Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (469)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jsem měl docela strach, neboť jsem měl tušení, že s panem Lynchem si do oka moc nepadneme. Příčí se mi totiž představa režiséra, který je chválen za filmy, které nikdo nechápe... Nakonec to však dopadlo ještě celkem dobře, protože Zběsilost v srdci se nejspíše řadí mezi těch pár Lychových filmů, které jsou pochopitelné... Nakonec však není o co stát, charaktery postav a vizuální stránka filmu jsou sice ucházející, ale hroší je to z dějem samotným, který není nijak moc chytlavý. Ano, sice je tam pár zajímavých situací (především strašidelná autohavárie a šílená matka před zrcadlem) a symbolických scén, zbytek však nějakou kvalitou nepřekypuje. Chvílemi jsem se opravdu nudil, na druhou stranu jsem se chvílemi i náramně bavil, protože některé scénky jsou opravdu geniálně nesnímané a doprovázeny ještě geniálnějším hudebním doprovodem. Nejvíce mě však zaujal samotný, Tsunami_X kritizovaný, závěr. Celkově bych film označil za silnější průměr... [TOP 19/15 84%] ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s kontroverzním režisérem Davidem Lynchem, který rozdělil diváky na dvě poloviny, na ty co ho zbožňují a naopak. Námořník Ripley surově ubije černocha, který ho ohrožoval nožem, je odsouzen a po téměř dvouch letech propuštěn na podmínku. Po propuštění se zamilovaná dvojice rozhodne pro útěk před nepřející Lulinou matkou do New Orleans, čím Ripley poruší podmínku. Během cesty plné bizarních postav po nich půjdou zabijáci najetí Lulinou matkou.... Mezi Nicolasem Cagem a Laurou Dern to slušně jiskří a zahráli perfektně, hlavně Cage se mi moc líbil. Za vyzdvihnutí určitě stojí postava Bobbyho Perua ztvárněného Willemem Dafoem, který zastínil i ústřední dvojici. Zběsilost v srdci se dá vyjádřit slovy jako vášeň, láska, nespoutanost či nenávist........ ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se podle mě nesmí filtrovat rozumem, ale spíš přes emoce a instinkty... Například, když Lula znechuceně uteče z auta po výčtu smrtelných nehod, vražd a zločinů, který se na ní valil z autoradia a Sailor přeladí na bezmyšlenkovitý metalový nářez, vyskočí z auta a začne kolem sebe kopat a nakonec oba skončí v šíleném tanci na písečné krajnici silnice, není radno hledat motiv jejich jednání, ale zkusit to nějak emotivně pochopit... Ostatně, to platí o většině lynchovy tvorby, ale tady možná ještě o trochu víc. Film hodně táhnou nahoru herecké výkony - mladý Cage, Laura Dern, neuvěřitelný Willem Defoe,... Ne právě snadno uchopitelný zážitek, který možná není lynchovým vrcholným dílem, ale určitě stojí za zhlédnutí. 80% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Úchylárna od A až po Z. Lynchova pulpovo-dekadentní "romanticko"-thrillerová road movie, která se hemží ujetými (permanentně nadržená Laura Dern) a ujetějšími postavami (zubatý Bobby Peru je jedna z nezapomenutelných rolí Willema Dafoe) a šílenými scénami (maminka s rtěnkou, "fuck me", odkazy na Čaroděje ze země Oz). Občas mistr navodí i svou typickou hororově-mysteriózní atmosféru a celé to uzavře parádním "happyendem". Stylová zvrhlá zábava, ovšem asi jen pro (skalní) režisérovy fanoušky. "Normální" diváci tuhle brutální černohumornou jízdu, v níž je možné takřka vše, budou asi jen těžko rozdýchávat. ;-) 80 % ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po Modrém sametu je tu znovu nabitá sexuální atmosféra, zase je tu spousta magorů, zase se na to hezky kouká, ale už je to trochu ohrané a únavné. Zběsilost v srdci a Modrý samet jsou naprosto v pohodě stravitelné filmy, které se v podstatě, mimo těch magorů, ani nijak zvlášť neliší od zaběhnutého standardu. Eraserhead a Lynchovy krátkometrážní snímky, to jsou šílenosti, to je u mě pravý Lynch, takový, jakého jsem poznal, takový, jakého jsem nenáviděl a nedokázal skousknout. Nyní, i přesto, že se mi ty jeho "normální" filmy líbí nepoměrně více, než jeho prvotní bizarnosti (ve slabších chvílích je nazývám kravinami), cítím se pak nějakým zvláštním způsobem podveden. A teď o něčem docela jiném. Nicolas Cage mě dokonale překvapil. Jeho herecký výkon, šarm a styl jsou neskutečné. V podstatě kdekoliv, kde ho vidím, tak mi kazí pocit z filmu. Nějak mi prostě nesedí. Není to sice extrém, jako v případě Orlanda Blooma, ale stačí to na to, abych mu v každém filmu přál nějakou roztomile nechutnou smrt. Tentokrát ale ve svém nezvykle mladém podání, než ho normálně vídám, výborně strhnul. Naopak je tomu u Laury Dern.... Neznám jí v podstatě odnikud jinud, než z Jurských parků, Modrého sametu a dnes i ze Zběsilosti v srdci a na rozdíl od Nicolase Cage jsem ze z ní mohl zblít i tentokrát. Ani nevím, co proti ní mám. Možná její hysterické podání, nebo snad fakt, že i když se snaží ve filmech vypadat jako sexbomba, mám z jejího podání tak akorát husí kůži, jelikož je prostě fuj. Jinak film byl dobrý. Typický zástupce syndromu: "3 je málo - 4 moc". ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, v poušti Palmdale, New Orleans a El Pasu. (Shadowland)
  • Scéna ustřelení hlavy brokovnicí je vidět na DVD region 1 od společnosti MGM. Na ostatních vydáních je scéna vystřižena, aby film dosáhl na hodnocení sledovanosti věku pod 17 let. (Terva)
  • Kvůli tomuto filmu David Lynch dočasně odvolal z natáčení seriálu Městečko Twin Peaks (jehož byl scénáristou) několik herců, aby je mohl obsadit do vedlejších rolí. Jsou mezi nimi Sherilyn Fenn, Grace Zabriskie, David Patrick Kelly, Sheryl Lee a Jack Nance. (Othello)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama