Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (502)

saaaky 

všechny recenze uživatele

Davidu Lynchovi se opět povedlo perfektně zpracovat pěkné téma a udělat z něj luxusní hororové drama. Twin Peaks je základem a každý by ho měl vidět. Nepříliš známé herecké tváře nevadí a film tak dostává ještě lepší grády. Velmi dobrý výtvor! ()

Hellbilly 

všechny recenze uživatele

Pre mňa strašná nuda, ktorá nemá dej, hlavu, ani pätu. Začiatok je ešte celkom fajn, ale potom sa rozbieha sled psychotických obrazov a vízii bez deja a náplne. Omamné látky z toho dymia na všetky strany, možno keby som si pred pozeraním niečo šľahol, dám viac... ()

Urnungal 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejlepší film, na kterém se David Lynch podílel. Tento film byl závěrem pro ve své době bohužel poměrně neúspěšný seriál Twin Peaks. Velkého uznání se seriál dočkal až v pozdější době, kdy byl již bohužel zrušen, tudíž nedotočen. Ruku Davida Lynche přiloženou k dílu jsem lze spatřit téměř v každé minutě filmu. Tajemné scény opřené o mnohdy velice absurdními záběry jsou potrženy excelentní hudbou. Skvělé herecké výkony. Pro mě seriál Twin Peaks je nejlepší seriál, který jsem mohl doposud sledovat, a to musím podotknout, že seriálů jsem viděl opravdu velké množství. Komu se tento film zalíbí, nechť shlédne další mistrovská díla Davida Lynche, jako Lost Highway, Modrý samet, Mulholland Drive.. ()

Tomx112 

všechny recenze uživatele

Sakra proč mi tehdy, když jsem tohle viděl prvně, nikdo neřekl že se mám nejprv podívat na ten seriál. Fakt jsem si myslel, že je to film na hlavu a nevěděl jsem o co vůbec jde. Tentokrát jsem se podíval hned po zkouknutí seriálu a zjistil jsem že tenhle film na něj vlastně navazuje, hned je to úplně o něčem jiným, je to naprosto geniální sladká tečka za celým seriálem Twin Peaks a jen škoda že pět hvězdiček je maximum.... ()

Frollka odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak takový film, může mít takové hodnocení. Začátek se rozvíjí velice slibně, bohužel jen do části - o rok později - pak se dostane člověk do neustále kolotoče brečení hlavní herečky, která určitě nevypadá jako středoškolačka, jelikož si o volných chvílí cpe svinstvo do nosu a všude vidí jen obludy a nezávazný sex, kde se nakonec dozvídáme, že ani neví s kým spí. Nejhorší film jsem od Lynche viděla. Děj naprosto nedotažený, kdyby se držel prvních 30minut bylo by to fajn, takhle je to jen chaos s ničím. Podívám se ještě na seriál, který má podobný ohlas, jestli nezměním názor ale pochybuji o tom. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že film by bol bez seriálu iba ďalším z Lynchových podivností, ale fanúšikovi seriálu odkryje radu cenných informácií. ()

Vevisek 

všechny recenze uživatele

Ještě o něco větší psycho, než seriál. Místy jsem se ztrácela v Lynchových myšlenkách. A znova!: co SAKRA znamená ten KŮŇ?! Každopádně Lynch nezklamal ani jako režisér, ani jako herec. Společně s ním mě opět neskutečně bavil i Kyle MacLachlan a nesmím zapomenout ani na Lauru - Sheryl Lee. Celkově film, který rozhodně stojí za to. A že mě při něm mrazilo. ()

Big Daddy 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film a já se řadím k těm méně spokojeným. Permanentně jsem měl pocit, že nechápu myšlenkové pochody autorů. Ona jakási paralelní realita mi naprosto nic neříkala. Strachu jsem pocítil pramálo, ale ok napínavé to trochu bylo. Shlédnutí tohoto dílka lituji, ale beru že něco na tom asi bude když se to jinak vcelku hodnotitelům líbí. Dobrá, možná byla chyba si před tím dát dva akčňáky s Arnoldem s jeho nezaměnitelným tahem na branku. ()

Diskutant 

všechny recenze uživatele

Úplne nečakaný pred-úvod Mestečka Twin Peaks. Znova všetko vyznelo značne temne, mysteriózne aj komediálne a psychadelicky. Pilotný film bol pre mňa osobne lepší ,tento mi to ešte viac zamotal. Neúčast Lary Flynn Boylovej udivila no škoda. Budem si dávať množstvo nepochopených vecí dokopy po prvom vzhliadnutí, možno aj po viacerých. Tento diel nie tak dobrý ako predchodcovia, trochu slabší scénar, no stále dávam 5 hviezd hodnotím na 90% ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Já tento svět prostě Lynchovi věřím v celé jeho nádheře a děsivosti zároveň.Spojení s Badalamentim vzniká pro mne ojedinělá atmosféra a tím,že se musím na film kouknout vícekrát,abych pochopil,jsem vtahován do toho světa.Možná se opakuji,ale podle mne Lynch točí jen jeden film a jednou to celé propojí a bude úplně jasno.V něčem je jasno už teď: peklo na zemi si děláme sami.90% ()

mlock 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý odvar vynikajícího seriálu. Docela jsem se u něj nudil. Dle mého názoru úplně zbytečně natočený, snad jen kvůli penězům, což se mu stejně nepodařilo. ()

sury 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty, co to nechápou a přitom schválně říkají že to chápou, aby byli chápáni jako velcí páni, mohli dát pět hvězdiček,tito "chápači"......Kdo pochopí, co je Lynch zač, pochopí, že nic z filmu nepochopí. Tedy kdo nepochopí, pochopí to správně.Ikdyž to nechápete, jistě chápete že to tam někdě vevnitř má svou pochopitelnost a není to nahodilé, tedy někde vevnitř to je a my to někde věvnitř citíme a jak se snažíme to chápat a orientovat se v tom, tvoříme samy kousek tohoto filmu, sčím pan režizér počítal. Až my tvoříme tu důležitou část tohoto filmu. Kdyby ale nebyl David talent, tak by to rozhodně nešlo. Tak jsme to aspoň pochopil já. Chápete mě? ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Ve své době univerzální zklamání jak pro fandy seriálu, tak pro skalní příznivce režiséra, dodnes film, který se míjí jak s poetikou skvělého (co na tom, že nedokonalého) seriálu, tak s diváckými očekáváními. Skvěle to před dvaceti lety vystihl Lynchův životopisec Robert Fischer, který popsal rozporuplnost výsledného tvaru takto: "Na jedné straně s téměř pedantickou důsledností obsazuje každou, i tu nejmenší roli (pokud tato postava z nepochopitelných důvodů nevypadla buď ze scénáře, nebo z výsledného střihu - poznámka Dupače), stejnými představiteli jako v televizním seriálu (až na malého Pierra a Donnu Haywordovou). Na druhé straně se až příliš vzdaluje bezstarostnému, lehce ironickému tónu i podivínství svých postav z láskyplně hýčkané televizní verze. Vždyť co je Twin Peaks bez pily, koblih, Douglasových jedlí a jezdeckých bot Audrey Hornové? Ve svém konečném vyznění by se tento film mohl odehrávat prakticky kdekoli. Pro znalce není dostatečně sevřený, pro nezasvěceného naopak představuje sedmkrát zapečetěnou záhadu." Ještě bych dodal, že snaha nasytit fantazii, vyšponovanou bílými místy kolem vraždy Laury Palmerové, doslovnými scénami násilí a sexu je i přes jejich působivé ztvárnění a typicky lynchovskou výtvarnou složku neodpustitelná. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Jeden z Lynchových výletů do klasického hollywoodského žánru, tentokrát crime thrilleru typu Mlčení jehňátek. To může chvílemi vyvolávat určité zklamání, neznamená to ale, že by se nekonala dekonstrukce žánru i amerického snu a že by chyběly typické prvky Lynchových filmů jako snová hudba, sexy scény a změněné stavy vědomí. ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

Beru to tak,že každému se líbí něco jiného,přesto mě se tento snímek nelíbil ani po druhém shlédnutí. Je to podle mého názoru příliš chaotické,neuspořádané a zároveň pro mě - nepochopitelné. Takový filmový guláš. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama