Reklama

Reklama

The Appearance

Trailer

Obsahy(1)

Do kláštera, který se ukrývá za vysokými hradbami oddělujícími město, přijíždí mladý inkvizitor s doprovodem. Má zde vyšetřit úmrtí jednoho z mnichů. Nesetkává se však se vřelým přijetím. Už od samého počátku mu dělá problémy opat kláštera. Stále si stojí za tím, že musí mladou ženu upálit za čarodějnictví. Inkvizitor se mu to snaží racionálně vysvětlit, ale mrtvých začíná přibývat. Jenže skutečné zlo se ukrývá a neřeklo ještě své poslední slovo! (Rodriguez)

(více)

Recenze (27)

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád Meno ruže a Hon na čarodejnice s Cageom/Perlmanom, takže som sa na tento film tešil. A treba povedať, že prvú polovicu to naozaj nie je zlé. Jasné, rozpočet nebol postačujúci, čiže na vizuálne obžertsvo Mena ruže zabudnite, to vám dobre radím. Ale prípad je pôsobivý, dvojica vyšetrovateľov fajn (najmä viac ako dvojmetrový Škót Kristian Nairn) a v radoch mníchov je plno výrazných týpkov, hoci treba dodať, že na ksichty z Mena ruže sa ani po 32. rokoch (!) žiadny z nich nechytá. V druhej polke sa to však celé zvrtne, zvrhne a pokazí, prestáva to byť zaujímavé a vôbec. Rozuzlenie už ma vôbec nezaujímalo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Historické, nezáživné nič, bez akejkoľvek nádeje, vyvolať u diváka čo i len minimálny hororový dojem. 75% filmu je absolútne nudnou záležitosťou, a tak nevidím dôvod na potlesk, tobôž jasot. Strata času .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodor s mečem, mladší brácha Winter Soldiera a pidlovokej Fred Flinstone si hrajou na schovku kdesi ve středověkejch katakombách... Velmi dobře promyšlený tahání za divákův nos, úderná psychologická pointa a mrazivá atmosféra táhnou tenhle čarodějnickej Zjev nahoru. Sráží to naopak okoukaný kulisy, televizní budget a nevhodně zvolená stopáž. Pro fanouška witchcraft hororů dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi filmy Jméno růže, Hon na čarodějnice a Černá smrt. Spíše televizní vizuál je nakonec nejlepší v labyrintu chodeb, které osvětlují jen pochodně nebo svíce mnichů. Pátrání po vrahovi tajemných vražd je dlouho neúspěšné. Zatímco opat a mniši tvrdí, že za vším je čarodějnice uvězněná v podzemním vězení, povolaný mladý inkvizitor je přesvědčen, že vraždy páchá člověk využívající pověry a tmářství. Měl jsem pocit, že ve středověku měli inkvizitoři lepší postavení, než jak je tomu zde, ale na druhou stranu opat se zdál býti skutečně silným a nebezpečným. Každopádně milovníci čarodějnictví a černé magie se dočkají. Škoda, že Stormoen je spíše nesympatický a občas se chová hloupě, čímž mi byl jeho osud poněkud volnější. Jeho osvícenecký pohled na věc by byl v oněch dobách rovněž něčím nemyslitelným. Ale jde o fantazii, tak budiž. Filmu by prospěla kratší stopáž. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Inkvizitor Mateho (Jake Stormoen, "The Outpost") a jeho kamarád (Kristian Nairn, "Game of Thrones") jsou pozvaní do kláštera vyšetřit sérii záhadných vražd. Když tento nudný bezkrevný, nemastný, neslaný film přijmeme jako nesmysl, stane se příjemným a bude to velká hloupá zábava. Děj plyne pomalu a nevzrušivě. Je zde málo postav zajímavých nebo aspoň sympatických. Spotřební podívaná pro jednorázové použití. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový pokus o Jméno růže z Lidlu (nebo Wishe). Atmosféra nulová, hlavní hrdina malý prďola, vraždy nahodilé a nesmyslné, a vlastně to ani nedává nakonec smysl, protože Bůh tak nějak neočisťuje lidi vraždami, takže by ani ta dívka nebyla zachráněna (když už to chtěli hrát tímhle směrem), Sice se tam pořád běhá se svíčkami podzemními tunely, ale světla je tam jak ve dne, a napětí se skutečně vzbuzuje jinými prostředky než jen kulisami, ještě špatně nasvícenými a natočenými, a mizernou hudbou z nějaké free banky. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý historický horor, situovaný do temného obdobia inkvizície. Príbeh v závere vygradoval do vcelku pozoruhodných a pre mňa osobne až neočakávaných hororových kontúr, čo však určite nebolo na škodu veci. Trochu ma tu potešila účasť Kristiana Nairna alias Hodora z Hry o tróny, tradične však toho veľa nenarozprával a herecky tiež veľa vody nenamútil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zcivilizovaná příroda kdesi kousek od silnice namísto středověkých divokých horských lokací, na které jsem se těšil - už tenhle neblahý začátek mě měl varovat. A vizuální peklo pokračuje i poté. Naprostou většinu času se kamera potácí v kulisách studiového pseudokláštera, čímž celý film evokuje dojem levné televizní inscenace. Ale nejhorší je, že děj je místy až trapně hloupý, scénář snad musel tvořit někdo s aspoň mírnou mentální retardací. Ubohost celého spektáklu pak korunuje naprosto nevýrazný, necharismatický, nezajímavý týpek v hlavní roli inkvizitora. Jediný důvod, proč dávám druhou hvězdu, je krásně ošklivá představitelka čarodějnice, tenhle casting vyšel, holka přesvědčivě zahrála a zachránila tak možná tuhle tragikomickou šarádu z černých čísel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladý inkvizitor přijíždí do odlehlého kláštera vyšetřit úmrtí jednoho z mnichů, které má souviset s údajným čarodějnictvím. Záhy však zjistí, že bosorka není jediným problémem. Částečně inspirováno Jménem růže, ale to nebylo na škodu. Dobovou atmosféru Knight vytřihl celkem solidně, prostředí temných klášterních chodeb a kobek dokázalo připravit pár napínavých chvilek a hodně mě bavila Baylee Self jako čarodějka. Neseděl mi jen samotný závěr a také to mohlo být celkově trochu kratší, ale to pro mě zase nebyly nijak zásadní vady. Líbilo. 75% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 8 let jsem čekal (nebo špatně hledal, kdyby někdo věděl ať mi klidně napíše) až vznikne nějaký film, který by se aspoň malilinko podobal Smithovi výborné Černé smrti a dočkal jsem se. Tak kvalitní jako již zmiňovaná Černá smrt není snad po žádné stránce ale jelikož podobnou tématiku miluju a navíc ještě k tomu když je doplněna hororovými prvky, tudíž jsem si to užil. Herecké obsazení sympatické (mladý inkvizitor bude nejspíš na většinu působit nevěrohodně), prostory a řemeslnost také. Kladem jsou také velmi podařené hororové scény ke konci filmu v úzkých, temných chodbách kláštera. Záporem je slabší scénář, z toho plyne pomalejší děj a příliš nevyužitý dobový exteriér celého opatství. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu jakž takž dokáže vzbudit zvědavost, ovšem postupem stopáže zjišťujeme, že dějovost je poněkud nudná, předvídatelná a nezáživná. Řemeslně vcelku obstojné, na to jak je to malý film a málem mi unikl, tak to vyapadalo dobře i z finanční stránky. Scénář je ale velký průšvih a myšlenka žádná. Navíc hlavní postava je úplně debilní a otravná. Za ty tři hvězdy bych potřebovala ještě o trochu víc. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Slátanina 3 filmů dohromady (Jméno Růže,Černá Smrt, Hon Na Čarodějnice) nedosahující kvalit ani jednoho. Z 90 minut je takových 60 o tom jak kdesi v opatství inkvizitor něco vyšetřuje a někdo občas umře (většina smrtí za nic nestojí) zbývající stopáž tam běhá jakási čarodějnice a chce se pomstít, abychom zjistili, že ona v podstatě tak zlá nebyla jen ji někdo znásilnil a zabil a ona se mstila (proč zabíjela ostatní, když za nic nemohly se nedozvíme), Chtěl jsem dat jednu hvězdu za celek, ale pak přišla pointa a ta to totálně pohřbila. Nejhorší na všem je to, že v jednu chvíli je naznačeno něco (určitá sekta) co kdyby se vyvíjelo tak bych dal minimálně 3 hvězdy. ()

