Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (502)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Prispôsobené filmovým potrebám, ale stále tvorcovia ponechali seriálového ducha, ktorý sa odzrkadľuje hlavne v správaní postáv. Udalosti filmového Twin Peaks predchádzajú udalostiam, ktoré viedli k vražde Laury Palmer, pričom akcent je kladený na blúznivé roztržky reality, sna a nočnej mory, psychopatických sklonov, ktoré sú dôsledkom mentálneho sveta, ktorý zainteresovaných obklopuje. Postavy sú činorodé a prítomné, nedokážu čeliť strachyplnej atmosfére nedôvery a nedokážu ovládať svoje euforické túžby. Občas prehnane neprehľadné, prehnane expresívne, ale dobrý duch a slušná výstavba diela sa mi celkom pozdáva. Taktiež vstupy seriálového agenta, prítomnosť Davida Bowieho a hrôzostrašné výpady Raya Wiseho. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jest naprosto zásadní pro 3.s.TP, jak Znalci/fanoušci ví. Pro ty, kdo nechápou, co se tady děje, bez tv s. vám to nebude dávati žádný smysl. A ta hudba, dámy a pánové..ta tedy je! Sežeňte si TP complete archive a budete v obraze. Toto jest ta nejprůraznější hra s divákem co se týče psychologického teroru, co lze najít. V době premiéry si tímto sice Lynch šlápl vedle, ale ve světle nedávných znalostí a událostí (viz.kniha-TP: final dossier), je to již naštěstí...marginální. A třebaže krátká, leč později naprosto!!!! zásadní postava hraná panem umělcem Davidem Bowiem, je pro milovníky a opravdové filmové fajnšmekry..doslova,lahůdkou. A ano, jak pochopil i podobně ´´postižený´´ kolega Seabeast, na tento film se koukati až po! nikoli před seriálem. To byla totiž hl. příčina toho fiaska už v době promítání v Cannes. Člověk, který si film pustí před tv s., bude absolutně! mimo mísu, tj.ztracen. Tohle je počin jen pro opravdové TP maniaky, kteří mohou jednotlivé díly citovati i ve spaní, když to přeženu.:) A pamatujte... Garmonbozia! Což vám vzkazuje Muž z Jiného Místa aka Rameno aka Strom. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Začátek je na jedničku. Mlátil jsem se žehličkou do pupku a padal smíchy ze židle... Pak už se to vydá trošku jinou cestou, ale stále to funguje a má to toho starého dobrého "ducha", kterého znáte ze seriálu. Jenom agent Cooper mi tam chyběl. Chtělo to, aby dostal o něco málo více prostoru. A taky jsem moc pochopil díky původnímu znění. Rozdíl mezi "Já jsem Rameno." a "I am The Arm" je docela důležitá věc!!! [leden 2006] ()

erased 

všechny recenze uživatele

'Ohni se mnou pojď' je přes nadměrná očekávání poměrně zbytečným rozloučením s předčasně ukončeným seriálem. Ten totiž těžil právě z tajemnosti všeho, co se před jeho úvodem událo. Když zde Lynch tuto roušku tajemna zdvihne, polovina kouzla celého případu Laury Palmerové se vytrácí. Své momenty má samozřejmě také, a přestože jde občas až příliš daleko, minimálně scéna v klubu Roadhouse se může bez problému zařadit vedle toho nejlepšího, s čím přišla samotná série. Ty ale ani spolu s drobným cameo agenta Coopera a malou rolí mladičkého Kiefera Sutherlanda na nic více než průměr nestačí. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Žádat o vysvětlení či klíč k pochopení Lynchových filmů by bylo zbytečné, to si dobře uvědomuju. Lineárnost ani jednoduchost od filmů (nejen jeho) neočekávám, tudíž moje nepochopení nesráží automaticky hodnocení ke dnu....proto bych se jednou pro vždy spokojil alespoň s odpovědí na otázku: Co mi to ksakru vlastně chybí, abych se u Lynche k smrti nenudil, aby pro mě sledování nebylo nepříjemným zážitkem, abych vyhnal z hlavy vtírající se myšlenku, že jde pouze o slátaninu bez zákonitostí a alespoň na chvíli viděl tu dokonalost, nad kterou se všichni tolik rozplývají? Chybí mi v tomhle případě tak citelně znalost seriálu? Měl bych snad mít titul před jménem? Vysokoškolský diplom? Vyšší stupeň duchovního vývoje? Jsem už v koncích. Našel bych hromadu filmů z hodnocením pod 30%, které by mi toho daly víc než tohle....dílo. Už nikdy víc, děkuji. Hvězdička za celkem příjemný začátek. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Léčba spočívá hlavně v podávání psychofarmak (antidepresiv, antipsychotik, thymoprofylaktik (lithium, karbamazepin, aj.), podpůrné psychoterapii a v opodstatněných případech elektrokonvulzivní terapie, která je u některých nemocných tak účinná, že upraví jejich stav za 1 - 2 týdny ........... přeloženo: pan Lynch je MAGOR a měl by se léčit ! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých největších a nejšílenějších filmových zážitků. Myslela jsem si, že mám něco nakoukáno, ale to byl omyl. Sakra, velký omyl. První setkání s Davidem Lynchem. Upřímně, musela jsem si dát panáka vodky a nezůstala u jednoho. Hluboký a nezapomenutelný zážitek. Seriál jsem neviděla, asi chyba.Šílená atmosféra, hudba jako z hororu. Na tenhle film musí mít člověk náladu a chuť. Asi Davida Lynche nechápu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je hrozný průšvih. Tady je tolik momentů, které by mohly fungovat samostatně, ale pak najednou bum a tápete, protože je tu tolik momentů, které mohou fungovat jen v případě znalosti seriálu. Na seriálu jsem miloval postavy, které zde byly krásně vykresleny, i když se jednalo o podivíny. Ve filmu se objevují další podivíni, ale už k nim nemáte vztah, už zde jen jsou proto, aby to bylo ještě surreálnější než normálně. Lynchovi se podařilo přemluvit většinu seriálových herců, ale zrovna Donna, která je v poměrně velkém množství scén, se nevrátila. Je také škoda, že z filmu bylo vystřiženo mnoho scén, kde se objevují právě herci ze seriálu. Jednalo se patrně o méně významné scény, ale je škoda, že tohle se nedostalo hned do první verze. Alespoň fanoušci by z toho možná mohli mít trochu lepší pocit. Přesto, jak říkám, jsou zde momenty, které prostě stojí za to. Hlavně příběh Laury Palmer je zde proveden neskutečně intenzivně, ač na druhou stranu velmi stručně. Jako kdyby Lynch vytvořil odmocninu z "Městečka Twin Peaks" a výsledek vynásobil náhodným koeficientem, přidal k tomu trochu "Industrial Symphony" a už myslel na "Mulholland Drive". Kdyby se Lynch zaměřil opravdu jen na poslední týden Laury Palmer a na nic jiného - ono to ostatní, hlavně pokud se týká agentů, je vlastně nadbytečné, výsledek by byl neskutečně intenzívní, stejně jako závěr tohoto snímku, tedy smrt Laury Palmer. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Tak zase můžu před Lynchovou filmovou mysteriózností jen smeknout, i když u tohohle filmu jsem se mnohem lépe chytala než u Lost highway, troufám si dokonce podotknout, že jsem ho i z větší části pochopila...Ale u něho člověk nikdy neví... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Prequel ke kultovnímu seriálu, který leccos vysvětluje, hlavně věci, týkající se Laury Palmerové. Je to opět řádné psycho Lynchova stylu, ale zdaleka nedosahující kvalit původního seriálu . Kdyby vznikly i plánované pokračování, které měly objasnit význam "Černého Vigvamu", mohlo by to být celistvější. Ale jinak nemám výhrady. Spíše se obávám pokračování série, které je plánované na rok 2017. Uvidíme. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Perfektne natocene dilo,tak jak to dokaze jen Lynch!K.Maclachlan exceluje v roli agenta Coopera!Hodne tajemne.............. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Zřejmě poslední kapitola kultu jménem Twin Peaks je jakousi hardcorovou verzí seriálu - halucinogenním psychoterorem. Po první půlhodině, která ještě nese známky humoru (i když tato část působí dost natahovaně a možná i zbytečně), se dostáváme konečně do Twin Peaks, které ale ztratilo svou ironii a lehkost. Všechno, co by Lynchovi do televize nepustili, dal sem. Je tu víc sexu, odvážných záběrů i násilí. Další věc, kterou mohou být fanoušci TP zklamáni, je například absence mnoha seriálových postav a prostředí (vůbec se neobjeví policejní stanice, pila ani hotel). Navíc s každou odpovězenou otázkou vyvstávají otázky další (např. zelený prsten, elektřina, výstup D.Bowieho). Hlavní předností tedy nakonec zůstala ústřední herecká dvojice Sheryl Lee-Ray Wise, jejichž vzájemné konfrontace plné brutality vás rozhodně nenechají chladnými. Lynch prostě natočil něco, co se snaží podobat seriálu, ale paradoxně dosahuje zcela jiného vyznění i atmosféry. Neříkám, že je to špatné, je to prostě jiné. Lynch byl přece limitován délkou a to mu možná svazovalo ruce. I přes všechny tyto výhrady, kterých není málo, musím dát vysoké hodnocení. Je přece podstatné, že jsme se opět (a pravděpodobně i naposledy) mohli vrátit do městečka, kde sovy nejsou tím, čím se zdají být. Příjemná nostalgie, co říkáte? P.S. Kdo by přece jen toužil po nějakém tom přídavku, má hned dvě možnosti, a to v podobě knih, které u nás vyšly: "Tajný deník Laury Palmerové" a "Zápisky agenta Coopera".____S odstupem let navyšuji na maximum. Neproniknutelnost mnoha scén mi nevadí (je to součást kouzla celé ságy), Sheryl Lee podává neskutečně sugestivní výkon a finální katarze je hodně silná. Takže tak. 10/10 ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Ne. Já opravdu nemám pochopení pro filmy bez hlavy a paty, resp. pro takové, které tu hlavu a patu mají rozmixovanou a nejrůzněji poskládanou, přičemž plno kostí přebývá a plno šlach chybí. Krom toho jsem se v tomto případě nudil způsobem, jaký nepamatuju. ()

Gianni_B 

všechny recenze uživatele

První půlhodina vypadá (a zvlášť pro ty, co se nikdy nesetkali s Lynchem) jako velmi nekonvenční a velmi dobře natočená detektivka. Zvláštní je, že tato část nemá už nikde ve filmu pokračování. Ve chvíli, kdy se děj přesune do Twin Peaks, se film promění v mysteriózní horor - a postupně přechází v něco nedefinovatelného. V Lynche v jeho krystalické podobě. NB: Přestože film dějově předchází seriálu, nedoporučuji ho sledovat před seriálem, prozrazuje jeho hlavní zápletku! ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Lynchův film ve vás vyvolá hodně pocitů a otázek. Odpovědí se ale nedočkáte - je totiž zcela na vás, jak z noční můry zvané Twin Peaks procitnete. Anebo prostě jen vstřebat a nasát tu zvláštní atmosféru zkaženosti a zvrácenosti... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Když televize zrušila neskutečně geniální Městečko Twin Peaks, nabízelo se zodpovězení alespoň některých otázek prostřednictvím samostatného filmu. K tomu bohužel nedošlo a Ohni, se mnou pojď dějově předchází seriálu. Poznat Lauru Palmerovou je sice fajn, ale chtělo by to více Dalea Coopera. Fanda seriálu ale musí být za tuhle tečku přece jen rád, zvlášť, když milníku devadesátkové zábavy rozhodně ostudu nedělá a několik scén se spolehlivě vryje do paměti. (799.) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

. Krutoprísna temná atmosféra v ktorom neustále bzučal nejaký kakofonický hluk. V jednom okamihu kriminálka a v druhom psychedelická jazda ktorá nemá hranice. Scenár buď písal podľa svojich snov alebo ho vymýšľal pod vplyvom drog. Takto som sa nestratil ešte v žiadnom inom filme a prekvapivo ma to bavilo keď som pri konci už prestal hľadať cestu. Je tu neuveriteľne mnoho scénok ktoré nedávajú žiadny zmysel zapamätal som si pasáž s liliputánom keď začal rozprávať "volám sa rameno" a začal napodobňovať indiána. Silná zložka tohoto filmu sú zvuky nikde inde som v živote nepočul pustený zvuk krokov spiatočne, bolo to až desivé. Chlapec s bielou maskou, polohluchý Lynch, či David Bowie bolo tu toho toľko že som s toho mimo. ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání přináší velká zklamání. Moje představa o Lauře tak, jak jsem si ji vytvořila z náznaků v seriálu, se tady trochu minula. Fire walk with me mi z toho vyšlo jako moralitka o nebezpečí drogové závislosti, byť trochu divná, protože Lynch. -- Po třech letech a opětovném zhlédnutí trochu zvyšuji hodnocení, protože tam zase vidím nové věci, ale jedno je stejné - seriálová Laura je jiná než tahle Fire Walk With Me Laura a ta diskrepance mě sere. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama