Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (60)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $29,719,483Tržby Celosvetovo $32,237,069Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť vážna téma, ktorá bola v amerike v posledných rokov dosť aktuálna. Tak trošku aj ťažko uchopiteľná, tak aby nevyznala príliš povrchne, či neobjektívne. Tu to režisérovi vychádza tak na polovicu, skôr zanechá taký chladnejší dojem na hrane. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní počin s vynikající Amandlou Stenberg, která čím dál dokazuje, že roste ve velkou herečku. Poslední dobou mě baví tyhle rasově zaměřené počiny z Ghetta, dealerů a kriminality. Film má v jistých momentech slušnou sílu a emoce na mne zafungovaly slušně. Byť je to o něco delší, než je třeba já se příjemně bavil. Anthony Mackie v roli dealera celkem badass.75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žijeme v komplikovaném světě, slyší dospívající dívka, toho času pilná studentka, členka basketbalového týmu, budoucí vysokoškolačka. Jenže sama žije tak trochu dvojí život. Šestnáctiletá Starr totiž vyrostla v černé čtvrti plné cracku a násilí, navštěvuje ovšem bělošskou školu, kde má bílé kamarádky a bílého přítele. Jeden večer po černošské party zemře po několika výstřelech bílého policisty její kamarád z dětství. Samozřejmě černý. A s hřebenem v ruce. Z otřelých situací mi chyběl snad už jen velmi chápavý učitel, ale jinak si ze seznamu postupně odškrtneme všechna myslitelná klišé. Přesto to víceméně funguje. A určitě bych nemluvil o limonádové verzi antirasistických filmů. I když někdo se na něj zlověstně mračit určitě bude. Nemůže se ovšem po herecké stránce mračit na talentovanou Amandlu Stenberg nebo jejího otce Russella Hornsbyho. Dívka se ocitá pod tlakem hned z několika stran, tvůrci nás několikrát přesvědčí, že nic není černobílé (strejdova promluva před zasednutím velké poroty), každopádně se většinu času přiklání na stranu menšiny. Scénář se s těžkým tématem vyrovnává poměrně se ctí, i když nikdy nejdeme úplně na dřeň. Charaktery zúčastněných jsou jednorozměrné, tu a tam probleskne nějaká vážnější a emocionálně vypjatější scéna. A zabírá. Konec je samozřejmě už přes čáru, i když sejdeme z cesty víckrát (třeba takové kázání otce na trávníku po příjezdu z bistra po incidentu s policií). Tři až čtyři hvězdy. Cynici holt krapet přivřou oči. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne náhodou je ve stopáži zmínka o skvělým Straight Outta Compton, ke kterýmu má THUG hodně blízko. Sice až na pár podstatnejch výjimek, ale má. Tou asi největší je sentimentalita. Slzopudnost natřískaná do tohohle filmu, se vás bude snažit dojímat co půl hodiny, a zbytečně přehrocený dramatický scény zas šíleně tlačí na pilu co se emocí ohledně rasový problematiky týče, ale... ale... na mě to prostě fungovalo. Hlavně kvůli suprovým hercům a zatraceně sebejistý režii. Tohle je navíc už několikátej Tillmanův snímek, kterýmu dávám vysoký hodnocení, takže na tom chlapovi asi něco bude. Vobčas je prostě dobrý, pustit si podobný ubulený dramátko o nespravedlnosti ve světě, a královsky se u toho zabavit. P.S. Ať hodí kouzelnickou hůlkou ten, kdo po skončení nedostane chuť na maraton Harryho Pottera. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Současný problém násilí a zbraní v USA, ten tam bude ale vždycky, pokud normální Američané neustoupí od svého práva se ozbrojovat.!! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Slušná dráma, ktorú podľa mňa zhadzuje jej záver odohrávajúci sa pred obchodom. Ten je akoby z úplne žánrovo iného (rodinného) filmu. Avšak napätie snímky si dokázalo udržať moju pozornosť a preto ponechám štyri hviezdičky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Za mě super snímek. Rasismus bude téma asi pořád a policejní zacházení v USA je taky kapitola sama o sobě. Nicméně skvělý příběh i hlavní hrdinka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Hate U Give" bude podľa mňa jedným z dôležitých snímkov roku 2018. Nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy, no rozhodne prevažujú jeho pozitíva. Myslím si, že je to film, z ktorého si môžeme ako diváci niečo odniesť, má dobrú hlavnú myšlienku a aj hrdinku (v podaní Amandly Stenberg), ktorá tomu dáva maximálne všetko. A minimálne musím povedať, že som rád, že ju konečne vidím v dobrom filme, lebo tie posledné 2 boli skutočne frustrujúce. Ale poďme ďalej. Pochválim tempo, herecké výkony sú dobré na všetkých frontoch a myslím si, že väčšinou film funguje v tom, že chceme vedieť ako to dopadne a ukazuje, že nie všetci sme rovnakí, no súčasne aj, že v každom človeku môže driemať skrytý rasista, len si to ani nikdy neuvedomil. Lenže funguje to aj naopak. A v tomto film podľa mňa najlepšie funguje. Ukazuje, že aj obyčajní ľudia môžu byť rasisti. Nie sú to len tí kričiaci chlapi čo nemajú problém byť vulgárni. Môže to byť ktokoľvek. Môže to byť formou malých rečí, malých momentiek, no vedia skutočne zasiahnuť na to správne miesto. Okrem toho je tu skvelá scénka, kde sa Starr rozpráva s jej strýkom, ktorý je tiež policajt. A vysvetľuje jej to všetko z pohľadu policajta, ktorý v momente musí urobiť rozhodnutie. A viem si predstaviť, že to môže byť pre nich rovnako stresujúce. A keď sa potom začnú diať podobné protesty ako v tomto filme, tak je to len opätovanie nenávisti nenávisťou. Až nakoniec to niekde musí vybuchnúť. A záverečná scénka to pekne ukazuje. Možno, keby film viac ten moment vypestoval, bolo by to ku koncu silnejšie, ale buďme k sebe úprimní. Nikto nechce niečo také vidieť. Možno to nemuselo mať ten následný happyend, no úprimne som rád,že nikto nevystrelil. To je pozitívum. A je dobré vidieť ako si to všetky strany uvedomia. Nenávisť plodí nenávisť a je neustále bitá nenávisťou. A tak je to jeden bludný kruh. Dá sa z toho niečo si vziať. Niekedy menej nenávisti a viac pochopenia vie urobiť zo sveta krajšie miesto. Hodnotenie: A- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetko na mňa pôsobilo veľmi strojene, učebnicovo ... ako sa to má a nemá robiť. A tvorcovia sa nám všetko snažili podať na lopate, akoby sme nevedeli čítať medzi riadkami. Režisérov počin z roku 2013 sa mi páčil o malý kus viac. Rieši to ale vážny problém, herecky je to slušné, hudobne zaujímavé a miestami fakt dojímavé. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nebýt ambiciózní politické myšlence, která může změnit váš názor půjde o obyčejné teen melodrama o lásce a breku. Šestnáctiletá Amandla Stenberg je jeden z největších současných filmových nadějných talentů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na podobná témata vznikla hromada lepších či horších filmů a pořád je dané téma "utlačovaných" černochů zlými bělochy aktuální. Je těžké dané téma uchopit, tak aby film nepůsobil doslova a do písmene černobíle a v tomto případě se to moc nepovedlo. Upřímně mi docela vadí tenhle typ filmů, kde je divákovi neustále předhazováno, že černoši jsou jen oběti systému. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V USA to majú zdá sa zmiešané oblasti stále problematické. Tento film je dobrý, je takou zmesou Kultu hákového kríža bez prvku nacizmu a potom oscarového Crash. Chýba mu možno ten holywoodsky náboj veľkofilmu, ale myšlienkovo je bohatý. Hlavne nie je čiernobiely ani orientovaný jednostranne a to sa počíta. Stojí za to pozrieť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to byl záměr, ale film si v několika momentech dost protiřečí, ale v tomto případě to není vůbec na škodu, protože to výstižně demonstruje, že část černošské komunity vlastně ani pořádně neví, co chce. Příběh sám se pak sice tváří jako klasická společenská objednávka, ale autorům se dá přičíst k dobru, že se alespoň částečně snaží o jakousi vyváženost. Za pozornost pak rozhodně stojí Amandla Stenberg, která má talentu na rozdávání a pevně doufám, že si to v budoucnu nějak nepokazí. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak rozprávkovo bezzubo podaný príbeh o rasizme, ktorý stále prevláda v USA medzi bielymi a čiernymi. Našťastie je hlavná hrdinka sympatická a jej príbeh je dostatočne zaujímavý. Téma sa bohužiaľ neomrzí, lebo je stále aktuálna. Film síce obsahuje pár napínavých chvíľ, ale väčšinou to pôsobí bezzubo a tak nejak od začiatku cítite, že po úvodnej nešťastnej udalosti sa to všetko dokonale vyrieši. Dokonca aj ghetto je po vizuálnej stránke natočené sexy v teplých farbách jak nejaký akčniak od Michaela Baya. Obsadenie jednej z hrozieb - miestneho gangstera bolo tiež nešťastné. Dobrák od kosti Anthony Mackie proste ani na chvíľu strach nenaháňa. A poslednú výčitku mám k stopáži, ktorá je zbytočne prestrelená a miestami sa film tiahne. Skrátenie o 30 minút by filmu prospelo. Napriek tomu všetkému to za pozretie stojí. Pôsobí to ako jeden z tých lepších Hallmarkovo neškodných filmov o rasizme. 7/10. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Trailer působil hrozně kýčovitě a na film jsem se nijk netěšila. Ale ono to bylo docela dobré. Hlavní herečka sympatická, příběh uvěřitelný se zajímavými myšlenkami. Všichni herci byli super, dobrá hudba a dost napětí. Trailer vykresluje příběh špatně. Film není primárně o smrti mladíka, ale o žití v černošském ghetu. Ke konci už se to dost táhlo, filmu by prospěla o 20 minut kratší stopáž. 4* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozoruhodný film, ktorý som prvotne dosť podcenil, ale o to viac ma potom bavil. Ten koncept dvoch svetov tu už od počiatku vytvára dosť zaujímavý základ, na ktorom sa dalo pochopiteľne stavať. No a potom po tom ústrednom zlome v deji sa to celé riadne rozbehlo. Musím uznať, že popri tom prirodzenom dramatickom rozmere ma veľmi bavil aj ten psychologický vývoj hlavnej postavy Starr, ktorá sa ocitla razom v centre diania a musela sa s tým popasovať prakticky sama. Kvalitný film dopĺňali rovnako kvalitné dialógy, ktoré donútili aj samotného diváka prežívať čiernobiele dilemy spoločne s postavami. Takže za mňa obrovská spokojnosť, teda až na ten záver, kde sa podľa mňa až príliš tlačilo na pílu. Ale aj tak, veľmi milé prekvapenie! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zpracovat podobné téma je vždy ošidné...jednak proto,že podobných filmů v posledních letech vznikla spousta,druhák proto,že je velmi snadné udělat z podobného snímku patetickou a jednostranou srágoru.The Hate U Give naštěstí takové není.Ne snad že by nevyznívalo jednostraně ve prospěch utlačovaných a bezdůvodně střílených černochů,ale tvůrci se tu alespoň trochu snažili ukázat,že věci nejsou úplně černobílé a dát filmu trošku širší vhled.Díky tomu tak film slušně funguje hlavně po emoční stránce.Velkou zásluhu na tom má Amandla Stenberg,která podává opravdu vynikající výkon.V ranku podobně laděných filmů patří Hate u Give určitě do top 5...80% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Celý príbeh je teatrálny , zas a zas ten rasizmus. Už ma to vôbec nebaví, stále dokola to isté. Začiatok filmu pritom bol dosť dobrý ale postupom sa z toho stala otázka o farbe pleti. Dúfal som, že aspoň koniec to zachráni ale nie . Film je pre americké publikom. 2/10 ()

Reklama

Reklama