Reklama

Reklama

Únos

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Renomovaná advokátka Patricia je vytržena ze svého úspěšného života, když se dozví o únosu svého syna. Ten se objeví o několik hodin později, zraněný a vyděšený. Policii sdělí, že se ho pokusil unést cizí muž, kterého se na základě hochova popisu podaří zadržet. Situace se však zkomplikuje, když se Patricia rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (La Película)

(více)

Recenze (21)

Morholt 

všechny recenze uživatele

První část, říkejme jí únosová, je průhledná až běda a to, že se režie snaží diváka neohrabaně zmást, jí na předvídatelnosti ještě přidává. Druhá je sice o něco zábavnější, ale je tak nesmyslně vykonstruovaná, že působí místy směšně. Nehledě na to že celek působí strašně televizně a to jak vizuálem, tak postupy. Nepřesvědčili ani herci. Hlavní hrdinka mi jednak přišla na matku tak malého dítěte příliš stará a navíc neprojevovala prakticky žádné emoce. Nepřesvědčil ani policejní tým či kriminálníci. Tohle se Španělům moc nepovedlo. 30% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Oriol Paulo" dal pentelkou na papier nejeden takmer dokonalý scenár (Los ojos de Julia, Contratiempo, El inocente). Je akýmsi Xavim vo filmárskom biznise v Španielsku, pričom toto je jediný jeho pokus, s ktorým som doposiaľ nemal dočinenia. Vo výsledku ako takom, človek nespokojný byť nemôže. Má to atmosféru, má to twisty a rozuzlenie, ktoré milo prekvapí, no čuduj sa svete, nemá to takú silu ako všetky jeho doposiaľ natočené snímky. Dôvod je prostý. Nie vždy všetko čo vyzerá na papieri, bude dobre vyzerať aj v reále. Nuž ale, toto nie je jeho vizitka .. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Španělská reinkarnace Aničky Girardotové se úspěšně pere s nejednoznačností své postavy, střídá chladnokrevnou mrchu s milující matkou. Oriol Paulo opět servíruje solidně napínavý thriller s působivou pointou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z trojice Paulom napísaných scenárov mi Únos prišiel možno najviac spätý s realitou, možno aj preto, že ho nakrútil niekto iný. Paulove trademarky sú ale patrné aj tu, nespoľahlivý rozprávač, viacero zvratov a samozrejme aj ten záverečný. Ten kľúčový sa ale odohrá ešte pred polovicou. Policajti boli celkom chytrí a rýchlo im dochádzali súvislosti, len potom divák nechápe, prečo sa občas chovali ako amatéri...najmä pri sledovaní boli nápadní ako Godzilla medzi mrakodrapmi. Čakal som niečo iné, ale som rád, že ma v tomto smere film prekvapil, na druhú stranu som ale čakal aj trochu viac. 70% a tentokrát na rozdiel od Tela kvôli vyváženosti zaokrúhľujem hore. Film je najmä o tom, že sa z nás kriminálnici stávajú už v detstve a že nič dobré z toho do budúcnosti vzísť nemôže, či už ste gangster alebo advokát. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek navnadí na zajímavý, i když zprvu celkem průhledný thriller, ale posléze se překlopí spíše do polohy odlehčené ojebávačky s přesně na španělský způsob dobrou pointou. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Scénárista Oriol Paulo má na zamotané příběhy talent a já mu vždycky rád podlehnu. Ovšem v tomto filmu až na tým vyšetřovatelů a Macarenu byl šílený casting a celkově mi chyběla ta španělská preciznost scén jako například v excelentním Contratiemto. Jinak film solidně utíká a na konci jsem znovu jak už to bývá u Španělů zvykem koukal jako puk a konečný twist vůbec neodhadl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Smrdi to filmami americkej proveniencie, no zasadeny je pribeh do realii Spanielska. Uniesli jej syna - hm, napokon som sa dozvedel ze to nebol unos, harant si vsetko vymyslel a do skoly nechodil, bud sa mu nechcelo alebo ho tam sikanovali ... kazdopadne Mar Targarona je dalsia zenska zo Spanielska, ktora sa snazi prerazit filmami.  a Nema  na to  50 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nemá to to kulervoucí infarktové napětí jako ostatní Paulovy scénáře, ale pořád ještě to je parádní detektivka, kde se toho děje hodně a závěr se tušit nedá, i kdyby se člověk snažil sebevíc. Psal jsem to už mnohokrát - Španělé jsou nejlepší filmaři na světě a jejich styl mi sedí jako prdel na hrnec. 90% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Scénárista dvou úspěšných thrillerů hodil tentokrát na papír trochu nepravděpodobný příběh o falešné identifikaci, která spustí řetězec událostí vymykajíc se kontrole. Snaha o věrohodnost možná pokulhávala, ale moji pozornost tenhle psychologický thriller bez problémů udržel a jelikož španělské filmy já tuze rád, dávám čtyři. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery Byl jednou jeden rozmazlený hluchoněmý fracek,který nechtěl chodit do školy jelikož ho tam šikanovaly. Jelikož to nikomu neřekl tak jednoho dne šel za školu a ztratil se takže ho našla policie a ptala se co se mu stalo a neřekl to ani tam tak přišel s historkou, že ho někdo unesl. Film má 2 dějové linky jedna s tím klukem a druhá později s jeho matkou ,která se mstí a vymkne se jí to z rukou. První linka je slabá jak čaj ideálně do televize na Čt 1 a druhá vypadá jak dražší verze Kobry 11 s prvky sci-fi (za tak omezený čas by neměla šanci takový plán vymyslet) 60 procent celkově doba kdy Španělé točily kvalitní horory a thrillery je hold pryč bohužel. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekala spíš zklamání, ale už kvůli tomu, že scénárista má za sebou dva velmi úspěšné (a mnou velmi oblíbené) thrillery, jsem byla rozhodnutá se na to podívat.. A zklamaná jsem nebyla. Závěr mě dost překvapil a hlavně celý film měl takovou tu znepokojivou atmosféru, kterou umí vytvořit jenom Španělé. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se dostal díky scénaristoj,což je i vynikající rejža, škoda jen, že tohle taky nenatočil. Má za sebou 3 režijní filmy  a za mě všecky 3 dostali 5 hvězdiček, což je jako Nolan. Tohle bylo hodně chytře zamotaný a vyústěný, ale asi tomu chyběla ta rejžova chytrost. Svěřil to jakési ženě, která to nedokázala zhodnotit do plnejch. Ale je to jeden z těch filmů, kterej tě rozhodně upoutá a na konci si jen říkáš, jak to perfetkně dopadlo... ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Španielsky conquistadori dobili moje srdce aj myseľ a únos nie je únosom a zároveň je únosom. Kadencia twistov na konci je nielen úctyhodná, ale čo do reality aj dychberúca. Perfektné kino s chlapcom, miešaním postáv, asexuálnymi hercami a človečou políciou. Secuestro mi sadol ako máločo... (videné 19.03.2020, BDrip) ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Nápad super, provedení horší .. výběr některých postav mohl mít asi lepší casting. Policejní postupy a celková dějová struktura mi nepřišla úplně v pohodě. Noo čekal jsem víc .. ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Španělský příběhový propletenec který tentokrát není tak záživný .Šikana, podvody,intriky stejně tak jako nelegální psí zápasy jsou tady podány podivným způsobem jako by tvůrci nevěděli co vlastně vyprávět. Napětí je pramálo akce jako šafránu ale nad tím by se dalo přivřit oko. Logické lapsy jsou tady snad nosným bodem celého filmu a působí jako oslí můstky do jednotlivých událostí které by se jen těžko jinak vazbily.S jednoduchým únosem by si v celé stopáži jen těžko vystačili a tak plácali a plácali až se v tom sami ztratili.Konstrukce je tak krkolomná , že nesledujeme drama matky a syna ani krimi nebo dokonce thriller.Škoda, místo rozvíjení nejrůznějších motivů si mohli zvolit jeden a s tím pracovat.Nu což, snad někdy příště. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Španělská vesnice to určitě nebyla.Nápad by tu byl a to je dějová linka,která hraje tak trochu dvě své části na sebe navazující důsledkem klučiny,což byla docela změna a film to vlastně jakoby zabilo a jelo se dál.Je pravda,že s hlavní představitelkou jsem nebyl dvakrát za dobře,protože co se kluk ztratí hned z kraje filmu,tak jeho máti to brala,no tak se stalo a emoce nula a krasavice to tedy taky dvakrát není.Spíš nevím jestli měl film mít až takový přesah,jak jsem ho pochopil já.Jsem ani nečekal,že konec dopadne až takhle,ale že to bude spíše čistá dramatická sonda do nitra duše kluka,který prostě je vývinu a šikanujou ho žáci.Tohle eskalovalo k dramatu,který byl šmrcnutej s detektivkou,což se kupodivu povedlo a závěrečný šmrnc tomu určitě nechyběl.75% ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Začíná mě bavit španělská tvorba. Tento snímek sice není a asi už nebude mezi nejlépe hodnocenými výtvory, ale kdyby se alespoň tohle točilo u nás, tak by to byla velká paráda. Oriol Paulo si s námi zase lehce pohrál a byly to příjemně strávené necelé dvě hodiny. Spoiler : Kdyby si to ten malej smrad nevymyslel, tak by nebyl žádnej film ... ()

Reklama

Reklama