Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (504)

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle si nezaslouží ani hvězdu. Ze začátku jsem si myslel, že to bude opravdu mysteriózní podívaná, ale pak najednou se to přehoupne o rok někam jinam a objeví se postavy o kterých není nic vysvětlené a celý film sledujemem jen fetování a demetního otce. Zamotaný blábolení, nelogičnost a nevysvětlitelnost. Neviděl jsem ani setinu pozitivní věci. Asi jsem to nepochopil, ale to zřejmě z toho důvodu, že jsem nepostřehl ve sledování filmu, kam se třeba poděli agenti FBi co vyšetřovali vraždu a proč najednou se tam objevil uplně někdo jiný. A ty nesmyslné scény, kdy se feťačka zešílí jen proto, že jí chybí pár stránek v deníku a pak se zjeví nějací retardové v čele s malým krpatcem žvatlající absolutní hovna. Chtěl jsem mysteriózní snímek u kterého budu trčet s vyvalenýma očima s husí kůží na těle a logickým vysvětlením. A né píčovinu, která mě nudí a tečou mi z ní slzy ze zívaní div jsem si hubu nerozthl. Opravdu se podhle hodnocení nemůže člověk řídit. 81%, ale tak možná nudy. Z mého hlediska už mi došla trpělivost. Takže se nepřikloním ani na začátek, který byl zajímavý. Prostě tohle hodím do koše a už nikdy nechci slyšet o Twin Peaks!!!!!!!!!!!!!!! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti seriálu prakticky nemá smysl se na Fire walk with me dívat a vůbec ničím vás asi nezaujme. Ovšem se znalostí se dozvídáte něco málo o smrti první oběti - Teresy Banks, vyšetřovateli této vraždy - speciálním agentovi Chesteru Desmondovi .. až se pomalu dostanete k poslednímu týdnu života Laury Palmer (nebojte, objeví se i agent Cooper:). Pokud vám nevadí spoilery, tak myslím, že ideálním momentem, kdy se na film podívat, je po konci první série. Dozvíte se ovšem, kdo je vrahem. Pokud vám toto rozuzlení vadí, tak si Fire walk with me pusťte po konci 8. dílu druhé série. hawk - FIRE WAAAAALK WITH MEEEEEEE ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Je to groteska, nebo jen groteskní? Takový soubor kreatur aby člověk pohledal. Detektivové, teenageři... brr. A uřvaný Lynch k tomu. Nikdy víc. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem popravdě nevěděla, co si o tom myslet, ale jakmile se objevil Dale Cooper, tak to nabralo obrátek. Sheryl Lee dostala hodně prostoru a zahrála Lauru skvěle. Od poloviny jsem sice vzdala jakoukoliv snahu pochopit, co se to vlastně děje, ale z kvality to tomuhle dovětku Twin Peaks nic neubralo. ()

tukomaster 

všechny recenze uživatele

S každým dalším shlédnutím pro mě film nabírá na kvalitě 60->70->85.. Pokud třetí série seriálu bude vypadat takto, tak je rozhodně na co se těšit. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nepoznám seriál a nedokázal som ani dopozerať film. Rovnako, ako som si počas celého života nedokázal obľúbiť hudbu bez melódie, tak si nedokážem obľúbiť Lynchove filmy bez príbehu, bez ohľadu na diváka, bez zmyslu ich nakrútenia. Twin Peaks je sledom scén rozdielnej zaujímavosti, utajenej nadväznosti, sem tam sú podfarbené dobrou hudbou, z času na čas navodia zaujímavú atmosféru, ale celkovo pôsobia ako výtvor chovanca psychiatrickej liečebne. Je mi to ľúto. Lynch je môj rovesník a rád by som bol na neho hrdý. Ale až tak sa nedokážem premáhať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Výsledne dávam predsa len dve hviezdy. Obdivujem Davida Lyncha o čo sa v tomto filme pokúsil, niektoré momentky sú skutočne zaujímavé a efektívne, ale nemôžem to povedať o filmu ako celku, lebo veľmi veľa vecí mi nedáva žiadny zmysel, je to maximálne prekombinované a keď strácam súvis a smer, nemôžem si film užiť. A tu je toho skutočne strašne moc. Vizuálne je to ale dobré, a ku koncu sa aj k niečomu dopracujeme, no je to na mňa príliš komplikované. ()

zahadna 

všechny recenze uživatele

Úžasný a pre mňa zvlášť úchvatný film, veľmi zaujímavý až som niekedy mala mráz v chrbte...vždy som sa tešila, že ho uvidím. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nevěděl, co si mám o tomhle podivném prequelu seriálu Městečko Twin Peaks myslet. Tak jsem to zkusil po letech znovu... a pořád tápu. Možná je chyba, že se považuji za fanouška seriálu, když jsem si k tomuhle filmu nenašel nikdy cestu. Alespoň mi zbývá parádní soundtrack. :-/ ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Další výborný kousek z dílny Davida Lynche. Mysteriózní, dbající na krajiny vnitřních pocitů, podobenství do snů, která však při dostatečné míře pozornosti (Lynchovy filmy doporučuji vidět aspoň dvakrát) odhalí důmyslnou smysluplnost. Velice působivé a hlavní herečka Sheryl Lee tu zde podává velmi okouzlující herecký výkon. Nutno vidět, řekl bych, považuji to za klasiku. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ani tentokrát mi nevadí, že jsem to nepochopil. Vadí mi, že jsem opět okusil svět plný nepochopitelných, ne-li paranormálních událostí, nechutností a dalších šílených prazvláštností, které nemilosrdně zamávají s divákovým mozkem i žaludkem. Lynch je možná díky své šílenosti považován za génia, ale v mém případě, to bude vždycky ten režisér, nad jehož filmy budu věčně kroutit palicí. A nudě ani nemluvě. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Lynch Vás bude nutit koukat znovu na seriál. Lynch opět trošku vymaže mozky, ALE Lynch to hlavně chtěl trochu jinak. Vůbec by mi nevadil původně zamýšlený pětihodinový maraton. Hřálo to, vidět své oblíbené postavy, ale až moc jich zůstalo nedotčených. Ačkoliv jsme toho vysvětlili na můj vkus až dost, přišlo mi, že film končil příliš brzy a vypravěči byla huba přelepena páskou uprostřed věty. Teď jde o to, zda opětovné zhlédnutí seriálu bude jako doplněk stačit nebo se prostě mělo vsadit na delší stopáž. I když v sobě nemám úplně stoprocentní pocit, pořád je to parádní film a výtečná tečka za skvělým seriálem, které ty kultovnější momenty ještě podtrhne a naštval jsem se! Není tam obr! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Inu, David Lynch. V jeho filmech mě vždycky vtáhne úžasná tajuplná atmosféra, rozehrávající se děsivé záhady mě přikovají a nesmírně mě baví i některé ojedinělé divné postavičky vnášející do temné mystiky i svérázný humor. Rovněž často v Lynchových filmech obdivuji hlavní herečky a jejich oddané výkony... ať už je to Laura Dern, Naomi Watts a Laura Harring nebo tady Sheryl Lee... půvabná i šílená, ztracená v kruhu dospívání i věčném opojení drog a přitom tak fascinujícím způsobem přirozená. Vždy si vychutnávám i chvíli, kdy mistr onu mystiku okoření vedle humoru i nějakou tou stylovou hudební retro vložkou a to zde nezapomněl také. Jenže pak nám mistr ujede, nejdřív se několik minut rozplývá v psychedelickém drogovém opojení s nekonečnou scénou paření v doprovodu dunivé hudby a divokých světelných filtrů... a pak už nemluvě o tom, až nás Lynch pomate v spleti divokých zvratů, kdy už nestíhám pobrat co a proč. Třeba v Mulholland Drive mi přišly jednotlivé ingredience daleko vyrovnanější, že jsem neměl větších výhrad. Tady jsem dlouho měl dojem pětihvězdičkové pecky, na níž mi ani tolik nevadí, že celý film pojednává o notorické feťačce, co střídá partnery jako ponožky, neustále cosi šňupe a uniká tak do paralelního světa, protože zpracováním a atmosférou mě nesmírně upoutal. Jenže pak to Lynch zavalí halucinogenními vložkami a kadencí divných zvratů natolik, že váhám, jestli neklesnout s hodnocením i pod ty 4*. No jó, jenomže to by mi nesměl ten film a spousta scén z něj (včetně těch podivných a závěru děsivého i vysvobozujícího současně) tolik šrotovat v hlavě i druhý den po zhlédnutí. Mistr evidentně ví, jak na to, jen váhám, zda se mi takto šílený psycho styl vyprávění se schválně zmateně podaným vyvrcholením vůbec líbí... filmový zážitek na dvě pozdní večerní/noční hodiny to však byl sugestivní, o tom žádná. [75%] ()

klerik 

všechny recenze uživatele

"Predlohu" som nevidel, ale toto je klasická lynchovina starého brutálneho razenia porovnateľá a o trochu slabšia ako MODRÝ ZAMAT. Je to zvrátené, vygradované, démonicky nekonzistentné a pôsobivé, dotýkajúce sa temnoty v ľudskej duši... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Zhruba tak prvá pol hodinka filmu bola fajn, chápal som a zdalo sa, že Lynchovi konečne prídem na chuť. Potom sa ale "niečo" zvrtlo, v deji som sa začal čím ďalej, tým viac strácať a na záver sa dostavil pocit, aký mávam po väčšine "lynchovín". Ono by sa to kľudne dalo zvaliť na neznalosť pôvodného seriálu, či neakceptovanie Lynchovho filmárskeho štýlu, ale chuť na seriál po zhliadnutí TWIN PEAKS: FIRE WALK WITH ME nemám ani zďaleka a myslím, že od Lyncha som už videl dostatok filmov na to, aby som mohol prehlásiť, že tvorba tohto filmára ide jednoducho mimo mňa. Ale späť k TP... Neoznačím to za "nehoráznu hovadinu", aby som si čírou náhodou nepohneval tunajších Lynchových "uctievačov", ale film, v ktorom je všetko opačne a ktorý nikam nevedie ja napriek všetkému nedokážem oceniť. To je ale čisto subjektívne. Prebytok motívov, nespočetné množstvo bizarností, nitky, ktoré nikam nevedú a zbytočné a zbytočne pridlhé pasáže ("bar" bol takmer nad moje sily) - to všetko "napratal" David do TP a to všetko ma len utvrdzovalo v tom, že v závere si opäť položím otázku: "Čo som to vlastne pozeral?" Či by mi to z časti objasnilo zhliadnutie vychvaľovaného seriálu teraz naozaj riešiť nebudem, možno niekedy v budúcnosti naň natrafím a "vyskúšam". Filmu ponechávam symbolickú jednu hviezdičku za ľahko uchopiteľný úvod a zaujímavé herecké výkony. Toť vše a... "neukameňujte" ma.:) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Prvá a najdôležitejšia vec, je poznať seriál - TWIN PEAKS. Druhá nemenej podstatná záležitosť je, aby to nebolo opačne, že najprv tento celovečerný film, a až potom sa vrhnúť na seriál, tak to je úplne zbytočné, lebo nebudete rozumieť atmosfére, postavám, ale najmä hlavnej zápletke, okolo mladej a atraktívnej, na drogách extrémne závislej študentky, Laury Palmer, ktorej zostáva posledný týždeň života na planéte, nazývanej Zem. Keď porušíte toto pravidlo, tak sledovať 30. dielny seriál, sa stáva maximálne zbytočný, pretože film vysvetľuje, ako sa to vlastne má s tou Laurou Palmer, t. j. - kto ju má na svedomí. Na svedomí ju má ten, kto taktiež zabil prostitútku Teresu Banks, v úvode tohto filmu Davida Lyncha, samotného zakladateľa seriálu spolu s Markom Frostom. Túto vraždu prídu vyšetrovať dvaja detektívi, pričom, jeden z nich, záhadne zmizne. Objaví sa i na určitú chvíľu, populárny agent Dale Cooper, ktorý má akési zvláštne predtuchy, ale On nemôže zasiahnuť do DEJA, lebo ako vieme, do Twin Peaks príde, až keď následne prichádza vyšetrovať vraždu Laury Palmer. Film sa venuje dianiu, predtým, ako sem prišiel Cooper, t. j. - posledný týždeň pred smrťou. Zavítam do Twin Peaks. Tu je sexy kočka Laura, a niekoľko postáv, ktoré sú mi dôverne známe. Laura to má zložité, lebo berie drogy, preto to má v hlavičke trošku neusporiadané. Hneď to poviem na rovinu, že snímok má veľký erotický nádych, najmä kvôli krásnej Laure, ktorá si dokáže hockoho obmotať okolo prstu, behom sekundy. Je to dosť dobrý film, už len pre fanúšikov seriálu, s niekoľkými hustými a explicitnými scénami, ktoré nie sú až tak na škodu veci, pre samotné vyznenie. De - facto, nemôže sa to zaobísť bez toho, čo vysvetľujem v úvode, a to nemusí byť mnohým tu, po chuti. Ja som fanúšik, preto som nemal problém neobľúbiť si niečo, čomu už rozumiem. Priznám sa, že pred piatimi rokmi, som porušil toto pravidlo, ktoré uvádzam, ale našťastie som zabudol na to najdôležitejšie, a to, kto zabil Lauru Palmer ? ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Chvíli nechápete scény, které právě sledujete a sami sebe se ptáte, jestli má Laura iluze, a nebo to je sen (buď Laury či agenta Coopera). Film má mnoho strhujících sekvencí, ale občas mi něco nesedlo, proto chybí 5 hvězda... 87 %. Seriál mám radši :o). ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to surrealistický film, a že nemám čekat žádnou logiku (kort od Lynche), ale prostě mám rád ve filmu pořádek a jasno. Úvod, stať a závěr a jak tohle není, film ztrácí přehlednost. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Mnohem temnější než původní seriál. Z mysteriózního thrilleru Lynch vytvořil solidní horror, který postrádá nadhled seriálu a soustředí se primárně na vylýčení Lauřina psychického stavu před smrtí. Nedá se říci, že by Lynch odkryl něco, co už nebylo řečeno dřív. Celý film původní zápletku ještě víc komplikuje a zahaluje do pláště tajemna. Sex, dorgy a hlasitá hudba se ve svém vizuálním pojetí blíží k pozdějšímu Lynchovu filmu, Lost highway. Sice jsem film taky úplně nepochopil (hlavně výstup Davida Bowieho), ale vzhledem k množství různých teorií, které se po internetu pohybují, nejsem sám. Laura Palemrová je mrtvá....v mozkových závitech filmových fanoušků (ehm) však bude žít věčně. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama