Reklama

Reklama

Expremiéri


Mikuláš Dzurinda (E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Ing. Mikuláš Dzurinda, CSc. je slovenský politik, bývalý predseda vlády Slovenskej republiky po voľbách v rokoch 1998 a 2002. Mikuláš Dzurinda je bývalý minister zahraničných vecí a krátko bol ministrom dopravy v dočasnej vláde v 90-tych rokoch. V priebehu rokov bol lídrom politických strán KDH, SDK, SDKÚ a SDKÚ-DS. (RTVS)

Recenze (5)

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Premiér reformátor, první pořádný porevoluční slovenský předseda vlády, který provedl zemi nejzásadnějšími reformami, byť měl koaliční vládnutí v obou obdobích mimořádně těžké. Pozoruhodná a rozporuplná osobnost, které možná opravdu chybí nedostatek kritické sebereflexe. Dokument velmi umně bilancuje mezi pracovní/politickou a osobní stránkou Mikuláše Dzurindy. Lepší 3* ()

BarVo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto by bola náročná úloha aj pre skúsenejšieho filmára. Dzurinda pôsobí síce žoviálne a priateľsky, ale nepustí k telu nikoho a film je tak úplne v jeho réžii. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek, čo chcel zanechať brázdu a vie si zo seba spraviť zábavu. Asi najschopnejší slovenský premiér. Škoda len, že podporuje vojnu. Vidno na ňom, že dokáže kriticky myslieť, no návrh o hlasovaní o dôvere vláde toho nie je dôkazom. Kauza Gorila nie je dosť prediskutovaná ani zo strany Dzurindu, ani zo strany režisérky. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama