Reklama

Reklama

The Dare

Trailer 1

Obsahy(1)

Večer s rodinou se změní na Jayovu (Bart Edwards) noční můru, když ho neidentifikovaný muž unese z jeho domu a zamkne ho v suterénu se třemi dalšími vězni. V určitých intervalech maskovaný psychopat sestupuje do sklepa a střídá mučení. Situace se zdá beznadějná. Postupně si však oběti uvědomují, že příčina toho, co se děje, může spočívat v jejich minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (26)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ríšu Brzdu mám tuze ráda, ten jeho slizkej ksicht je jako stvořen pro horory a Ríša to moc dobře ví. Jak bych tedy mohla odolat dalšímu filmu, kde hraje ultimátního zmrda. To prostě nešlo. Hned úvodní scéna se mi líbila a jelikož sem nekoukala, ostatně jako skoro vždy, na trailer, tak sem čekala pecku. No a ono BUM PYČO !! Čtyři lidi, jeden kýbl, jedna místnost a máme tu další horor typu "Všichni nás litujte, jsme nevinné oběti a vrah je magor !! Ledaže..." Ano, přesně tak. Ledaže naše čtverka ve složení tří Mirků Dušínů, a jedný Matky Terezy, má ve skříni nějakýho toho kostlivce a možná, úúúúplně moooooožná by mohl mít něco společnýho s tím steroidovým zmrdem v masce, co je tak mocně šukanuje.. A tak sem jen čekala, kdy nám příběh, kterej frčí v současnosti a minulosti, ukáže, co jsou naše oběti v reálu za bandu kokotů. Nezklamali !! Takže bylo jasný, že fandit se bude vrahounovi, páč Robert je Masér jak svině a kromě faktu, že je kapánek mstivej, je to celkem hodnej kluk. Já, jakožto z osminy jihokorejka, mám pro mstivé, sadistické, úchylné, zvrácené svině plný pochopení, však sem stejná, ne-li horší. A Masér měl, cca, 20 let důvodů, tu fantastickou čtyřku tak trochu nesnášet, zvláště když mu hodně dlouho dělal náhradního taťku náš Ríša Brzda. A tak sem si směle přála, ať ty hovada sejme všechny. Kdyby nebyl blonďák, což ho postavilo do nevýhody jelikož mu tím rapidně klesá IQ, tak se mu to klidně mohlo i dokonale povést. Buddhožel místo toho zjistí, že ať mu "kámoši" chcípaj pod rukama jak chtěj, furt ho to nenaplňuje a spíš je s každým sejmutým duševně víc a víc v prdeli. Finále klasicky ve vzoru "Celej film sem byl 60ti kg mrdka, co se neumí prát, ale teď je ze mě Bruce Lee a v cajku nakopu horu svalů, co mě deset minut zpátky sejmula s jednou rukou v nose a druhou v prdeli" a jako bonus tu máme druhé klišé "Rozpíchej mě víc než tucet negrů blondýnu, já stejně přežiju a počkej za deset let". I přes ty mouchy, co byly ke konci masařky jak svině, se na to dalo dívat bez obav o zachování duševního zdraví. Jooooo a pozoooor, komentář obsahuje bojlery !! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Partička harantů, v dětství dopomohla k tomu, že maličký, statečný Dominik, skončil v rukou úchyla. Po 20 letech, dnes už velký a nabušený Domča si je všechny najde a chce jim všechno oplatit. Nevím, kdo se choval víc jako píčus, zda on, nebo ti unesení (vrah jim dá několik příležitostí ho sejmout a oni radši mrzačí sami sebe), čekal jsem větší dávku násilí i Gore, ale scéna s okem byla povedená (3*). Závěr byl klasický, klišoidní. Neurazí, nenadchne. (46. hodnocení) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dvě linie filmu - jedna vysvětluje vznik nemilosrdného zabijáka, druhá pak už sleduje jeho bohulibou činnost na obětech uvězněných ve sklepě. Až časem si divák uvědomí, že vlastně sleduje baladu, kdy vina si žádá řádné potrestání. Jenže v baladách nemusí být tím nejhorším smrt (viz ty nejznámější - Svatební košile, Vodník či Polednice), jelikož větším trestem je žít s vědomím, co jsem napáchal. Gore přiměřené, nijak šokující, ale na vydloubnuté očíčko nakonec přeci jen dojde. Celkově bych dal 3*, jednu však musím přidat za vydařený odlehčený konec, který jako by vypadl ze série Pátek 13. Nemluvě o tom, že v rozhovorech dojde i na Freddyho.... Nejlepší je ale to, že jak děj postupuje, tak se možná přistihnete, že fandíte zabijákovi. Nic světoborného, ovšem na oddech jako jednohubka fajn. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Barák, sklep a čtyři lidé připoutaní ke zdi, které čas od času mučí magor v nátělníku a masce. V druhé linii se film vrací do minulosti a ukazuje poněkud svéráznou výchovu. Jaké mají obě linky spojení je jasné asi každému. Pro mě tu byl zajímavý akorát Brake, který se prostě pro podobné role narodil, ale jinak? Ačkoliv týrání tu hraje jednu z hlavních rolí, děje se jaksi mimo záběr, gore je minimální a postavy na pěst. Finále, kdy si to má hlavní hrdina rozdat se záporákem, je natahované a tím i směšné. Celkově bída s nouzí. 15% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nadprůměrná divácká spokojenost, takže po dlouhém váhání zaokrouhlím nahoru. Ale radši zdůrazňuju že "v rámci žánru". Ten, kdo se totiž hodlá příliš pitvat v zápletce, hledat věrohodnost v jednání postav a nebo logiku ve scénáři, ten jistě spokojený nebude. Ovšem jakožto nenáročný dospělácký večerníček po večeři před spaním je to naprosto uspokojivý materiál. První scénou ze sklepa samozřejmě ihned připomene sérii Saw, aby se pak už sice ubíral trochu jiným směrem, ale sadistické tortury si i tak něco užijete, nebojte. Ve vedlejší roli exceluje Richard Brake (ten chlap má vážně famózní držku), pár momentů stojí za zapamatování (kromě Brakeových výchovných metod třeba polykání ožiletkovaného švába nebo červ do oka) a "povinný" epilog '10 years later' potěší. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama