Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (504)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

David Lynch je bezpochyby skvelý remeselník. Ak by sme film rozdelili na zhruba 20 kúskov, každý z nich by bol ukážkou skvelej filmárčiny. Bohužiaľ pokope je to len samoúčelný balast, ktorý je chaoticky zostrihaný a nakrútený, len aby šokoval a vyzeral vyfetene. Na radosti nepridávajú ani iritujúce postavy. PS: Seriál som nevidel. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na deň, keď som tento film videl po prvý krát. Označil som ho za totálny chaos a nudnú kravinu ohodnotenú jednou hviezdou. Teraz, ovplyvnený časom filmu a teraz, keď už viem kto je David Lynch som si dal repete. Samozrejme prešli roky a Lyncha som ako tak napozeral a ako zamilovaný do seriálu Twin Peaks som prišiel opäť k Fire Walk with Me. S kludným svedomím si dovolím tvrdiť, že na toto sa treba pripraviť a náhodný divák(ako som bol napr. ja pri prvej projekcii) si o filme nič dobré nepomyslí. Treba vidieť a pochopiť mytológiu Twin Peaks a až potom si naplno vychutnáte tzv. záverečný film, ktorý to vlastne celé začne. Kto má rád seriál, film sa mu bude tiež páčiť. Je škoda, že vypadli niektoré postavy(málo Coopera čo je pochopiteľné, no Audrey mi chýbala), ale postava Laury Palmerovej si niečo takéto zaslúžila. V skratke: Vitajte v podivnom mestečku Twin Peaks a zoznámte sa s Laurou Palmerovou. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí jsem se utvrdil v tom, že tohle je skutečně skvělý film. Velice temný, nikde ani náznak humorných situací ze seriálu. Onu skličující a temnou atmosféru řadím k hlavním přednostem tohoto snímku, který dějově předchází seriálu. Scénář mi přišel nesmírně promyšlený, byť je znát, že střihu padla za oběť nejedna dobrá scéna. Škoda, že postavu Donny hraje jiná herečka než v seriálu, jinou připomínku už nemám. Tenhle mysteriózní thriller s prvky hororu řadím osobně k tomu nejlepšímu, co jsem od Lynche viděl - je to velmi zneklidňující podíváná, natočená brilantním způsobem. A finále je bez debat naprosto famózní a dechberoucí, tenhle zážitek z hlavy nedostanu dlouho. Maestro Lynchi, za tenhle majstrštyk tleskám vestoje. Třešničkou na dortu je, že si zde Lynch sám zahrál. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem nevidel serial, neberu tenhle film nejak nostalgicky jako upominku na serial, ale jako normalni Lynchuv film a dostal jsem v podstate to, co jsem cekal. Prvni pul hodina vypada jako kvalitne natocena detektivka, kde jsem vse chapal, ale pak najednou strih, presun deje o rok pozdej a uz to byl klasickej Lynch, kde se normalni sceny prolinaly s silenejma vizema a ja se prestal v deji orientovat. Ale myslim si, ze Lynch ani nechtel vypravovat nejakej film se zacatkem a koncem, jen chtel ukazat zivot Laury Palmer, kterej je mirne receno divokej a vse speje k jedinymu moznymu reseni a to je vrazda. Taky se tu ten, kdo nevidel serial, dozvi, kdo je jejim vrahem. Opet se tu stalo to, co u vetsiny Lynchovo filmu a to, ze me postupne vtahoval do pribehu, az sem nakonec nemoh z filmu spustit oci. Hudba je opet od Badalamentiho, tudiz je spravne ponura a do toho naprosto perfektni, misty skoro az psycho kamera, diky ktery Lynch navozuje skoro az hororovou atmosferu. A pak tu jsou herci, ktery do jednoho predvadi naprosto uzasny vykony. I kdyz jsem puvodne nechtel dat maximalni hodnoceni, nakonec me Lynch presvedcil, ze jina moznost neni. No pro zajimavost tu tenhle komentar necham, ale ted jsem si film pustil po skouknuti serialu a zas tak hotovej uz z neho nejsem. Prvni pulhodina je v podstate zbytecna, deji to nijak neprospeje a jen to natahuje prehnanou stopaz. Je skoda, ze spousta postav tu chybi, par jich je hrano jinejma hercema a Kyle ma minimum prostoru. Taky by me vic potesilo, kdyby se film nevenoval ciste jen Laure, to je v podstate nesympaticka kurva a fetacka, ale ukazal i pribeh nekolika dalsich lidi pred prichodem FBI. Je sice fajn, ze se clovek dozvi o Twin Peaks neco vic, ale v podstate to neni nic moc novyho, sem tam tu je nejaka nesmyslna scena a uz to proste nema tu serialovou atmosferu. Nicmene 4* to da. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

_______________Sere mě, jak něktěří tady říkají, že je tento film jen určen pro znalce seriálu. Běžte do pr...le !! Kvůli Vám mě tyhle kecy odradily a shlédnutí "uměleckého" snímku jsem oddaloval ! Nakonec jsem ale sebral odvahu a přesto jsem se rozhodl snímek shlédnout. A udělal jsem zatraceně dobře !! Takže vy, co jste neviděli seriál jako já, neposlouchejte tyhle kecy těch hňupů a v klidu se na film koukněte ! Prostě další skvělý film Pana Lynche ! Nebudete litovat !! ________________________ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)
  • I když kolovaly fámy o tom, že Lara Flynn Boyle si svou seriálovou roli ve filmu nechtěla zopakovat kvůli scénám obsahujícím nahotu, Lara musela nabídku odmítnout kvůli závazkům ke čtyřem dalším filmům. (HellFire)
  • Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes 16. 5. 1992. Setkal se však s nevlídným přijetím a takřka výhradně s negativními rencenzemi. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama