Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

David Lynch někdy umí překvapit i normálním filmem. Odmyslíme-li tedy tu čarodějnici na koštěti:) Willem Dafoe je neskutečně mimo až sem valil oči, škoda že nedostal ještě více prostoru, protože vytvořil parádní postavičku. Režisér se tentokráte zbláznil do šminek (červený lak na nehty a červená rtěnka) a taky si nedal pokoj s motivem ohně. Ale hodnocení? 70% PS: Metal forever a Elvis taky ujde. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Jo, to bejvaly časy. Chlápci chodili v saku z hadí kůže a zpívali svým holkám Elvise, láska byla velká jak trám, kladní hrdinové kouřili, Lynch točil srozumitelný filmy a Nicholas Cage byl skvělej herec. Lulina matka je bez konkurence druhá nejděsivější ženská postava filmové historie. Hned za velkou sestrou Fletchrovou. I want to fall in love. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

„Pravdivě ujetá romance v režii Davida Lynche s jednou opravdu povedeně ustřelenou hlavou a četnými odkazy na Čaroděje ze země Oz. S ubíhajícími lety zjišťuji, že Lynchovy filmy s každým dalším zhlédnutím zrají jako víno a Zběsilost v srdci doceňuji stále víc a víc.“ - To jsem zde k filmu napsal přesně před deseti lety a dnes po několika dalších zhlédnutích včetně projekce na velkém plátně jenom dodávám, že to je zkrátka jedinečný počin ať už ve filmografii Davida Lynche, tak ve světové kinematografii obecně. [KVIFF 2022] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Road movie, množstvo vyfajčenych cigariet, kabát znázorňujúci individualitu a vieru v osobnú slobodu, štýlový hrdina / rebel milujúci rock 'n roll? Že by bol práve toto môj šálok kávy? No samozrejme, že áno. Druhý pokus o nakúsnutie do Lynchovej tvorby sa vydaril v tom najlepšom možnom smere. Som na seba skutočne hrdý, že som takúto "fajnšmekrovskú" lahôdku zvládol ihneď na prvý krát bez nechápavého krútenia hlavou. Na čistých päť to síce nebude, no i tak s hodnotením vôbec neváham. Časom dám určite repete.) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No co dodat, prostě Lynch... na Twin Peaks či Mulholland Drive to sice nemá, ale stále je to perfektní snímek. Zamilovaná dvojice projíždí krajinou a potkává spousty zajímavých postaviček. Klasická road movie, jak je mám rád. Navíc obohacená o Lynchovu režii, kde mi ani jeden jediný záběr nepřišel zbytečný a u žádné scény jsem se nenudil, což se mi teď nějakou dobu nepovedlo...:) Hezké herecké výkony (až na Willema Dafoea, ten byl odporný opravdu monstrózně) a tradiční lynchovské vsuvky jsou samozřejmostí. Děkuji, mistře. 90%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • David Lynch napsal část hudebního doprovodu k filmu. (don corleone)
  • Zpěvák kapely Depeche Mode David Gahan v jednom z rozhovorů přiznal, že Zběsilost v srdci je jedním z jeho nejoblíbenějších filmů. (gojackill)
  • Film se natáčel ze všech Lynchových filmů nejkratší dobu. Konkrétně od 9. srpna 1989 do konce října 1989. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama