Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (502)

lskala 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších tématických seriálů co kdy byl natočen. A zároveň vzpomínka na mé mládí v 90 letech ... 80% - 4**** ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Asi by to melo byt objektivne za (o jednu hvezdu) nizsi hodnoceni, kvalit serialu to nedosahuje, ale ja nemuzu jinak... Twin Peaks a Lynch je pro mne prilis nedotknutelne tema. :-) P.S.: zajimavosti je, ze (oproti serialu) zde hraje Donnu Moira Kelly. A i kdyz je samozrejme LFB super krasna, je mozna skoda, ze tam Moiru nenechali i pro serial. Ona ma takovoy zvlastni mily look...nebo jak to popsat. Ale to je jen ma osobni uvaha... ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pouštěl, domníval jsem se, že je to tenhle. Proto se k němu vrátím hned, jak se podívám na poslední díl seriálu; toto hodnocení není definitivní. Pokud mi atmosféru něco připomínalo, tak jeden specifický díl Červeného trpaslíka (Bílá díra). Děj byl ale úplně něco nového (fakt jsem nevěděl co se tam všechno stalo a proč). Ale jistě většinu podstatného pochopím při zkoukávání seriálu. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Už se mi to zdálo při seriálu. Ale po shlédnutí filmu je to definitivní. Větráky také nejsou čím se zdály být. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Po vydařeném originálním seriálu Městečko Twin Peaks, natočil David Lynch celovečerní film o tom, co se stalo předtím než Pete Martel našel v zabaleným igelitu mrtvou-krasnou a všemi obdivovanou, středoškolačku Lauru Palmer. Atmosféra je podobná té seriálové ikdyž je jasné že dvě hodiny filmu nemůžou nahradit celý seriál. Přesto je film hodně působivý a originální díky svému režisérovy. U scény kdy se Laura na okamžik promění v démona zla mně vždy na zádech příjemně zamrazí. Taky nesmím zapomenout na úžasnej soundtrack, jak filmovej tak seriálovej. ()

masr 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, osobité, snivé, magické - jako všechny Lynchovy filmy. A taky rozhárané, příliš roztříštěné, rozvleklé a občas nudné. Nikdy mi nepřišlo zábavné plýtvat nerozluštitelnými symboly. Já vím, musí se to dělat, intelektuálové musí ukázat svou převahu a filmoví kritici musí mít o čem psát, ale běžně význam uniká.... K tomuhle filmu je pak potřeba ještě pořídit příručku, která vše dovysvětlí... ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Určite vyčítam filmu fakt, že pre tých, ktorí o seriály Mestečko Twin Peaks nevedia absolútne nič, bude úplne nemožné, aby dokonale všetkému porozumeli a zistili súvislosti a vzťahy medzi jednotlivými postavami. Ale na druhej strane myslím, že pánovi Lynchovi to až tak nevadí, veď predsa u jeho filmov to nie je žiadna výnimka. Točí si čo chce, dáva si tam čo chce, ľudia to pozerajú, majú z toho totálny guláš a všetci sú spokojní. Ale vzhladom na pocity v mojej hlave a žalúdku a moje spotené čelo po dopozeraní filmu musím konštatovať, že pozaranie takýchto filmov je fakt nebezpečné. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem to. Ale ani jsem to nečekal. Twin Peaks mě doslova vhltlo do sebe svoují atmosférou a paranoiou hlavní hrdinky, že jsem dění na obrazovce sledoval bezdechu i bezmyšlenkovitě.. Klobouk dolů. Lynch je blázen! ()

Matts 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si s hrůzou uvědomil, že tenhle snímek znám téměř z paměti! Znamenal pro mě první setkání s Lynchovou tvorbou, kterou jsem si velice oblíbil. Někomu může vadit, že je tento film relativně "pochopitelnější" než všechny ostatní. Nic to ale neubírá na jeho silné atmosfěře. A věcí, které zamotají hlavu, je tam přece jen dostatek. ()

chmíří 

všechny recenze uživatele

No pro toho kdo neviděl seriál to musí být celkem masakr, protože moc nechápe o co jde, ale na druhou stranu pro toho kdo to viděl je to ještě větší masakr protože by to měl chápat, ale stejně nepochopí! Komentář je to zvláštní stejně jako tenhle film! Ale pro toho kdo viděl seriál jednoznačně povinost! ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Ako sme už u Davida Lyncha zvyknutý ,tak ( neviem či zámerne alebo nie ) nás nabáda myslieť nad dejom a nad tým , čo je u filmu podstatné , ale hlavná myšlienka režiséra ide úplne iným smerom.Iné to nebolo ani teraz.Twin Peaks má výbornú atmosféru, prvých 30 minút detektívneho vyšetrovania a určitou dávkou humoru je vskutku jedinečných. Potom sa film otočí o 180 stupňov a začína tá pravá Lynchovina. Nemám čo vytknúť, snáď iba tú nezmyselnú a pre nás nepochopiteľnú mysterióznosť s konečným vyvrcholením , ktorú pochopiť ,,ako to vlastne režisér videl,, snáď ani nejde. Na toto sme , ale už u Lyncha dávno zvyknutý. :D ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Po druhej projekcii v tom síce stále nemám jasno, ale k hodnoteniu som sa už po otálaní odhodlal. Twin Peaks je určite to najdivnejšie, čo som mal na obrazovke doposiaľ možnosť vidieť. Pripomína mi množstvo vecí, napríklad Beckettovu drámu Čakanie na Godota, ale aj banálnu vec ako je prístroj bez návodu na použitie. Hlavne tým, že je to film, v ktorom človek vlastne ani nevie, o čo režisérovi naozaj ide a či sa mu má vlastne má páčiť. Mne sa páčil. David Lynch je očividne zručný režisér, snovú atmosféru a absurdné dialógy zvládol na výbornú, takisto voľba hercov bola priaznivá. Jeho dielo je znepokojujúce, mrazivé, podmanivé. No stále neviem, čo si o Twin Peaks myslieť. Možno nič a možno všetko, preto to nejednoznačné hodnotenie. Ale na Lyncha si ešte posvietim. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Střídaly se momenty, které jsem chápala a které ne. Nezávisle na tom se střídalo i mé hodnocení z celé škály možností. Takže zvolím zlatou střední cestu, i když to není spravedlivé, ale toto nejde hodnotit. Vymyká se to čemukoliv. Ta atmosféra....jsem šťastná, že jsem to byla schopná dokoukat, jestli někdy příště, tak ne sama. Pro tuto podívanou mě napadají různá slova (kromě krásná:-)), ale nic to úplně nevystihuje. ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

No dobre, tento Lynchov ďalší uletení a nepochopení film som mal veľké problémy dopozerať a jeho filmy majú pre mňa zatiaľ klesajúcu tendenciu. Už ma ten jeho štýl rozprávania nejak nebaví. 60% ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Uvidíme až dooukam seriál. Buď hvězdu přidáme nebo ubereme. Každopádně depresivní a nervy drásající podívaná. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Bizarnosť, akú len tak ľahko človek nenájde. Napriek tomu, nie je to zlý film a tak postupne vtiahne do deja. Seriál som nevidel, nemôžem porovnávať, ale určite by som si ho rád mrkol. Niektoré veľké mená sa tu skutočne len mihnú (Bowie) a dominuje Sheryl Lee. Takisto McLachlan tu nie je veľmi často vidieť. Skvelý Badalamenti... ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem bohužel neviděl, tudíž mi unikly i kvality filmové adaptace, která je pro mě téměř nepochopitelná. Ovšem vyzuální stránka je naprosto úchvatná a jen díky ní dávám 3 hvězdy. ()

Peiper2 

všechny recenze uživatele

Film, který popisuje události předcházející seriálu. Film je podle mě nutné vidět ale až po shlédnutí seriálu, protože postavy zde již nejsou blíže vysvětleny a tak neznalým lidem může spousta detailů uniknout. Já jsem tento snímek viděl nejprve také před seriálem a vím tedy o čem mluvím. Byl jsem filmem zklamán, nepochopil jsem ani trochu o čem to celé bylo. Naopak, když jsem si film pustil znovu poté, co jsem měl za sebou seriál, přišel mi film mnohem pochopitelnější a velmi jsem si ho vychutnal. Trošku mi jen chyběla absence některých postav ze seriálu a malý prostor pro agenta Coopera a Gordona Colea. Přesto musím dát 5*. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama