Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (502)

haribo11 

všechny recenze uživatele

první film ke kterému mi chybí slova... za a)nechápu zhola nic, b)chápu že je to moje chyba a logiku to nejspíš má, jen mi uchází c)nevím jestli to po shlédnutí seriálu něco změní...Každopádně, pořád si lámu hlavu proč, proč,proč..a to o něčem svědčí... ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

Ještě hustší atmosféra než v seriálu, bohužel ubylo dost onoho skvěle vypointovaného jemného humoru... za sebe doporučuji (těm, kdo ještě neviděli) podívat se na film až po shlédnutí seriálu, protože v seriálu je spousta věcí vysvětlena a tady jsou - díky pozdější době vzniku - často jen náznaky, které předpokládají znalost děje a postav ()

Sticks odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som vytušiť, že keď mi dvd prehrávač stále zasekáva úvod originálky tak mi chce ušetriť čas na dajaký iný filmík. Ale ja ani bratove (ne)odporúčania neberiem vážne. Ospravedlňte moje trúfalé slová, ale film absolútne nič neponúka. Prvý príbeh pôsobí ako zle natočený román. Akési duchárske? intermezzo je pokračovaním ako cibuľa v ceste miesto slivky. Nasleduje príbeh ako z tínedžerského seriálu, kde drogujúca blondína má osem frajerov, rodičov zrelých na psychiatriu a vlasatého vidláka za skriňou... po týchto 57 minútach, som sa rozhodol twin peaks opustiť. Príde mi to ako keby chceli tvorcovia z každej hovadiny, čo ich napadne postaviť vežu a na jej vrcholku sa len smejú, koľko ľudí ich obdivuje, za ich premyslene bezúčelné scény, naviac mizerne natočené. Soundtrack sa mi páčil, ale bolo ho tam priveľa. Neskôr sa už len ťažko vnímal. O psychologizácia postáv sa ani hovoriť nedá, vizualizácia nezaujala. 0/10 ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

U Lyncha mam tendenciu pustat si jeden film aj trikrat za tyzden, tu nic take nepocitujem. Jednoducho povedane, kto nevidel serial urcite nepochopi, kto serial videl, urcite nepochopi. Predpilot, v ktorom ucinkuju postavy, ktore boli v seriali viacmenej zname len z rozpravania, preto si obcas aj nieco zo serialu vybavite.Uvod filmu je pekelne nudny, ked vsak zacne hrat Badalementiho hudba tak sa mi objavili nostalgicke zablesky. Lauru Palmer som viac obdivoval na obrazku ako realnu osobu, bola to hnusna stetka. A nezbavim sa dojmu, ze Sheryl Lee nevie hrat. Ak chcete byt viac v obraze po dopozerani serialu, tak toto neodporucujem, bude to este horsie. Ale mozno je to moja bezprostredna reakcia a casom si uvedomim. ()

Joostas 

všechny recenze uživatele

Atmosféra trochu jako v Nezbytných věcech. Ale Lynch není nikdy j a k o. Patologii malých městeček potažmo venkova zkoumám k smrti rád.Kmen Hopiů nazýval dvojici hor ve Frisku Twin Peaks svou matkou. ()

Simo16 

všechny recenze uživatele

Filmy Davida Lyncha sú jedna veľká hádanka a aj keď rozumiete zadaniu a idete pekne od slova ku slovu, na moment mysliac si, že máte vyhráte, koniec Vás vyvedie z miery a nedovolí Vám rozlúštiť záhadu.Veľkolepé dielo, ktoré sa dá pochopiť, ale musíte mať trpezlivosť a hlavne veľa času. ()

Turby 

všechny recenze uživatele

Twin peaks je moje seznámení s Lynchem a už po první půl hodince bylo vidět, že jsem si ukousl moc velké sousto. Je to opravdu náročné a zvlášť když jste neviděli seriál, ale to rozhodně není důvod to vzdávat. Je to zajímavý kousek s opravdu poutavým příběhem, který je v určitých pasážích pěkně provokativní. ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

Svět a záhady Twin Peaks miluji.... Ale více než minulost by mě spíše zajímala budoucnost....jako že konec seriálu? Jinak film výborný...:) Nejlepší začátek, a brutální konec. Nakonec jsem musel dát 5 ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Genialen! Výborné! Dokonalé! Prekrásny snímok z temnej duše Davida Lyncha. Tak dokonú mysle a cit pre film má len on a vo svojom žánry ktorý on sám vybudoval nemá konkurenta. Jeho filmy sú tažšie na pochopenie ale ak človek zapne všetky časti mozgu a zasústredí sa uvidí dokonalé dielo. Film mi navodil depresívnu atmosféru ktorá pretrvávala aj dlhšie po filme. Neskutočné herecké výkony, kotré už niesu len výkony ale žite svojej postavy. Nekutočná práca režiséra, zvukarára a jeho hra so zvukmy je nezabudnutelná a neopísatelná. Byť v byte sám a v úplnom tichu a keď ostane na dlhšiu dobu vo filme ticho(krásna hra so zvukom) a vy dte počuli iba svoje dýchanie vám behali zimomriavky po chrbte. Film ma donútil si asi 4 krát zapáliť cigu a uliať z rumu a užívať si tú neskutočnú filmov jazdu! Dej filmu bol bravúrny a dokonalý, napríklad zobrazenie rozdvojenej osobnosti otca hlavnej postavy. Z tej scény som bol mimo a v úžase. Sám neviem či je zle alebo dobre že Lynch je režisér ktorý točí filmy na ktoré nikoho iného sa neťahajú. Či už po atmoške alebo po dokonalom režisérskom remesle. Odporúčam každému kto má rád mysteriózne alebo Lynchové filmy. Orgazmus pre uši,oči aj mozog a moje temné ja! Ešte raz bravó!!! P.S. Film si môže pozrieť človek čo nevidel serial, tak ako ja. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

První část skvělá. Dále jen rozmazávání vraždy v seriálu. Zajímavé propojení se závěrem třetí série. ()

kridlo 

všechny recenze uživatele

film, ktory bez toho aby ste videli cely serial ma svoji muchy, ale ak mate serial v krvy tak vas dostane aj film. ()

gédé 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, takže zřejmě nemám šanci tenhle film pochopit a přijmout. Dobrá. Ovšem film, který neobstojí sám o sobě si v žádném případě nezaslouží víc než jednu umrněnou hvězdu. ()

Madax 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle: TP se skládá z mnoha geniálních scén, ale jako celek to působí jako pěkný, promiňte mi to slovo, mrdník. Bylo by dobré, kdyby se nad sebou pan režisér Lynch zamyslel a konečně natočil něco smysluplného, a zbytečně nyplýtval svým obrovským talentem na projektech podobných tomuto. Vím sice, že k plnému pochopení filmu TP je zapotřebí znát celý seriál - a ten já celý neviděl, jenže si stejně myslím, že otázky ze seriálu nejsou ve filmu zodpovězeny, nýbrž ještě více zamotány. A to člověka velmi rozčiluje. Nebudu se divit, až LYnche unese nějaký maniak, bude ho mučit na skřipci a bude se z něj snažit vypáčit odpovědi ( jsou li vůbec nějaké ) na všechny ty otázky, kterými se TP jenom hemží. TAkže tedy dávám za čtyři, přesto je to ale asi nejslabší Lynchův film. ()

childe666 

všechny recenze uživatele

Film který jsem sice stále nepochopil, ale třeba se mi to někdy po x tém shlédnutí opravdu povede. Kdo neviděl seriál asi bude z děje úplně mimo. I když jsem film nepochopil tak to neznamená že se mi nelíbí...atmosféra amerického maloměsta je velmi mysteriózní, tajemná a i kouzelná! Mohu všem jen doporučit. ()

Meleth 

všechny recenze uživatele

"My name is Annie. I've been with Laura and Dale. The good Dale is in the Lodge, and he can't leave. Write it in your diary." Naprosto skvělé! A z Boba budu mít "husinu" už napořád... ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama