Reklama

Reklama

Plevel

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodník se složitou minulostí, který s adoptivní matkou vede pochybný malý podnik, napravuje svoje hříchy jako mentor skupiny problematických studentů. (Netflix)

Recenze (20)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak to bolo celkom milé prekvapenie. Mám rád filmy zo školského prostredia o problematickej mládeži, ktorá sa oveľa ťažšie motivuje. Ale od tohto som akosi podvedome až tak veľa nečakal. A napokon dosť vydarený film - najmä vďaka postave extrovertného Waela, ktorý bol svojim spôsobom na tom dosť podobne ako tie odvrhnuté nonkonformné deti, takže sa niet čo diviť, že si spolu tak sadli. Beztak vydarený príbeh ešte vylepšila aj tá retrospektívna línia o Waelovi v detstve, ktorý to rozhodne nemal jednoduché. Jediné, čo mi na tomto filme tak trochu prekážalo, boli niektoré príliš absurdné Waelove "metódy", hoci napokon slávili svoj úspech. 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kheiron je pro mě obrovský francouzský objev. Zajímavý sympaťák, který je zároveň multiumělcem, co se nezdráhá rapovat a k tomu natáčet tak nesmírně zajímavé a zábavné filmy, jako je například zrovna Plevel. Plus nutno podotknout, že do této komedie si přibalil francouzské legendy – Catherine Deneuve a André Dussolier, což samo o sobě také hodně znamená. Nepočítejte ale s komedií, kde se budete smát od začátku do konce, jak to Francouzi umí. Spíše to na mě působí jako osobitá dramedie s nápaditým průběhem a atmosférou podobnou, jako když bych si pustil například teď už legendární Nedotknutelný. Přitom Kheiron si to tady přitom nejen natočil, napsal scénář, ale dokonce si zahrál i hlavní roli. Navíc námět je obohacen i o vážnou vedlejší příběhovou linku někde na Blízkém východě, která je obrazově neuvěřitelně silná a podkresluje tak jeho osobní příběh. Jak říkám, za mě obrovské překvapení a konečně něco z Netflixu, co si zaslouží pět hvězd. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná Francouzská komedie, která pobaví, dojme i překvapí. Hlavní hrdina má na starost skupinu nenapravitelných žáků a poměrně zábavnou formou s němi bude trávit dny. Na velké záchvaty smíchu sice nedojde, ale úsměv na tváři film bez problémů vykouzlí. Kheiron jako režisér i hlavní herec slušný. 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je srdcovka, která není ani tak komedií jako spíš dramedií. A ano, budu tady opakovat, že i pro mě je Kheiron, ten kluk ušatá novým a velmi příjemným objevem. Napsal, zrežíroval a zahrál to opravdu perfektně a já doufám, že při svém mládí toho od něj uvidím ještě víc. S Catherine jim to spolu sedlo, byli přirození a tak sehraní, že jsem jim to musela věřit i kdybych nechtěla. Za mě rozhodně doporučuji, ten snímek má totiž i myšlenku a ne jednu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dojemně pitomá šou či chcete-li sladkobolná černobílá pohádka.  Zlí vlci a beránci se v Kheironově světě přes veškerou snahu o alespoň zaprášení bělostné vlny beránčího kožíšku (zloděj, fuj, fuj) nijak nekříží, nemísí, neprolínají v klubko hadů, kde nevíte co je ocas a co hlava. A tak stačí si s problémovými teenagery  zahrát na Nebezpečné myšlenky a ony pak Panu učiteli s láskou nebudou předvádět jen Džungli před tabulí.  Nicméně pro všechny sociální inženýry tu mám jeden argument.  Plevel je komedie, typ ždímačka.  Tři, ten kýbl cukrové vaty byl i na mě moc velkej. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Nejprve bych rád upozornil potencionální diváky, že tenhle film není „jen“ komedie, jak tu anoncují. Co se týče příběhu, tak je to hezky napsaná pohádka pro dospělé, což nemyslím ve zlém. Optimistický a pozitivní pohled na svět je potřeba, ale nic se nesmí přehánět a tady jsem si nevšiml jediného nezdaru a všechno prostě vycházelo bez ztráty kytičky. Tohle bych chápal u čistokrevné komedie, ale tady se najde i dost dramatických a vážných scén. A díky tomuhle pro mě nepřirozenému kontrastu mu nedokážu dát čtyři hvězdičky, i když by si je za snahu určitě zasloužil. Vtipnější scény jdou na vrub zejména hlavní nesourodé dvojici – adoptivní matky se synem, kteří mají svojský životní postoj. Film jsem si docela užil a nezbývá mi než doporučit dál, protože je ve své podstatě poučný a má myšlenku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadilo místy dost násilné tlačení na sociální notu, taky složení třídy bylo poměrně multi kulti, ovšem nemůžu posoudit, jestli to není v dnešní Francii už prostě obraz reality. No naštěstí se to včas vždycky shodlio nějakým vůbec ne špatným vtipem, ale chování postav je místy dost krkolomné, a zápletka s policistou a penězi snad není myšlena ani vážně. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Klasické dvouhodinové hledání něčeho koukatelnýho na Netflixu nakonec stálo za to! Překvapivý, vtipný a především citlivý snímek, skvěle vybalancovaný mezi komedií a sociálním dramatem. Sice kapku na růžovo natřené, ale tak milé a plné naděje... Catherine stále stejně okouzlující, Kheiron výbornej a hlavně naprosto uvěřitelnej, navíc i podle jeho scénáře a v jeho režii - to tedy klobouk dolů! ()

Eluin

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, u nějž označení "komedie" zprvu asi moc nechápete, nicméně na humor samozřejmě dojde. Nejedná se však o nějakou ztřeštěnou komedii, ale o poměrně citlivý lidský příběh, pro jehož přesvědčivější vyznění by se možná hodila o krapet delší minutáž. I tak je to ale za mě za 5 hvězd, částečně i proto, že příběhy z džungle před tabulí  se někdy píší úplně samy. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi komediální a povedený francouzský film.  Obsazení úplně nějak nedokážu posoudit, myslím, že to podle mě ušlo. Našli se samozřejmě tací, kteří mi byli nesympatičtí, ale to se najde vždycky.  Hudba byla občas úplně mimo, ale jinak docela ušla.  Příběh byl velmi zajímavý a flashbacky povedené.  Postavy byly nadmíru promyšlené, moc mě bavily :).  Doporučuji pustit ve francouzštině, pokud ji studujete. Hodně se toho přiučíte a pochytíte. Nakonec dávám pět hvězdiček :). ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Filmov s tématikou nový učiteľ v problémovej triede už bolo natočených veľa a v určitom zmysle ani tento nevybočuje zo zabehnutej šablóny. Avšak iba do určitej miery, inak pôsobí originálne, nenútene, inteligentno zábavne, ľudsky, reálne. Niečo ako lepšia verzia fack ju gohte a trochu milionár z chatrče. Riešia sa tu aj vážne témy, aj keď pozadie niektorých postáv nie je v podstate vôbec zobrazené a nedostávajú taký priestor. Iné sú priblížené lepšie, ale žiadna nie je rozpitvaná dopodrobna. Napriek tomu je tých 100 minút využitých dobre, je to svižné, zábavné a nápadité a mne to stačilo aj s tým pozadí postáv. Veď divák pochopí, čo sa deje a netreba to zbytočne predlžovať a dramatizovať. Situácie sú uveriteľné, postavy sympatické a ich jednanie pochopiteľné. 7,6/10. ()

Holobrádek 

všechny recenze uživatele

Kheirona registruju od série Bref, kde hrál tak trochu opak Waëla z tohohle filmu. Plevel není rozhodně odpad, nějak mě chytnul někde za plícema, za mě prostě plný počet a velmi milé překvapení (včetně závěrečného Kheironiva rapu)... ()

Bobe-er 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle jsem nečekal. Má to být komedie, ale prvních deset minut se mi ani koutky nepohnou, tak nevim. Ale s postupem děje si uvědomuji , že mi ani nevadí, že se nesměju. Nazval bych to spiše dramatem a ty já moc nemusím, ale tady u toho si nemůžu pomoct. Prostě celej film záhadně funguje. Vnitřně ani netuším proč,ale musim dát plnej stav 5* ()

Arany odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu naprosto nadsazené hodnocení tohoto filmu. Je to opravdu velmi špatný film s naprosto nerealistickým chováním všech postav. Jestli tato třída andílků nereflektuje ani průměrnou základku, natož problémovou třídu. ()

Reklama

Reklama