Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (504)

lonewolf 

všechny recenze uživatele

Po několikaletém oddalování shlédnutí ono "legendárního" Twin Peaks, jsem bohužel zjistil, že se nic světoborného nekoná. Film působí místy jako špatně sestříhaná "slátanina", kde jsem dokonce u některých scén musel použít ono známé tlačítko >>FWD, např. neskutečně špatná a snad nejnudnější čtvrthodinová pasáž z diskotéky, která kdy byla ve filmu použita, o logických spletitostech jako v Mullholland Drive nemůže být vůbec řeč a celkový dojem z filmu je téměř podprůměrný, tu hvězdičku navíc si zaslouží snad jen za to, že to je prostě "Lynch" a nádech jeho tajemna a umění, tam je skutečně vidět. Horkotěžko za tři hvězdy. Pozn. Hodnotím z pozice neznalce seriálu. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Kdyby se raději David rozhodl dotočit náhradu za neuskutečněnou 3.sérii než to co předcházelo celému seriálu:/ Bohužel no...navíc herečka Sheryl Lee je mi krajně nesympatická, takže se nedalo čekat, že mě film s ní v hlavní roli chytne u srdce tak jak se to povedlo seriálu. Na 4 hvězdy to u mě prostě nemá. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jedna z nejzběsilejších věcí co jsme kdy viděl. přiznam se, že jsme to asi celý nepochopil a že se asi vrhnu časem i do seriálu. David Lych je blázen a všechno co dělá je chaotický a když už si myslim, že vim tak přijde něco a zase vim prdlačku. Jeden z nejzáludnějších režisérů co znám. Dávám filmu slabší hodnocení protože mi nic neřekl a třeba po seriálu na to budu koukat jinak. 50% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Co jsme se dozvěděli v seriálu, tak téměř vše můžeme vidět tady. Je to pěkný prequel. V té době musel fanoušky určitě hodně potěšit. Ale nečekejte od toho moc. Kromě prvních pár desítek minut je celý film zaměřený na Lauru. Akorát je tady opravdu jenom feťačka a šukézní prcina. Sice ano, v seriálu přesně takhle odpovídá, ale prakticky nic jiného se o ní nedozvíme. Pokud se těšíte na detektiva Coopera, tak na něj zapomeňte. Je tady jenom na okrasu, ale to se taky dá čekat, když do Twin Peaks přijel až po incidentu. Jinak je tady plno postav ze seriálu. Jediný, kdo tu vlastně chybí jsou zaměstnanci od policie, což je docela škoda. Každopádně jestli to stojí za to zhlédnout, tak ano, ale s nadsázkou. Je to spíš víc psycho horor. Klasický starý Lynchův humor tu nečekejte. Rada na závěr: v žádném případě si to nepouštějte před seriálem. 6.5/10 ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Výplach mozku Mr. Lynche, možná další Lynchův vtip. Ale! Podle mého názoru vše do sebe neuvěřitelně lehce zapadá! Kdo absolvoval celý seriál Městečko Twin Peaks, ten bude spokojen. Ostatní mají smůlu. Uvidí jeden zmatený film jednoho skvělého filmového tvůrce. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

No, tak to byla zase šílenost! Mystery drama od Lynche, tradičně pro náročné fajnšmekry. Ty dvě hodiny projekce mě sice utekly rychle, ale je to hodně zvláštní kousek, plný záhad a nejasností. Začínalo to zajímavě, jako vyšetřovačka vraždy,ale jakým směrem se to dále ubíralo...Čekal jsem něco lepšího:-( ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Laura je výtečná mrcha, tak jak jsem si ji představoval a Sheryl Lee ji hraje tak mysteriózně jako je tenhle TP kult sám. Lynch znovu boduje jeho vychytanými scénami o kterých člověk neví, co si má myslet. A jeho sugesticky a občas nereálně podané scény (např. erotika v klubu, drogy, běh lesem atd.) jsou tím, proč ho žeru. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Reťisér žije v inom svete. A to dokazujú väčšinu jeho filmov. Twin Peaks napriek jeho vysokeho hodnotenia si myslim že to je jedno cez druhe a nakonci človek nevie čo vlastne to bolo. Áno sú aj iné takéto filmy nepochopené, ale človek môže premýšlať nad hĺbkou. Tu sa nedá premýšlať ani nad dejom....stratený od polovice filmu až do čierneho lesa. nič moc! ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

40% Do ztracení detektiva, solidní film a pak? nemám slov.. Tenhle film mi vůbec nesedl, táhl se, nudil mě, nějak jsem ty podivné postavy a děj nechápal.. Nebýt výborného výkonu Sheryl Lee a již zmiňovaného úvodu, film by u mě spadl úplně na dno. PS.: po přečtení pár komentářů a rozhovorů s přáteli, bych radil film shlédnout až po seriálu.. proto je mé hodnocení takové, jaké je. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

prostě jen .. WOW ! .. myslím, že bych potřebovala šestou hvězdičku.. a to jen pro Lynchovy snímky.. naprosto vynikající ! ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Asi by mě to vůbec tolik nevzalo, kdybych předtím neviděla onu šíleně dobrou a dlouhou ságu Twin Peaks. Nedovedu si představit, jak bych to vnímala bez této přípravy. Ale rozhodně na tento film koukat až po seriálu, naopak to nemá smysl (v opačném pořadí se připravíte o spoustu úžasných překvapení:) A bála jsem se, že to bude jen rychlejší verze seriálu, ale velmi jsem se mýlila. Dozvíme se tu vše, co bylo v seriálu jen v náznacích. A komediálnost seriálu se opravdu absolutně vytratila... Věřte mi... A pokud má někdo pocit, že ho film odradil od seriálu, ať se nenechá mást. Seriál je VELMI VELMI vtipný a geniální, žádné brutality a psycha jako tady (jen občas:) Atmosféra seriálu je absolutně jiná a nepopsatelná... ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

1. seriál jsem bohužel ještě neviděl. 2. tento film mě zcela pohltil a přistihl jsem se, že mám v jeho průběhu místy otevřenou pusu. 3. Nevím, zdali jsem pochopil napoprvé všechny scény, souvislosti a symbolismy (bílého koně ovšem ano) ale řekl bych přibližně tohle: "No, a?" 4. Zážitek z filmu hodnotím jako mimořádný: scénář, sugestivní kamera, psychedelické šílenosti, suchý humor, hra se symboly, Badalamenti... 5. Jako mistrovskou považuji schopnost Lynche zanechat v divákovi neobyčejný zážitek z filmu, rozbouřit emoce i zneklidnit intelekt. Apropó, bude asi těžké uvědomit si, že umělecké dílo nevyžaduje vždy nutkavě interpretaci... ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Pekné a predovšetkým pôsobivé okno do posledných dní života Laury Palmerovej, aj keď tak trochu zbytočné. Oveľa osožnejšie by bolo urobiť epilóg než prológ k seriálu, ale aj tak, atmosféry má tento film hlavne v snových scénach rovnako (možno aj viac) požehnane ako seriál, takže o napätie niet núdze. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo Twin Peaks, kdyby to byl další "klasický" Lynch, je to téměř dokonalé. Jenže ono to v té lepší části Twin Peaks je a já měl v seriálové verzi rád humor a ty podivné postavy, které mi tu tak trochu chybí... Atmosféra je také jiná, více hororová, více depresivní, což naopak k dění sedne a to především v té lepší druhé části. Úvod je totiž poněkud zvláštní, jakoby sem nepatřil, což vlastně nepatří. Také dá se říci vysvětluje a máme zde navíc agenta Coopera, přesto film získává svou tvář až v Twin Peaks... tam je David Lynch doma, tam rozehrává svoji hru. Režisérsky mu to zase jde znamenitě, obzvlášť závěrečná scéna (a postupná gradace k ní) je výborná. Herecky mi tu schází Lara Flynn Boyle, ale Moira Kelly ji zdatně nahrazuje a ani zbytek obsazení rozhodně nezaostává. Když jsem viděl film poprvé, trochu mě i přes jeho zajímavost mrzelo, že nepokračuje v dobře rozběhlé linii seriálu. Dnes už ale víme, že možné pokračování bude, proto mě film těší a beru ho jako důležitý "bonus" k seriálu. 75% ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

První film od Lynche, co mě vážně nenadchl. Snaží se být děsně cool, bipolární a schizofrenní, ale je to prázdné jako má dopitá flaška od piva. Začátek good a čekal jsem, co zajímavého se bude dít, ale nestalo se vůbec nic, co by mě nějak překvapilo nebo zerektivizovalo mé chlupy z husího materiálu. Škoda, měl jsem v plánu jít i do seriálu, ale nevím nevím. A někteří to tu říkali, že film může odradit od skvělého seriálu. Možná jsem jen tupý a neviděl v tom tuny intelektuality, ale víc, jak dvě neudělím. Třeba příště ocením více, někdy tomu určo dám second chance. Zatím jen 50%. Jo a Lynch je zase romantikem, tak jako vždycky. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama