Reklama

Reklama

2036 Origin Unknown

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Poté, co první pilotovaný let na Mars končí tragickou nehodou při přistání, šéfkontrolorka řízení mise Mackenzie Wilson (Katee Sackhoff) společně se svojí sestrou Lenou (Julie Cox) spolupracují se systémem umělé inteligence nazývaném ARTI při vyšetřování okolností nehody. Přitom odhalí záhadný monolit umístěný na povrchu Marsu, který, jak se zdá, by mohl změnit budoucnost naší planety, jak ji známe. (mac000)

(více)

Recenze (15)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ľudia by si asi občas mali pozrieť filmy ako je tento, aby sa pochopil rozdiel medzi kvalitou a kravinami. 2036: Origin Unknown" nemôžem ohodnotiť ako absolútne najhorší sci-fi film, čo som videl, ale rozhodne je to jeden z filmov, ktorý pozerať nemá žiadny vysoký význam. V prvom rade je to neskutočne nudné, pôsobí to oveľa dlhšie než to v skutočnosti je a mám pocit, že to nikam ani reálne nedospeje. Zvukové efekty v tomto filme sú použité z nejakej hry. Som si istý. Neviem na istotu, kde som ich počul, no mám pocit, že to bolo Half-Life 2. Úprimne, to je len neskutočne rušivé a otravné. Záverečných 20 minút je skutočne bolestivých, lebo napriek jeden katastrofálnej udalosti ma to nechalo úplne chladným a nezaujatým. Tento film si robí mix asi všetkého sci-fi čo som videl za posledných 20 rokov a snaží sa to pozliepať a spraviť si z toho vlastný film. Nebudem to tu dávať dokopy, lebo to by bolo na dlho, ale povedzme si aspoň toto. Nevadí mi, ak má film menší budget. Ale mal by vedieť dať dobrý scenár, ktorý je napísaný správne. Ktorý nás dokáže zaujať, chytiť a udržať v pozornosti. A mať postavy, ktoré nás budú zaujímať. Tento film nemá ani jedno ani druhé. Vyzerá to celkom okey, no to je dokopy asi všetko čo môžem povedať pozitívne. Katee Sackhoff je podľa mňa v pohode, no nemá tu moc s čím pracovať a okrem toho film chce mať veľké prekvapenia, ktoré popravde film iba viac potápa. Ako som povedal, človek si po tomto filme začne vážiť dobré sci-fi. Ak je to váš dôvod, ale bo ak ste aspoň trošku zvedavý na tému, tak vás odhovárať nebudem. Koniec koncov, je to váš čas. Ale ak mám byť úprimný, tak sa filmu radšej vyhnite. Je veľa lepších iných filmov, ktoré sú hodné vášho času. Toto nie. Mám pocit, že som zabil 90 minút svojho života. Hodnotenie: D ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavé sci-fi, které je ve skutečnosti poměrně myšlenkově bohaté a pokud se nad ním člověk zamyslí a případně si projede nějaké rozbory na netu, má o zajímavý mindfuck postaráno. Rozhodně to ale není klasický lehko přístupný film, který by se dal pobrat na první dobrou. Hodně si toho půjčuje z jiných sci-fi, zejména ta Vesmírná odyssea z toho smrděla všemi směry. Katee Sackhoff hraje tradičně obstojně a efekty, ačkoli viditelně dost levné, jsou velmi hravé až abstraktní. I konečné vyznění je hodně abstraktní a i když závěrečná vysvětlovačka divákovi nadhodí nějaké ty hinty pro pochopení, stejně zůstává hromada prostoru pro vlastní interpretaci. Vyvstává však otázka, jestli to tak tvůrce skutečně chtěl či jen vymyslel abstraktní blábol - to už ať každý posoudí sám. Za mě osobně za takový pokus určitě palec nahoru, ale doporučit bych to obecně mohl opravdu jen fanouškům podobných low-cost no-cost scifáren. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Harsaf Dulull (tvl to je jméno...) mi je sympatický tím, že se snaží s nízkým rozpočtem točit vesmírné sci-fi a nemá podle mě ani blbé nápady, jelikož jeho debut The Beyond až tak špatný nebyl. Jeho druhý film je ale o poznání horší a chybí mu to, co The Beyond zachraňovalo - a to je atmosféra. Skoro celý film je to o tom, že je Katee Sackhoff v jedné místnosti a přemýšlí nad tím, jestli se má přátelit s ARTIm, nebo ne. Do toho je zde jakási záhada s monolitem na Marsu, jenže ono to je celé tak nudně natočené, že to prostě nefunguje. A něco se začne pořádně dít až v závěru, jenže je to úplně hloupé. Je mi sympatické, že se to občas snažilo o nějaké myšlenky, avšak úplně na konci si nejsem vůbec jistý, co mi pan Dulull chtěl vlastně říct. Že když se necháme ovládnout umělou inteligencí, bude to mít katastrofální následky? Asi jo, ale tím pádem pořád nechápu to, co tam na konci vyváděli. No nic, pane Dulull, snaha byla, ale váš debut se mi líbil mnohem víc. Slabší 2* ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Béčkové (především efektama) one room sci-fi drama o tom, kterak se jedna nadaná paní nemůže rozhodnout jestli se s AI kamarádit nebo ne....a následky budou fatální. Tenhle film pravděpodobně uvidí pouze fanoušci Katee Sackhoff a budou lehce zklamaní. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vesmírna odysea súčasnosti ale za rozpočet v dnešnej predraženej dobe na úrovni hamburgera v dobe natáčanie Vesmírnej odysey? Čo sme teda mohli dostať? Katee Sackhoff bola perfektná a Battlestar Galactice a v Riddickovi ukázala aj svoj "hrudný" talent, ale tu je to teda nešlo. Lacné, naoko tváracie sa múdro, ale inak bezvýznamné zbytočne o čas oberajúce "kvázi" sci-fi. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Mé nadšení z tohoto sci-fi je pod bodem mrazu.Nevím co tím scenárista i rejža mysleli,ale já jsem nic pozitivního nezaregistroval..Je to ubohý a celý špatně. ()

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, když má film mizivý rozpočet, ale vadí mi, když má mizerný scénář - o to hůř, když se 90 minut snaží v divákovi vyvolat pocit, že se jedná o vlastně zdařilou záležitost s tak domyšlenými principy, že i za dvacet let budeme slintat blahem...mno...tak...slintat možná budete, ale kvůli tomuto filmu to určitě nebude. Posledních 20 minut byl takovej miš maš, že bych musel vyhulit sousedovi celé jeho zásoby trávy, abych ho pochopil. Pro ty, kteří to raději nechtějí riskovat a raději dají přednsot vysvětlovacímu článku, tak lze nalézt tady ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Baba si celou dobu v jedné místnosti důležitě vykládá se strojem a sem tam se to proloží nějakými pofiderními efekty. Zmatené, nudné. (6%) ()

Reklama

Reklama