Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (537)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přes všechny výhrady, které se tu komentářích sešly, se skláním před Clint Eastwoodem, a to ve všech rolích, v nichž se na filmu podílel. Téma samozřejmě není objevné, ale film je to nádherný. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom chutná, ale príliš dlho naťahovaná žuvačka. To by však popravde až tak nevadilo. Prekážala mi skôr nevyrovnanosť medzi kriminálnou časťou filmu a vzťahom Earla k jeho rodine. Jeho práca v karteli prestala byť časom príliš zaujímavá (no i tak ju hodnotím lepšiu ako druhú) a z komunikácie medzi rodinou a Earlom som necítili veľkú autentickosť. Napriek tomu som si sledovanie snímky relatívne vychutnal, nemám s ňou väčšie problémy, no predošlé výhrady zostávajú. Bolo to o.k., na Eastwooda však slabšie. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Stone (Clint Eastwood) je tvrdohlavý válečný hrdina, který nemá dobré vztahy s rodinou, protože veškerý svůj čas věnuje zahradě. Ve chvíli, kdy přijde skoro o všechno, přijme nabídku a nevědomky se z něho stane kurýr pro mexický drogový kartel... Všechny peprný hlášky a moudra, který Eastwood řekne, stojí za to. Clint Eastwood je hollywoodská legenda, která dokáže oslovit publikum i v takhle požehnaném věku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je priam nehynúci herec, ktorý ma obrovskú charizmu aj v pokročilom veku. A na tom stavia aj celý film. Obsahovo iba priemerný príbeh, no aspoň s pekným odkazom v závere. Formálna stránka je však dokonalá, postava Earla Stonea si ma získala veľmi ľahko. Nadpriemer. 75/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Těžká pohodovka s vůní klasiky 70 let kdy se ještě tolik nespěchalo, nebyli mobily internet a podobný kraviny. Za mě příjemnejch 78% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě hodně bavil. Skvělý příběh, dobrá kamera, excelentní Clint Eastwood a dobře namíchaný humor s dojetím. Někteří herci tam sice za moc nestojí a čekal jsem asi trochu jiný konec (ideálně hodně krvavý), ale celkově to prostě byly velmi příjemné 2 hodinky. Velký respekt k Eastwoodovi za toto! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) PAŠERÁK je film, který mě trailerem trochu zaujal, ale moc jsem od toho neočekával. No, nakonec jsem se na to vrhl a s klidnou duší můžu říci, že jsem docela překvapený jak se to povedlo. Clint Eastwood má už opravdu pokročilý věk. Ve věku 88 letech zrežírovat a hrát hlavní roli ve filmu, to opravdu klobouk dolů. V některých sekvencích je opravdu už vidět, že je to starý pán, ale k tomuto tématu se to hodilo. Herectví mu pořád jde, stejně tak jako režie. Opravdu velký potlesk pro tohoto člověka, který filmovému průmyslu tolik dal. Na jednu stranu doufám, aby se na to už vykašlal a šel na odpočinek, ale třeba nám ještě takový 1 až 2 filmy nabídne, uvidí se. Takže nyní k Pašerákovi. Příběhem je to dost jednoduché. Není tu nic, co by se muselo násilně přidávat, vše šlape jak hodinky. Roli zvládl opravdu bravurně, tam není co řešit. Děj byl v pohodě, ke konci je tu i pár emocí. Dialogy o které se Eastwood postaral, neměly chybu. Například upřímná konverzace Eastwooda s Cooperem o rodině. Konec mi přišel ale takový trochu urychlený, sice to byla téměř dvouhodinovka, ale já bych ještě takových 20 – 30 minut přidal, trochu víc vylepšil scénář, něco ještě víc zapamatovatelného a hned bych šel do plného počtu hvězd. Krom Clinta mě tu bavil i Bradley Cooper. Zato Michael Pena a Laurence Fishbourne zde byly už navíc, ale svoji roli si odbily. Má to docela i dost nadlehčených scén, o které se Clint postaral. No, jsem rád, že jsem si to dílko pustil. Nedá se tomu moc co vytknout. Ještě jednou velký potlesk pro Clinta Eastwooda! Doufám, že i ostatní již stárnoucí borci půjdou Clintovi příkladem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není to žádný přelomový film, který se zapíše do dějin kinematografie. Ale Eastwoodovi se podařilo něco, čemu bych nikdy nevěřila. Fandila jsem jeho pašerákovi drog a přála jsem mu, aby unikl spravedlnosti. Netušila jsem, že snímek o pašování drog může mít tak pozitivní náboj. A to vše navzdory faktu, že Clint zde vypadá velice jetě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo za štyri, možno najmä vďaka záveru, ako "kritik" ale mám väčšie výhrady. Divák si ani nevšimne, ako do toho starký spadol. Nechápe, prečo sa v minulosti zachoval tak, ako sa zachoval a opustil rodinu. Jednoducho sa na Pašeráka veľmi príjemne pozerá, temnejšie momenty ale nedokážu vyvolať skutočné mrazenie a ohrozenie a to ani vtedy, keď vidíme mŕtvolu v kufri auta. Príbeh si ide celkom očakávateľne vpred, čo je ale nakoniec len dobre, žiaden mindfuck by som filmu asi neuveril. Ono je to vlastne taký pohľad na "vec" pohodového osemdesiatnika, ako túto činnosť vníma on a budeme ich tak cez film vnímať aj my. Proste si pri pašovaní klíďo píďo púšťať v aute nejakú odrhovačku a pospevovať si pri nej. Tak na to nabudúce pri nejakej trestnej činnosti myslite tiež. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Clinta mám ráda, ať už jako herce nebo jako režiséra. Prostě to umí. A tahle role mu sedla víc než hodně. Příběh je skvělý a plný napětí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Clint dokázal, že na to stále pořád ještě má. Na obou stranách kamery. Vlastně, za mlada jsem ho nijak extra nemusel, ale jak stárne a já s ním, stal jsem z něj můj velmi oblíbený herec. Že volí republikány mu blahosklonně odpouštím a po filmové stránce nemám jeho tvorbě za posledních mnoho let co vytknout. A Pašerák se nese přesně v tomhle duchu. Žádná megapecka, ale solidní a hlavně příjemná věc o jednom starci, pro něhož je věk jen číslo a má to všechno totálně na háku. A pokud by byl tenhle kousek jeho poslední, nemusí se ale vůbec za nic stydět. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno posledný film Clinta Eastwooda. Môže nás ešte prekvapiť, no osobne si myslím, že toto bude záver jeho kariéry. A je vôbec úžasné, že má 88 rokov a ešte nám dokáže priniesť film s takou dávkou energie a charizmy ako tu. "The Mule" som z filmu bral, že pôjde o vážnu drámu. A aspekty toho tam sú, no vďaka Clintovi Eastwoodovi je film v mnohých miestach oveľa uvoľnenejší, príjemnejší a poviem pravdu aj živší než som čakal. Všetky scénky s Earlom sú super a musím povedať, že Clint je bez debaty najlepším elementom celého filmu. Tá jeho charizma celý film robí zaujímavým, pôsobí veľmi úprimne a reálne. Ani raz som pri ňom neváhal. Bol fantastický. Bradley Cooper je podľa mňa tiež dobrý. A celkom mám pocit, že dáva do role typického policajta trošku viac ducha a života. Jeho kolega ale je trošku iná story. Michael Pena je maximálne nevyužitý. V podstate by som sa mohol opýtať, načo je v tomto filme? Nič o ňom nevieme, nič tomu nepridá, len tam proste je. A to je celé. Trošku problémy by som našiel ale aj v príbehu. Najprv som mal pocit, že je to story, kde Earl potrebuje zarobiť prachy na to, aby si opäť získal priazeň svojej rodiny, na ktorú celý život zabúdal. A na prvom mieste boli jeho záľuby a práca. A spočiatku to tak pôsobí. No potom sa vo filme objavujú už len veľmi zriedka. A preto, hoci je pre mňa záverečný moment medzi Dianne Wiest Clintom Eastwoodom uveriteľný, tak som sa nemohol ubrániť pocitu, že to mohlo byť urobené silnejšie, keby sme viac videli, ako sa snažil ku svojej rodine viac dostať a ako sa tie vzťahy opäť obnovovali. To by tomu mohlo niečo dodať. No často ho vidíme užívať si život vo svojom Lincolne. A je tam skvelý, ale mám pocit, že mohol toho viac povedať zo svojho rodinného života. Takže v tomto film trošku mohol podať viac. Ale myslím si, že vďaka tomu príjemnému tónu, Clintovej charizme a celkovo skvelému spracovaniu si ma film získal na svoju stranu. Možno mohol byť ešte o niečo silnejší, no rozhodne ide aj tak o skvelý film, ktorý odporúčam v kine vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stařík Clint je pořád macho, i když tady to už musí zdůrazňovat svým vztahem k lehkým holkám, což  působí i lehce odpudivě. Zbytek je ale pořád celkem fajnová staříkovská lehce kriminální road movie ochucená mírně klišovitým rodinným dramatem o nezvedené hlavě rodiny. Ale přesně v týhle poloze je Clint pořád svůj a i při sypání  si popele na hlavu ji má sympaticky vztyčenou. Jinak mile amorální film o pašování drog s atmosférou Forresta Gumpa, a za to si to tu čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Snímek o filmu, kde moderní svět dotlačí jednoho starého muže k absolutní nouzi, z které se dá vyjít tím, že se setře hranice rozlišování toho, co je správné a co není. Film nevyžaduje zas takové emoce od diváka, ale není to úplně snímek, který je na úrovni předchozích režisérských počinů Eastwooda. Navíc tu nevystupuje jako ten charismatický na každý pád drsný týpek, ale jako vetchý stařík, z čehož mi povětšinu času bylo spíš smutno než co jiného... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s nenudiacim príbehom, ktorému ale k dokonalosti chýbalo o trochu väčšie napätie a tempo ... ale nevadí, 88 rokov nie je sranda, však áno. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Projíždka s pozpěvujícím Eastwoodem, nadavající na moderní technologii.. začátek mě bavil, ale pak postupně mé nadšení odcházelo.. pak už vlastně jen čumim na projíždky a jen čekám kdy to celý praskne.. pak to teda prasklo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepredpokladal, že sa pri Eastwoodovom filme dá nudiť. Ale starý pán to teraz dokázal. A pritom on tie úlohy mrzutých dedkov má zmáknuté, no gangsterský popis filmu sľuboval niečo väčšie než sme dostali. Neskutočne pomalé tempo, málo hudby, slabšie dialógy a mexický kartel nebezpečný jak splašené kurence. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to dívatelné, k tomu založené na pravdivém příběhu což dodává punc něčeho lepšího. I když jen "založené" . Eastwood má charisma. Už natočil lepší filmy, ale této byste neměli vynechat. Je to sentimentální pohled na kriminálníka. Má to rasistický a sexistický podtón tak pozvěte do kina feministku. Tvůrci nemohou popřít, že hrdina spáchal zločin: vědomě, opakovaně a pro peníze, nicméně snaží se pro něho najít alespoň polehčující okolnosti. Přitom morální tanec mezi vejci je docela zbytečný, protože sympatie si umí Eastwoodův stařík získávat i bez pozdních výčitek svědomí. První půlka je krásně starosvětská. Jenže přehledné, popisné a předvídatelné vyprávění, které dost zbytečně vykresluje i kmetovy radovánky s krásnými slečnami, nejprve začne lehce uspávat, načež se změní v bolestínský výprodej pozdních citů, přiznání, sebeuvědomění a usmiřování. Napětí aby člověk celé dvě hodiny lupou hledal. ()

Reklama

Reklama