

  • Francie Curiosa
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Paříž roku 1895, Pierre je dandy a básník. Spolu s přítelem Henrym jsou oba zamilovaní do Marie, dcery jejich básnického mentora. Ačkoliv Marie má ráda Pierra, vezme si Henryho, aby splatila tátův dluh. Pierre prchá do Alžíru, kde potkává uhrančivou Zohar. Poté co vezme Zohar zpátky do Paříže, začíná se vše pořádně komplikovat… (Pilot Film)

(více)

Recenze (29)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádherně živelný film. Pro čtenáře byť jediné knihy Pierra Louÿse nepřekvapivé (přesto nesmrtelně krásné) erotické hry, pro ostatní cosi příjemného a možná, že i nového. Druhá hlavní postava, Marie de Régnier, je patrně pro české diváky (a čtenáře) zcela neznámou, také proto, že její knihy nikdy překládány nebyly. Nicméně společně s Colette a Annou de Noailles patřila do pomyslné top 3 roku 1910 dle periodika L'Intransigeant. Je to tedy risk, uvést takový film do naší distribuce. Přesto samozřejmě můžeme doufat, že osloví nejen frankofily. #FestivalFrancouzskéhoFilmu ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené zobrazení polyamory vztahu. Zde v dobových kulisách, ale principiálně nestárnoucí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejně nesnesitelné a o hovnu jako Egon Schiele - nechápu tu stupidní módu přivádět dnes na svět filmy zrovna z této éry. Strašně mě to nebavilo - absolutně všechno, co se v tom filmu řeší, mi přišlo neuvěřitelně fádní, banální a milionkrát zpracované jinde. Navíc se v tom filmu nevyskytuje jediná hezká holka, což je více než smutné s ohledem na fakt, že si to nárokuje téměř 2 hodiny vašeho času. Noémie Merlant vypadá jako ošklivější verze Emmy Watson, jen s tím rozdílem, že Emmu nahou ve filmu nikdy neuvidíme, takže je nutné vzít s povděkem aspoň tu Noémii - nechť, ale ostatní herečky už nestojí ani za zmínku. Navíc to má soundtrack, který je totálně mimo a k dobovému filmu se nehodí (že by neblahý vliv Baze Luhrmanna?), a celkově jsem tam asi nenašel nic, kvůli čemu by ten film stál za vidění, byť někomu těch pár nahatých zadků asi ke štěstí stačí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to chytlavé tím, že je to bez zábran se sotva patrnou smyslností.Ale byla tu příležitost udělat mnohem vášnivější a provokativnější film i když viditelné erotiky je zde tolik až přestává fungovat. Ta zastřená náznaková funguje dobře. Žánr to je kostýmní životopisné melodrama. Kolem ústřední postavy Marie, posléze rovněž známé autorky, se to hemží básníky, od vlastního otce až po nápadníky. Bohatšího si vezme, s přitažlivějším udržuje i s trpným požehnáním manžela poměr. Avšak nejen s ním: jako by předznamenala heslo Brigitte Bardotové Jednou se všichni setkáme v posteli. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Holý vták, holé kundy, niekto si tu seriózne zmýlil žáner. Dramagická rovina je natočená v pohode, ale dalo sa to aj bez explicitnosti. Inak Marie de Heredia, ktorá je hlavnou predstaviteľkou tohto neumeleckého počinu a zároveň nevydareného soft porna, má vo svojom životopise na francúzskej wikipedii z polovice len zoznam, koľko mala známych milencov. Neznámych už nestihli spočítať. To už mi je skvelá kariéra! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Konec 19. století. Marie je provdána za nudného básníka Henryho, který si ji v podstatě koupí u jejích rodičů, protože je do ní bláznivě zamilován. Marie však touží po Pierrovi a není proto divu, že jakmile se vrátí z cest, stane se jeho milenkou. Není však všechno zlato, co se třpytí. Marie brzy zjišťuje, že není jediným objektem touhy pro Pierra, který má zálibu ve focení žen. Situaci ještě více zkomplikuje manžel, který najde všechny hanbaté fotky Marie. Snad jen francouzský režisér by dokázal natočit erotický film tak přirozeným způsobem. Celkově se na film dobře dívá a oceňuji vynikající technické provedení. Třešničkou na dortu je BRILANTNÍ elektronický soundtrack, který kupodivu k filmu sedne jako poklička na hrnec. https://youtu.be/8cVfkFD77AA ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO SVĚTOZOR - Ale proč ne. Noémie Merlant je pěkná žena a i takový film může zejména páry správně naladit na...příjemné večery. 70% (with J.) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa príbeh rozvíja skôr v lyricko-poetickej rovine (čo ja osobne moc nemusím), napriek tomu dokonale vynahradzuje celý dojem z filmu vyvážený vizuálny zážitok. Pôsobivá a poddajná atmosféra konca 19.storočia zosobnená v milostnom trojuholníku a bohémskom živote ústredných postáv. Trochu škoda, že v tom nebolo viac dialógov, pretože tie, ktoré tu zazneli mali často veľmi pôsobivý podtext umocňujúci výrazne vydarený vizuál - či už v kulisách alebo kostýmoch (alebo aj bez nich). Celkový dojem je možno kdesi na 3*, ale za pôvab herečiek prihadzujem hviezdu navyše :) ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější a nejzábavnější na tomto snímku byla hudba (velmi se mi zalíbil kontrast mezi dobovými interiéry, kostýmy a celkově výpravou, a "moderní" hudbou včetně aranží a použitých nástrojů). Jinak je to bohužel nudný až banální příběh. A kdo není pedofil, tak toho ani ta nahota moc nepotěší. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Snímek nabitý vášní.Uměleckou hodnotu snad měly jen kostýmy a rekvizitya vybrané interiéry.Herečky dostaly dosti zabrat ať mi nikdo netvrdí že jsou takoví profíci že jim některé záběry dělaly radost točit!Jinak : možná takhle vznikal pornografický průmysl.Někdo byl taky první kdo vymyslel Tesla žárovku ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Maria miluje Pierra, ale musí si pro peníze vzít jeho nejlepšího kamaráda. Pak se Pierre vrátí z Alžíru s krásnou Zohar a je něj bohém s foťákem a Maria je zpět a protože se to odehrává v prudérní kostýmové strojené době a proto se to hemží hláškama jako " naučím tě neřestem"" nafoť mne v pozicích, které odporují dnešní morálce" apod. Francouzský film jako artová oslava ženského těla ( točila to žena tak celkem vkusně) a objevování hranic sexuality v době, která měla hranice hodně přísné. Jako jo, estetický zážitek to i chvíli baví , nadcením tři hvězdy za furt nahatý Noémie Merlant ( která se mi hodně líbila v Portrétu dívky v plamenech ) a nádhernou Camélia Jordana a že mám rád filmy o malování a focení, jenže problém je, že výsledkem jako celku je to dost intelektuální nuda. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Příběhově zcela prázdné, nudné a naivní, navíc se stylem vyprávění, který překvapí, seděl by totiž spíše na pravý opak. V ději se hodně skáče a stále mluví. Celý působí dojmem, jakoby toho bylo třeba říct velmi mnoho, jenže ve výsledku se neřekne nic. Příběh nemá žádnou gradaci, naprosto postrádá silnější scény, což je vzhledem k tomu, že jeho základem je milostný trojúhelník docela podivné. Když vzpomenu na kameru, je to celé ještě zvláštnější, ta je totiž zase naopak výborná. Zaujaly především exteriérové detaily, práce se světlem, ale i interiéry... mimochodem zase výborně dobově vybavené, což platí například i u kostýmů. Herecky je Curiosa též slušná. Za to scén kolem "dobového" fotografování mohlo být více, alespoň tak by film měl co ukázat. 50% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Příjemné, s pěknou kamerou, velmi pěknými kostýmy a zajímavou hudbou. Na Noémie Merlantovou je pěkný pohled, ať je oblečena nebo svlečena. Jedinou výtku bych měl: celý film jsem čekal na nějaký vyhrocený konflikt, ale až na jednu sebevraždu se celkem nic nestalo. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Sedla mi moderní elektronická hudba i rekonstrukce původních fotografií a vůbec kamera celkově. Oba hlavní představitelé mají jiskru. Je poznat, že film točila žena, takže erotika je vkusná. Příběh je klasickými vztahovým propletencem, který samozřejmě nenabízí nic nového, ale to už lze v tomto ranku vymyslet jen těžko. Bavily mě historické detaily jako milostné dopisy putující trubkami s kanalizací. Naše milostná psaní cestují s hovny, má drahá. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Hudba je krásná, ale ne do tohohle nudného nekončícího filmu. Nahota potěšila a Noémie Marlant je hezká ženská, ale to je tak všechno. Jinak mne to fakt nezajímalo, ale vůbec a ty časový skoky byli bohužel taky otřesný! ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Kostýmy pěkné, zajímavá moderní hudba. Ale to je asi tak všechno. Jinak pár bobrů, pánové všichni s knírkem jak sňatkoví podvodníci se mi trochu pletli, (jestli jsem něco nepropás) jeden povislej pinďour, pořád někdo k někomu chodí a fotí se tam "na krabičku", sem tam šoustnou, do toho se promítají takové neurčité prostřihy černobílých fotek. Příběh samotný tak nějak celkem předvídatelný, až nudný. A že mi hlavní představitelka typově dost nápadně připomíná nejfalešnější osobu, kterou jsem kdy potkal, sice není chyba Noémie Merlant, ale k celkovému zlepšení dojmu to rozhodně nepřispělo. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi současné filmové zpracování včetně elektronického soundtracku a Noémie dávala nahý scény s přehledem a přirozeně. Dějově mě to ale trochu minulo. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi vydarené poňatie kontroverzie medzi konvenčným životom a tým nespútaným, živelným, ktorý sa odohráva za zatvorenými dverami jedného parížskeho bytu. Dejovo slabšie, postrádajúce nejaký väčší zvrat. Tretiu hviezdičku pridávam len za krásnu Noémie Merlant. ()

Reklama

Reklama