Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (537)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý rozlučkový snímek o květináři, který si nakonec uvědomil, že rodina je víc než práce. Příběhově jde o klasický vzestup a pád, ale v hlavní roli je devadesátiletý Clint, který si to neskutečně užívá. Pan charizma nemá problém vzít si na pokoj dvě šlapky nebo říkat "černým lidem" negře, stačí nahodit nevinný starouškovský kukuč a projde mu to. S klukama z kartelu je za dobře než do toho začnou tahat efektivitu a plán. I textovky se psát naučí. Humorné sekvence se střídají s napínavými i vyloženě smutnými neuvěřitelně přirozeně. Oldchool. Plán na důchod mám jasný. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pomalá, starosvětská jízda ve stylu Gran Torina. Tzn. rukopisem typická eastwoodovka nového tisíciletí. Příběh o rodině a životních zkušenostech z úst dědka mrzouta. Tentokrát se do toho přimíchají sem tam nějaké drogy a drogové kartely. Eastwood z toho ovšem vybruslil s noblebou a grácií sobě vlastní. Není to nic, co bychom už neviděli v mnoha více živočišných a dramatičtějších variacích, ale málokdo to dochutí s takovou dávkou životní zkušenosti a satirického nadhledu. Škoda takového množství luxusních herců a tak málo prostoru pro jejich charaketry. Vše stojí a padá na Eastwoodovi a možná je to trochu škoda. Plus za Andyho Garciu, aka muže se zlatou zbraní. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že těžší práce to bude za kamerou a nikoliv před ní, nesmrtelný Clint Eastwood nám ale s dalšími roky ukazuje, že točení filmů je vlastně brnkačka. Samozřejmě přeháním, Clint má u Warnerů neotřesitelnou pozici a může si natočit takřka co chce, zvlášť když i Pašerák vydělal celkem slušné peníze. Tentokráte se definitivně loučí s hereckou kariérou a ačkoliv by si jej asi většina lidí raději pamatovala z předposlední role v Gran Torinu, the Mule je vlastně takový fajn staromilský, lehce zrežírovaný, kousek (který na rozdíl od předchozího 15:17 to Paris se zdržuje jakéhokoliv politického komentáře), jež téměř 90ti letého Clinta ukazuje v trošku jiné poloze než jsme zvyklí, ačkoliv kdyby se pokoušel stále řešit věci jako Drsný Harry, asi by daleko nedošel. 😃 Feel good 7/10 a potěšil dvorní herec Bradley Cooper, toho vždycky vidím rád. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příští rok mu bude neuvěřitelných 90 let a pořád má chuť, schopnosti a elán vést velký štáb a ještě se postavit před kameru. Totální legenda Clint Eastwood předkládá staromódní drama o pěstiteli květin a veteránovi z korejské války s hodně prořízlou pusou, který se ocitá na stará kolena bez domova. I jeho radost z pravidelných setkání pro válečné veterány dostává trhliny, protože organizaci chybí peníze. Má mnohé neduhy, své nejbližší kvůli práci přehlížel: nejenže je rozvedený, kvůli několika svým egoistickým krokům má navíc hodně rozkolísané rodinné vztahy, kdy jako jediná ho ještě bere vnučka, která se chystá na vdavky. Shodou okolností dostane kontakt na možnost výdělku, přičemž ze začátku vlastně ani netuší, že pašuje drogy pro mexický kartel. Tak si to představte – za volantem štramák Clint – v kufru taška plná kokainu – v rádiu staré pecky – ubíhající dálnice – a přibývající problémy. Co víc chtít? Celé to plyne pozvolna, několik linií je bohužel neuzavřených, protidrogové duo Bradley Cooper a Michael Peña je trestuhodně nevyužité, ale jinak tahle báchorka o hledání ztracené cesty, rekapitulaci života a stáří chutná. V případě uvědomění si vlastních chyb si vzal scenárista (Nick Schenk nicméně napsal oslavované Gran Torino) zřejmě šlofíka, vybruslil z toho velmi povrchně a nijak interesantně. Výsledek je nevzrušivý i po stránce dramatické. Ale pořád je tady charismatický matador Clint. Starosvětský, spolehlivý, bilancující, cynický. Ostatní jsou jen figurky na jím kontrolované šachovnici. 75% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tohle je problém vaší generace. Jak nemáte internet, neotevřete si ani konzervu! Viděl jsem všechny filmy Clinta Eastwooda od roku 1964, kdy natočil Pro hrst dolarů, ale ještě nikdy mi jeho postava nebyla tak sympatická, jako zde (konkurovat může snad jen Bronco Billy či Walt Kowalski). Jeho Earl Stone, jako vášnivý pěstitel lilií, milovník žen i dobré hudby, hrdina korejské války a hlavně - pašerák drog, si vás omotá okolo prstu. První polovina snímku je taková lehčí, Clint zde hláškuje jako o život a MEZEK se nese v téměř humorném duchu. Zbylá část filmu pak hodně potemní a silný závěr už je takovým mistrovým know-how, na které je divák zvyklý. A jestli to byla Eastwoodova definitivní rozlučka s herectvím, tak odešel na vrcholu. Parádní old-school. Díky! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Díky, dědo." - "Nemáte zač, lesby." Clint Eastwood je jistota. I když Pašerák (pokud ho srovnám s posledními filmy, ve kterých hrál) není taková síla jako Gran Torino nebo Million Dollar Baby, je naštěstí mnohem lepší než Zpátky ve hře. Je to zábavný i dojemný film s pohodovou atmosférou proloženou nějakým tím napětím, v hlavní roli a zároveň i na režisérské židli s jedním neskutečně obdivuhodným chlapem. Earl Stone je jedním z jeho nejsympatičtějších hrdinů. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro většinu pohodový snímek, pro mě vůbec ne. Zjistil jsem, že velmi často při sledování filmu/seriálu mám velice sníženou estetickou distanci a pokud si nějakou postavu oblíbím, strašně to prožívám. A tenhle snímek je na tohle dost nepříjemný. Neustále jsem byl nervózní, co zase Earl provede a jak na to budou kluci z kartelu reagovat a věděl jsem, že přijde okamžik, kdy s ním ztratí trpělivost a děsil se toho. Líbilo se mi to i námětově. Jo, je to jednoduchý, ale hrozně fajn. Píšete, že je to pomalý, mně ani nepřišlo. Těšil jsem se na každou další vteřinu filmu. Earl byl frajer, Clint je frajer a doufám, že ještě dlouho bude. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nic se nemění. Eastwooda uznávám jako hereckou legendu, ale s filmy které režíruje mám prostě problém. Tahle sterilní nuda o důchodci který se stane pašerákem na stará kolena s tím nic neudělá.25% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celej svůj život jsem žil v přesvědčení, že čas jsou peníze. Nejsou. Clint vám vysvětlí, jak neznalí jste po celou dobu byli... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Clintova verzia Babího léta. Nejde o žiadny strhujúci thriller, ale pohodový a zábavný feel good film o dôležitosti rodiny. So žúrovaním, ku*vami, drogami v kufri a policajtmi aj drogovým kartelom v pätách. Nie je to tak dokonalé ako jeho najlepšie filmy, no od tých jeho zlých to má takisto ďaleko. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem že na to Clint herecky ještě bude mít, ale ten člověk je prostě démon. Tam kde ostatní sedmdesátníci hoří jako papír a často se spíše ztrapňují, on ve svých necelých 90 tasí ten svůj šibalský úsměv a na trase mezi Mexikem a severem Ameriky vozí kokain. V podobné roli bych jej rozhodně nečekal, ale děsně mu to tady sekne. Bradley Cooper dostane na cestu nejedno poučení, které si holt musí vyslechnout. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka naznačuje krutú realitu, že ľudia v určitom veku už prestávajú byť pre ostatných ľuďmi, ale sú len zvráskavenými zásobárňami dobrých rád a spomienok. Eastwood sa snaží ukázať, že to tak nie je, čo dokazuje aj dobre zvládnutá réžia v jeho 88.rokoch. So svojou postavou je od začiatku filmu do konca spätý, z veku si jeho charakter robí užitočný nástroj, ktorým podvádza všetkých ostatných okrem svojej rodiny. Tu bolo samozrejme potrebné uložiť jadro pudla, teda oznámenie, že aj starý človek, ktorý celý život myslel len na seba, sa dokáže do určitej miery pre svoju rodinu zmeniť. Úprimne Pašerák nie je žiadny trhák, skôr snímok, ktorý so záujmom zhliadneme v televízii a za rok, až pobeží repríza, si budeme matne spomínať, že už sme ho videli. Ťažko povedať, čím sa to stáva, film je dobre natočený, dobre obsadený a má jasnú správu. Navyše tak trochu ukazuje uponáhľanosť dnešného sveta, pretože keď sledujeme Earlove zdanlivo idylické jazdy plné slnka a prázdnych diaľnic, prepíname v mysli na jednoduchší mód. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pozerám, že scenár písal ten čo vynikajúce Gran Torino. Síce to nedosahuje kvality zeleného Fordu, ale ta atmosféra filmu je znova skvela aj tu. Moc som od tohoto neočakával, pretože som ani nevedel o čom to vlastne je. Nakoniec ma to príjemne prekvapilo a vtiahlo do deja. Ten Clint je neskutočný aj keď ma pomaly 90tku na krku. Vedľajšie postavy hrajú síce známe xsichty, ale moc nevyniknú, pretože rovnako ako aj v Gran Torine všetky zatieni drsný a stále výborný Clint. 85% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Jsem rád že vám negrům můžu pomoct." "No, my si radši říkáme černý, nebo jenom lidi. Já jsem černý a vy bílý." "No nekecej." ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Clintu Eastwoodovi je aktuálně 88 let. 31. května mu už bude 89 let a rekordní devadesátky se snad dožije příští rok. A on furt režíruje! Přesně tak, Clint Eastwood opět režíruje a navíc se po 6 let od filmu Zpátky ve hře vrací z hereckého důchodu. Původně Eastwood prohlašoval, že tou správnou hereckou rozlučkou bylo už Gran Torino, poté se nechal ukecat právě na Zpátky ve hře a nyní prohlásil, že opravdu poslední jízda je právě Pašerák. A je Pašerák tou správnou rozlučkou? Já na rovinu říkám, že jo! Eastwood je borec a už skoro v devadesáti na to pořád má.Nejenom jako režisér (jeho styl režie je pořád neskutečný) ale i jako herec. Nedovedu si představit kdo jiný by si Earla Stonea krom Eastwooda mohl zahrát- Ani Michael Caine ani takový Alan Arkin by to dle mně neuhráli tak neskutečně povedeně jako Eastwood. Eastwoodovi je sice pořád už skoro devadesát a tudíž nečekejte nějakou úplně akční úlohu, Eastwoodovi ale pořád jde charizma, drsné hlášky, kterými si opět u mnoha postav bude koledovat o přes držku a dokonce si zatancuje, zazpívá a vyspí se s dvěma mladejma kočičkama najednou (avšak zdůrazní jim, že si nejdřív musí zavolat svému kardiologovi!). A působí to přirozeně, což jen dobře- Eastwood je prostě pořád hereckej pán! Kdo čeká další Narcos bude asi zklamán, spíše než o drogy jde o příběh muže, který až téměř nad hrobem pochopí, že na svojí rodinu kašlal a snaží se vyžehlit rozvod s bývalou ženou nebo fakt, že nedorazil dceři na svatbu, jednoduše proto, že zrovna něco měl. Snaží se navázat kontakt především se svou vnučkou a případně se udobřit s dcerou a bývalou manželkou. Ti mu samosebou nechtějí odpustit jen tak snadno a proto se snaží Earl celý film s nimi ten pravý kontakt navázat a snažit se jim dát najevo, že ví, že na ně kašlal a nyní to chce vše vyrovnat. A funguje to! Pašerák neohromí akčními scénami (jelikož ty vyloženě chybí) nebo okázalými sekvencemi, potěší ale faktem, že jde o dojemný příběh, který se parádně střídá s lehce odlehčenými scénami typu jak takový 90- letý důchodce funguje ve světě mexického kartelu. A jsou to scény velice úsměvné.... Srdíčkem filmu je hlavně Clint Eastwood ať už jako režisér nebo hlavní hvězda. Bez Eastwooda by pravděpodobně Pašerák nebyl to pravé oříškové, ať už je to ale Bradley Cooper, Dianne West, Taissa Farmiga , Michael Peña, Laurence Fishburne nebo Andy Garcia, každý si odehraje svoje. A je pak zcela jedno, že většina postav vyšumí celkem do prázdna a hlavním tahákem je pořád přece jen Eastwoodův Earl.... Americký sniper, Gran Torino, Sully nebo i Million Dollar Baby na mně fungovali víc a mám je radši než Pašeráka....... i tak je ale Pašerák povedená věc, kterou by měl vidět každý. Dost možná to je totiž poslední možnost reálně Clinta Eastwooda vidět na stříbrném plátně a byla by škoda to oželet. Ten film vás nedostane akcí, nějak úchvatným vizuálem (i když je kamera Yvesa Bélangera boží!) nebo výrazně dramatickou linkou. Jako funkční drama s charismatickým hrdinou ale obstojí bez problému...... () (méně) (více)

lamps 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu. Byť celá rodinná linie až překvapuje svou nepřekvapivostí, která se v závěru rozvíjí do neadekvátně pohádkové moralitky, a celkově se směřuje za nevyhnutelným finále, bavilo mě to a chvílemi i dojalo. Osobnost režisérské a hlavně (v tomto případě) herecké legendy je patrná z každé s gustem pronesené repliky i každé kamerové jízdy, vyprávění nedrhne a sympaticky rozvíjí Earlovy motivace i pozici vyšetřovatelů, takže lehce repetitivní schéma nabírá postupně na dramatičnosti, a navzdory oné možná až přehnané uvolněnosti je z příběhu cítit upřímné ohlédnutí starého muže za životem, který se nedá prožít znovu a jehož chyby nelze napravit. Clint je zase super, s jeho postavou se sžijete, budete se s ní smát a bude vám jí líto. A solidní řádka známých herců ve vedlejších rolích to celé jen zpříjemňuje.. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tu nejmenší chuť tomuhle filmu něco vyčítat anebo na něm hledat něco, co mu chybí. Už po traileru jsem na Clinta myslel víc než na svoji holku, teď po filmu skoro myslím na rozchod. Velkou radost mám i z toho, že mě pomalu začíná bavit Bradley Cooper. Je dobře, že když jim nevyšla spolupráce u Zrození hvězdy, sešli se oba tady. Není to nejsilnější Eastwoodův biják, ale je řízenej tak jistou a pevnou rukou, že i takovej cucák jako já by mohl závidět. A taky že závidím; chtěl bych mít jednou tolik co říct, jako Clint. (Vancouver, Kanada) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Starej Clint je mazák. Nejen, že natočil další povedenou záležitost, ale ještě mi dneska filmem spravil dost porouchanou náladu a toho si vždycky cením! Je pravda, že masakr ve stylu Gran Torina se nekonal, přesto film o soudobém pašerákovi, kterej ještě pamatuje válku v Korei mi dost sednul. Clint evidentně vzpomíná na tu starou dobrou Ameriku jakou on pamatuje a řekl bych, že se to z jeho filmů dá snadno poznat. Ameriku zapadlých motýlků, nekonečných cest a milionů osudů ... Ameriku bez umečeného hnutí Meeeeetú a dalších šíleností, Ameriku, kdy jste černochovi mohli říkat černoch aniž by jste ho tím uráželi, protože on vám říkal běloch...Ameriku plnou Mexikánců hledajících svůj americký sen... A já se mu nedivím. Ač nejsem tak starej už teď se mi stejská po tom dřívějším normálnějším světě. Samozřejmě Clint na to jde z většího časového odstupu, který mu věk jeho hrdiny i věk jeho samotného umožňuje. Vrací se k tradičním hodnotám, vyzdvihuje rodinu, kterou staví nad práci byť by měla být sebedůležitější. Ačkoliv jinde by to asi znělo jako přiblblé moralizování, od něj jsem to bral. Bohužel a to je jediné ale co k filmu mám jsem tak trochu nepochopil Earlův přístup k tomu dobru. Sice se snaží šířit kolem sebe pozitivní energii, moudrost stáří a začne konat i dobré skutky, proti tomu ale na váze leží břímě nejlepšího pašeráka drog. Je zajímavé, že to ve filmu není nijak řešeno. Hrdina s tím nemá dilema, prostě ví co vozí a vozí to dál jako ty pekanové ořechy... A tady mi to trochu skřípalo. Závěr byl celkem zajímavý a měl jsem strach jak to dopadne, ale dopadlo to tak nějak všelijak kartel nekartel... I tak ale veliká spokojenost a veliký respekt k panu režisérovi i hlavnímu herci ! Dávám za 4 cibule lilií ! * * * * ()

Reklama

Reklama