Reklama

Reklama

Jsou ženy vášnivější než muži?

  • angličtina Do Women Have A Higher Sex Drive?
Nizozemsko, 2018, 70 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

O mnohovrstevném významu sexuality v našem životě... Průvodní titulová otázka filmu může sice nějak pomoci jednoduchým statistikám, ale v unikátním dokumentu posloužila spíše jako pobídka k mnohem širšímu pohledu na lidskou sexualitu v mnoha souvislostech. Přitažlivost fyzická i duševní, aspekty seznamování, antikoncepce, rozvinutá sexualita, rovnoprávnost a genderový náhled, porodní báby a prostituce, čarodějnictví a léčitelství, pornografie pro muže i ženy, pohlavní orientace, ženy a cigarety, kvalita orgasmu aj. Mladá nizozemská spoluautorka a průvodkyně Cheyenne Löhnenová, dokonce potvrzuje, že ženy dokáží sex prožívat i duchovně, že mohou dosáhnout vyvrcholení nejrůznějšími způsoby a že téměř každá žena má i svou bisexuální stránku. Společnost nás učila pohlížet na sex zjednodušeným způsobem. Ženy, co ho odmítají, jsou prý prudérní, a ty, co si ho užívají, jsou prý coury. A muži by neměli dávat najevo svou případnou submisivitu a že nikdo nemůže být sexuálně neurčený. Sex přitom nabízí mnohem více. Není jen o rozmnožování. Není jen o sexuální orientaci. Není jen o rozptýlení. Výchova nám podsouvá význam sexu jen z úzkého pohledu, my lidé však dokážeme a cítíme mnohem víc. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Až na tu afektovanou slepici co si hrála na moderátorku to docela šlo.... Ta byla fakt na pěst, ale měla to v popisu práce (teda doufám) :))) Jinak je jasné proč a kdo to financoval.... Jasně nejlepší bylo potvrzení, že ženy si vybírají muže s penězi, kdežto chudáci je nezajímají :))) To jsem teda opravdu nečekal, že to někdo tak jasně a zřetelně řekne v dokumentu... Hurá všechny zlatokopky spojte se....! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to takové to téma kde si každý může jakýkoliv názor podepřít hromadou pseudovědeckých argumentů, takže je třeba to celé brát s nadhledem.. Mě osobně teda dost srala ta "reportérka" (nebo jak se té funkci říká) co pořád strašně koulela očima a hrozně expresivně dávala najevo jak je to všechno fascinující a úžasné.... Jinak ale, pro takové to zábavně jalové filosofování asi do pohody. ()

Reklama

Kralovna.Noc odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné,nedokoukala jsem. Když slyším slovo gender, svírá se mi pěst. V tom jsem asi příliš velká konzerva. Nedozvíte se dohromady nic krom subjektivních názorů žen, které na jednu stranu tvrdí, že muž musí být dobře postavený, mít prachy a auto,aby o něj zavadila žena, což je naprostá blbost, protože kdyby to tak bylo,lidstvo by dávno vyhynulo,na druhou stranu tvrdí dokonce to, že každá svobodná žena má dům a není na muži závislá, což není pravda ani v Americe a natož u nás. Místo vědeckých řečí a polemik o vášnivosti, které jsem právem očekávala, se mi dostalo jen feministických řečí. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se ptá, ale dopředu zná odpověď. Největší expertky a odbornice na sexualitu jsou jak jinak - ženy. Tak jednostranný pohled na sexualitu? Dokonce dost pokrytecké, když pradávné sochy a obrázky jsou rozkostičkovány. Argumenty jsou občas vydávány za věrohodné a přitom jsou podkladové údaje založené na tvrzení bez důkazů. Třeba ten o tom, že výdaje za vibrátory jsou větší, než výdaje mužů za sledování porna. To je vážně směšné, když víme, že sledování je většinou zadarmo. A na konec - když jsou podle autorů ženy vášnivější, proč tak zřídka vyhledávají sex bez finanční satisfakce? Atd, atd... ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Snímek se snaží přiblížit ženám více jejich sexualitu a libido, ale ve skutečnosti je to jen snůška hloupostí. Jsou ženy vášnivější? To je jako kdybych se zeptal, zda jsou lepší doktorky nebo umějí lépe malovat. Každý jsme nějaký, a v mnoha věcech vůbec nezáleží na tom, zda jsme ženou nebo mužem. Podivování se nad tím, že by se do sauny mělo chodit bez plavek (boha jeho, to nikdy nebyla v sauně?), rozplývání se nad brakem 50 odstínů šedi a tak dále. Naivita vychází především z pojetí samotné komentátorky. Je to tak hloupé, že jednu hvězdu dávám jen o fous. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama