Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (537)

Radko 

všechny recenze uživatele

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odstátý čajíček o páté bez potřebného dramatického drajvu. Zajímavý pouze Eastwoodovou osobností a jeho staříkem s diskutabilním charakterem, který se coby manžel, táta a děda zasnaží vylepšit vztahy v rodině. Tato rovina nepřináší nic silné a už vůbec ne originální, a thrillerová linka s pašováním působí v rámci současných žánrových standardů sice sympaticky starosvětsky, ale nestrhne. Záporáci nejsou dostatečně scary a o našeho “hrdinu” se v ohrožení z jejich strany zas tolik nebojíme. Možná i proto, že by skoro nikomu v jeho příběhu nechyběl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

AŤ ŽIJOU DĚDOVÉ. Kromě klasických věcí, které jsem ve filmu očekával a ostatní zhusta vyjmenovali, se mi hodně líbí, že Pašerák je sice stařec, ale moc postaru se nechová. Obávám se, že tohle by například Charlton Heston nebo John Wayne nedokázali. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsou režiséři, které člověk pozná podle jejich obrazového rukopisu, ale Clinta já poznám podle jeho vyprávěcího stylu. Lidskost hlavního hrdiny, která se postupně a pomalu v průběhu příběhu tvaruje a s blížícím se finále emotivně graduje. Clint si samozřejmě svou postavu dokáže sám sobě přizpůsobit tak, aby působila věrohodně. Musím ho však pochválit i za Bradley Coopera, který tady nemá až tak prostoru, ale jeho postava i za krátký čas se mě dokázala dostat pod kůži. Naopak mě hodně zkalmalo, že Andy a Clint neměli jednu větší společnou dialogovou scénu, to by si tito dva pánové zasloužili a velectěné diváctvo užilo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď Clint zlovestne prižmúri oči, vycerí zuby a povie: "Shoot that motherfucker!", je to stále tam. Aj polku si zatancuje, aj pokurizuje, aj dve dievčatá si vezme na motel ("Len zavolám kardiológovi, či je to OK.") "Pašerák" je viac ako príjemný oldchool, má pohodové tempo, je tam dosť veľa vtipných hlášok, ale je to aj napínavé a trochu dojímavé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pomalé vyprávění je Clintovi Eastwoodovi vlastní a ani si nemyslím, že čím je starší, tím je to vyprávění zdlouhavější. Pašerák je atmosférou hodně podobný Gran Torinu a tam byl Clint přeci jenom o deset let mladší. Jedinou nevýhodou filmu je ale fakt, že tím pomalým vyprávěním ani po půl hodině nemáte dojem, že by film vládnul nějakým důmyslným příběhem. Na Clinta ale i tak koukáte s chutí a sledujete každý jeho závoz, který napříč Amerikou zařídí. To, že je naivní až běda, berete s rezervou. Přeci jenom to totiž má jistý náboj a ten klid a jistota v jeho duši je až neuvěřitelná. Divákovi se pak ani nechce věřit, že Clintovi je tady skoro devadesát, když se prohání nekonečnými silnicemi v americkém jeepu. To se někdo má… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $103,804,407Tržby Celosvetovo $170,604,407Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Clint Eastwood stále udivuje aj v takomto pokročilom veku. Starý umienení frfloš mu sedí, dá sa to zaradiť svojou vychcanosťou ku Gran Torino. Miestami fakt to dosť dobre sype, frky, hlášky. Dokáže pobaviť. /75%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

CE je asi nesmrtelný a bude točit rok co rok film za filmem, a i letos opět film povedený, držící si kvalitu, zase mne to bavilo, hlavně to, jak se Clint svému požehnanému stáří nevyhýbá a v podstatě na něm postaví celý svůj snímek...škoda toho idylického konce a polopatické adorace rodinných hodnot, bez toho by mne to bavilo asi víc... PS: CE v době natáčení snímku rovných 88 let! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Natolik neskonale sympaticky staromilské, usedlé a ryze eastwoodovské, že tomu nelze vyčítat ani k látce nesednoucí idylický závěr. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První film, kde je Clint vtipnej. Naivní, plesnivej důchodce převáží drogy a je u toho dobrák. Pobavilo mě to a byl jsem nervózní, co se z toho vyvine. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTE, EARLE, POKUD JSTE NA MIZINĚ, ZNÁM LIDI, KTEŘÍ BY VÁM PLATILI ZA CESTOVÁNÍ Z JEDNOHO MĚSTA DO DRUHÉHO.“ … „JEN ZA JEŽDĚNÍ?...“ /// Tak Clint na těch 90 vypadá, ale vitalitu mu můžou šedesátníci závidět! Film je o příběhu. A Eastwoodovi. Zajímavý momenty z důchodcova pašeráckého života, klamání tělem a věkem… pak samo ti Mexikánci, páč ať si kdo chce co chce říká… a taky rodinná dramatická část, ve který se Earl sbližuje s nejbližšími, což může u příznivců Narcos narazit. U mě to vyvažuje Clintova filmová dokonalost s jakou vypráví a hraje, špetka černýho humoru a hafo hvězdného komparsu. Navíc bez tý rodinný linie by to byla jen taková historka… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy inspirovaný skutečností. 2.) Jezdím sem a tam. A v kufru koksík mám. 3.) Thx za titule need4seed. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood ve svých 88 letech je pořád v kondici jako režisér i herec a vybral si i slušně atraktivní látku- Jednoho z nejstarších pašeráků drog vůbec. Clint Eastwood hraje jak o život, tančí, pije, střihne si trojku s dvěma kočkama, převáží drogy v obrovském množství sem a tam a do toho stíhá ještě skvěle a trefně hláškovat. Povedla se i dvojice agentů Bradley Cooper a Michael Peňa, kteří jsou Clintovi neustále v patách. Velmi pohodový a příjemný film, který pobaví, napne, dojme a vykouzlí úsměv na tváři. Kdo má rád Eastwooda a filmy z oblastí kartelů a drog, ten zklamaný nebude.80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Podepisuju půlku zdejších komentářů, Eastwood je frajer a to jeho poselství mi v tomhle filmu hrozně sedlo. Což bych vzhledem k tématu vážně nečekal. 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco vyčpělejšího a vida, zmýlil se. Další srdečná eastwoodovka, kde pořád mega charismatický “abuelito” vysekl slušný pašerácký drama, kam vtěsnal jak pěkný poselství o váze rodiny a spravování vztahů, tak spoustu srandy z interakce s krimi mexíky, písniček za volantem, amerických dálnic a krajin, nekorektních vtípků, hudrování do mobilů a internetů. Jeden z nejmilejších filmů, který letos uvidím - díky Clinte. ♪♫ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda mám rád a vůbec mi nevadí, že v těch filmech, který si zároveň sám režíroval, hraje už asi 40 let více méně pořád stejnou postavu. A překvapivě, i když mu tady už táhne na 90 let, tak ještě pořád to charisma v sobě má a tu postavu zahrál zase na jedničku. Ale problém je asi v tom, že tenhle film je spíš taková naivní pohádka. Postava Clinta Eastwooda snad do půlky filmu vůbec netuší, že převáží drogy, drogová mafie tady působí dojmem, že jsou to spíš takový legrační čórkaři autorádií, policie taky nějak nevzbuzuje respekt. Vlastně je to takovej pohodovej film. Jestli se tady v žánrech uvádí, že je to thriller, tak jsem asi viděl něco jinýho. Přesto to za vidění asi stojí. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Clint byl vždycky můj favourite guy a respektuju ho, ale tady už na mě toho patosu bylo fakt moc. Jestli mě něco irituje, tak fakt, že se lidi xx let nesnáší a nejsou schopni najít společnou řeč, aby se pak usmířili u smrtelné lože. Come on! Závěrečné sázení kytek už ten cynik ve mně fakt nedal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V úctyhodném kmetském věku podává Clint Eastwood profesionální výkon jak na postu režiséra, tak i před kamerou. Točí, protože ho to stále baví a protože mu to jeho postavení v americkém filmovém průmyslu umožňuje. To, co předvádí v Pašerákovi, natočil už v minulosti (mnohem) lépe a přesvědčivěji. Jeho film nemá tempo a vkrádají se do něj prvky sentimentu. Rutinní zpracování se nedá přehlédnout, jenže - zlobte se na staříka, co svůj společenský typ, který zobrazuje, tedy chlápka, co se zapomněl v časech, kdy věci ještě byly na svém místě, existovala dvě pohlaví a muži uměli měnit pneumatiky, piluje už několik dekád. Celkový dojem: 55 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný odvar z Gran Torina, který by potřeboval zatlačit na scénář. Takhle se nějakého dramatu dočkáme až na konci, zajímavé motivy jsou jen nakousnuty (Earl penězmi z pašování drog financuje charitativní projekty) a dobří herci nemají co hrát (Cooper, Peňa, Fishburne, Garcia, Collins). I tak si ale Clint na prahu devadesátky připsal další solidní zářez. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Breaking Děd. Z rodinné linky hledání cesty ke smíření vyvěrá neoriginalita a vyčpělost, ta protizákonná je stejně naivní jako podloudník Earl, který si až do třetí fušky myslel, že po Státech vozí na korbě tortilly na burritos. Eastwoodovy hlášky a pojmenování objektivních potíží jeho generace se stále více kvaltujícím světem jsou pak jen slabou útěchou. Účel totiž ne vždycky světí prostředky.. Jedna věc se však Clintovi musí nechat. Drží svůj tvůrčí standard ve věku, kdy už já neudržím ani moč.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh, o tom jak si dědouš získává srdce gangsterů z drogového kartelu a nakonec i vlastní rodiny. S celým filmem jsem byl mnohem spokojenější, než jsem na začátku vůbec očekával a nemohu jinak než dát plný počet hvězd. Mé nejoblíbenější pasáže byly vždy, když si hlavní hrdina jel vyzvednou náklad a potom také velice vychytaný konec který dopadl dobře i špatně z různých úhlů pohledů. Dle mého názoru lepší než Grand Torino. 90% ()

Reklama

Reklama