Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní počin s vynikající Amandlou Stenberg, která čím dál dokazuje, že roste ve velkou herečku. Poslední dobou mě baví tyhle rasově zaměřené počiny z Ghetta, dealerů a kriminality. Film má v jistých momentech slušnou sílu a emoce na mne zafungovaly slušně. Byť je to o něco delší, než je třeba já se příjemně bavil. Anthony Mackie v roli dealera celkem badass.75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Hate U Give" bude podľa mňa jedným z dôležitých snímkov roku 2018. Nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy, no rozhodne prevažujú jeho pozitíva. Myslím si, že je to film, z ktorého si môžeme ako diváci niečo odniesť, má dobrú hlavnú myšlienku a aj hrdinku (v podaní Amandly Stenberg), ktorá tomu dáva maximálne všetko. A minimálne musím povedať, že som rád, že ju konečne vidím v dobrom filme, lebo tie posledné 2 boli skutočne frustrujúce. Ale poďme ďalej. Pochválim tempo, herecké výkony sú dobré na všetkých frontoch a myslím si, že väčšinou film funguje v tom, že chceme vedieť ako to dopadne a ukazuje, že nie všetci sme rovnakí, no súčasne aj, že v každom človeku môže driemať skrytý rasista, len si to ani nikdy neuvedomil. Lenže funguje to aj naopak. A v tomto film podľa mňa najlepšie funguje. Ukazuje, že aj obyčajní ľudia môžu byť rasisti. Nie sú to len tí kričiaci chlapi čo nemajú problém byť vulgárni. Môže to byť ktokoľvek. Môže to byť formou malých rečí, malých momentiek, no vedia skutočne zasiahnuť na to správne miesto. Okrem toho je tu skvelá scénka, kde sa Starr rozpráva s jej strýkom, ktorý je tiež policajt. A vysvetľuje jej to všetko z pohľadu policajta, ktorý v momente musí urobiť rozhodnutie. A viem si predstaviť, že to môže byť pre nich rovnako stresujúce. A keď sa potom začnú diať podobné protesty ako v tomto filme, tak je to len opätovanie nenávisti nenávisťou. Až nakoniec to niekde musí vybuchnúť. A záverečná scénka to pekne ukazuje. Možno, keby film viac ten moment vypestoval, bolo by to ku koncu silnejšie, ale buďme k sebe úprimní. Nikto nechce niečo také vidieť. Možno to nemuselo mať ten následný happyend, no úprimne som rád,že nikto nevystrelil. To je pozitívum. A je dobré vidieť ako si to všetky strany uvedomia. Nenávisť plodí nenávisť a je neustále bitá nenávisťou. A tak je to jeden bludný kruh. Dá sa z toho niečo si vziať. Niekedy menej nenávisti a viac pochopenia vie urobiť zo sveta krajšie miesto. Hodnotenie: A- ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $29,719,483Tržby Celosvetovo $32,237,069Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť vážna téma, ktorá bola v amerike v posledných rokov dosť aktuálna. Tak trošku aj ťažko uchopiteľná, tak aby nevyznala príliš povrchne, či neobjektívne. Tu to režisérovi vychádza tak na polovicu, skôr zanechá taký chladnejší dojem na hrane. /60%/ ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je černému v Americe, nevím jak je cikánovi v Evropě, vím jen, že stále je tu rasizmus ať z té či oné strany. Jedna strana se vymlouvá na druhou a hrajeme si na soužití, které nám stále nejde. Jediná cesta vede ke vzájemnému pokřížení ras, až vznikne buď rasa žíhaná, pak si budou lidi počítat, kdo má více skvrn bílých nebo černých, nebo rasa takových středně snědých lidí a to bude nejpravedlivější. Pak bude konec rasizmu, co se týká barvy pleti. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne náhodou je ve stopáži zmínka o skvělým Straight Outta Compton, ke kterýmu má THUG hodně blízko. Sice až na pár podstatnejch výjimek, ale má. Tou asi největší je sentimentalita. Slzopudnost natřískaná do tohohle filmu, se vás bude snažit dojímat co půl hodiny, a zbytečně přehrocený dramatický scény zas šíleně tlačí na pilu co se emocí ohledně rasový problematiky týče, ale... ale... na mě to prostě fungovalo. Hlavně kvůli suprovým hercům a zatraceně sebejistý režii. Tohle je navíc už několikátej Tillmanův snímek, kterýmu dávám vysoký hodnocení, takže na tom chlapovi asi něco bude. Vobčas je prostě dobrý, pustit si podobný ubulený dramátko o nespravedlnosti ve světě, a královsky se u toho zabavit. P.S. Ať hodí kouzelnickou hůlkou ten, kdo po skončení nedostane chuť na maraton Harryho Pottera. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu The Hate u Give je součástí věty, kterou pronesl malý Stařin bratr Sekani (TJ Wright), zatímco mířil pistolí na Kinga (Anthony Mackie), který se dostal do hádky s jeho otcem Maverickem (Russell Hornsby) po zapálení obchodu. „THUG LIFE – The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody.“ Zkratka byla vynalezena raperem Tupacem. (kesinaa)
  • Při jízdě autem King (Anthony Mackie) poslouchá v rádiu písničku „Ghostface Killers“ od interpreta Offset. Tato píseň je dost rasistická, jejím hlavním tématem jsou drogy. (kesinaa)
  • Scenárista Audrey Wells podlehl rakovině po půlročním boji dne 4. října 2018, den před premiérou filmu v USA. (kesinaa)

Reklama

Reklama