Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (537)

Disease 

všechny recenze uživatele

Clint už sice nemá takovou akceleraci jako zamlada, zato zvládá víc hereckých poloh než "s kloboukem nebo bez klobouku". Příjemné drama, které nenudí. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Pašerák je ze všeho nejvíc pocta starým hrdinům. Jenže dnes už nežijeme v přímočaré době a to že někdo je vlastně klaďas, i když mu to občas trochu ujede, už dávno nemusí platit. Když někdo pašuje drogy nesoucítím s ním ani za mák, takže i když moc dobře chápu o co Eastwoodovi jde, tentokrát fakt ne. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 50 miliónov dolárov // Tržby_ 174.5 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 3 185 964 Kč // Diváci v ČR_ 20 097 // Tržby v USA_ 103.8 milióna dolárov ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Klasické, průzračné, hollywoodské schéma, které se bohužel (nebo snad bohudík) ani nesnaží o nějaké poselství, ale jen replikuje ověřená klišé. Asi stačí, aby se na plátně producíroval značně omšelý Eastwood se svým úsporným herectvím, které mě na něm vlastně dost baví a o záplavu hvězdiček je postaráno. Lidé bůhvíproč u filmu vždy místo jeho kvality hodnotí: žánr (když je to k popukání, je ty vždycky o chlup lepší) a oblíbené herce. Přece když v tom hraje tenhle charizmatickej hezoun, tak to nemůže být slabej film, Ne? Tohle je bohužel hodně špatnej film, který nezachrání ani záchrana vnučky, které přece nad dědou vždycky držela ochrannou ruku ani bývalá manželka, které na smrtelném loži ocení mnohokrát zatraceného chotě. No nehrát v tom ten charizmatickej Eastwood, bylo to horší. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Klidný thriller Clinta Eastwooda o stárnoucím pašerákovi, který ani není jak k této "práci" přišel...Sice to nemá nějaké zázračné tempo, spíš je to naopak oddechovka...70% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  "Jedno svetlo nechaj. Musím volať kardiológovi. Musím konzultovať."  Krimi dráma silne založená na nesmierne charizmatickej hlavnej postave a jej vzťahoch. Hlavný hrdina Earl Stone je síce pochybnej morálky a do kladného hrdinu má ďaleko (kašle na rodinu, pašuje drogy), napriek tomu si ale dokáže získať sympatie diváka, či už jeho skvelými hláškami, priateľskou povahou, alebo postupným uvedomovaním si významu rodiny. Pokiaľ po tej vzťahovej stránke funguje ešte film výborne (je síce dosť zjednodušená, ale hlboko ľudský podaná), krimi stránka už trochu pokrivkáva, nie je nijako strhujúca. Dramaticky silný je až záver filmu, kedy sa všetky tie dramatické linky (vzťahové i kriminálne) krásnym spôsobom rozuzlia. Film má veľmi silné herecké obsadenie aj v menej významných rolách, čo poukazuje na silnú pozíciu Clinta Eastwooda v Hollywoode. Zaujala ma aj Alison Eastwood, ktorá veľmi vierohodne zahrala jeho dcéru. Clint Eastwood je svojím spôsobom úplná rarita - v kinematografii ťažko nájdete ďalšie podobné príklady, keď 90-ročný starec hraje hlavné postavy plné životného elánu (aj mladší herci už hrajú väčšinou senilných dedkov, ako napr. Christopher Plummer v "Remember", či Anthony Hopkins v "The Father") a ešte k tomu si aj tie filmy celé zrežíruje. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Tata byl úžasný. Trochu jsem se bála, že nerozdejchá ty holky v posteli. Ale nebylo pro něj problém hodit trojku i v devadesáti 😀 Myslím, že Eastwood opět dokázal, že to umí za kamerou i na place. A vtipné bylo, jak si ten černoch googlil, jak má vyměnit pneumatiku 🤦🏼‍♀️😀 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Clint si opět odskočil za života budičem jménem má rodná Amerika. Svou vlastní zkušenou přímočarostí a životní zralostí okouzluje drogový kartel, který si podivného starce v plechovém pekáči oblíbí a přejmenuje na tatu. Zahrádkář Earl Stone překonává rekordy převezeného množství materiálu, nebojí se skočit do postele s mladou společnicí s hrozícím infarktem a nebojí se čelit pistoli namířenou na čelo. Bojí se jen, že nestihne napravit zlomené rodinné vztahy, protože čas si nikdy za nic nekoupíte. Druhem snímku se spíše řadí mezi nezávislé a se svojí okouzlující upřímností postav vyčnívá nad mnohými velkými filmy. Zvlášť hlavní postava častokrát nevinně své přirozenosti hláškuje a naráží na stálé rozdíly v myšlení a předsudků včetně technologického pokroku, který je mnohým v mladé generaci spíše neuvědomělou překážkou nežli pomocí. ´´Co jste za generaci? Dneska si bez internetu neotevřete krabici s džusem.´´ ´´Všichni na nás čuměj. No protože jste dvě černý fazole v misce bílejch řep.´´ :) 80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood jako zkrachovalý důchodce, který přijme nabídku kamaráda vnučky vozit balíky z El Pasa do Chicaga. Od filmů s podobnou tematikou čekám od dob Narcosu - realističnost, napětí, rychlý spád a tady je všechno jinak - naprosto nerealistické ( největší boss pozve na svou párty svého nejvýkonnějšího pašeráka asi aby proti němu mohl pak svědčit ), vyprávěné to je v důchodcovském tempu a napětí až moc často střídá zábavná úsměvná vata. Klobouk dolů před Clintem v jeho věku - hrát režírovat, ale hlavně tenhle film i přes výše zmíněné nedostatky byl prostě odvyprávěný poutavě a zajímavě. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood mohl hrát celý život vlastně koho chtěl jeho osobnost je tak veliká, že v ní jsou osobnosti všech lidí, které kdy hrál. Pašerák je krásný v tom, že jeho role zestárly s jeho osobou, ale neztratily nic ze své výjimečnosti, jen jsou jiné, ale zábavné s silné jsou pořád. Podobně jako Gran Torino je i Pašerák vlastně celý "jeho". Sledování jsem si užil. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si pár jízd, jenže stále je na co přispívat, takže Earl jezdit musí. A mě ty jeho jízdy na kterých potká několik zajímavých lidí, zazpívá několik návykových písniček a současně zúčtuje s dnešní dobou, dost sedly. Rozhodně více než část rodinná, jejíž vyvrcholení snad ani v tomto příběhu nemuselo být. O rodině přece stačí mluvit, jako je tomu ve scéně rozhovoru Earla s agentem Batesem, toho času ještě Colinem. Herecky je Clint Eastwood klasicky výborný, nakonec Earl mu ani nemohlo nesednout. Za to Bradley Cooper a Andy Garcia obzvlášť mohli dostat více prostoru. 75% ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Hmm, Clint už nevypadá nejlíp, ale holt devadesátka na krku, to se nedá nic dělat. Film slušnej, asi jsem si představoval jinej konec, ale co už. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Clint dělá?! Vždyť mu bude za pár už devadesát!? Každý jeho film je naprostá lahůdka pro movie fajnšmekry...Je fakt, že Mula je hodně klidný film (což mi vůbec nevadilo), ale o to víc je tam nenápadného humoru...Jo a taky veliká pravda, že urovnat vztahy v rodině jde v každém věku a hlavně to za to stojí...Žádný člověk není ostrov...Za mě naprosté uspokojení po zhlédnutí a to už se mi dlouho nestalo... ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Režisér Eastwood má svou nejlepší formu za sebou, ale jako herec je pořád stejnej frajer a drží tak poněkud mdlého Pašeráka nad hladinou. ()

Reklama

Reklama