Alaitos 

všechny recenze uživatele

Jo a proto se maj čarodějnice pěkně poctivě upalovat. Ale to by ten hlavní manekýn, pardon inkvizitor, měl snad vědět. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Kameňom úrazu tohto filmu je jeho dĺžka, ktorá je prehnane dlhá. Atmosféru to má dobrú , postavy zahraté viac menej dobre a herci sympatický.Po hororovej stránke to nie je žiadna sláva ale ani zase katastrofa.Kláštor vyzerá dobre a preto ma mrzí že sa tvorcovia nepokúsili o nejaké lakačky. Koniec všetko pekne vysvetlil. U mňa priemer a ak sa nudíte a máte 2 hodky na viac kludne pozrite. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Je to bordel, vašnostové: nemá to hlavu a pat se tam mihne hromada. Kdo chce ale vidět/slyšet Hodora pronést pár slov, nechť se mrkne, vyložené bolesti mu jedno promítání snad nezpůsobí. Levné kulisy, tři čtvrtě castingu spíš kompars... ženská ale zajímavá a scény s ní byly fajn. Mohli to aspoň o půl hoďky zkrátit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek ´Jméno růže´ z roku 1986 byl v rámci středověkého detektivního žánru tak podmanivý a zásadní, že inspiroval další tvůrce. I Češi mají svůj zářez a to snímkem z roku 2002 ´Jménem krále.´ Co se týče mnichů a tajemných úmrtí v klášteře je nejblíž snímek tento. Je sice levnější a dějově krapet jednodušší, ale tvůrci se do toho nebáli vsunout přímo hororové prvky. Hlavní postavou vyšetřovatele je inkvizitor, který asi mnohé diváky svým přístupem k dané věci nemálo překvapí. Takovýhle inkvizitor snad ještě viděn nikde nebyl. Podezřelá z vražd je mladá dívka, samozřejmě obviněná z čarodějnictví, ale inkvizitor ji v rámci spravedlnosti brání do doby, než se vše řádně prošetří. A mrtví zatím stále přibývají. Středověk a nadpřirozeno se tu pojí v jedno, čímž se pomalu buduje temná až děsivá atmosféra všech skutků a přesvědčení. Vliv zmíněného snímku ´Jméno růže´ je však značný a tak se děj bohužel stal hodně předvídatelný. Nadpřirozeno a tajemství v prostorách kláštera je však hlavní devizou a tak kreativita příběhu drží prvky strachu a zděšení. I když hlavně v druhé polovině snímku. Žánrově je tedy snímek tažen spíše do mysteriozního hororu, který to vlivem známé dějové šablony a hlavně námětu nemůže mít u diváků jednoduché. Určitou skromnost a zásadovost však ale má a tak za zhlédnutí stojí. Jen od toho nic mimořádného neočekávat. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Stormoen má za vzor nejspíše Ewana McGregora. Pokud máte Ewana rádi, lze doporučit. Tento herec je stylisticky, zejména hlasovým projevem jako jeho dvojník a je mu i celkem podobný. Jestliže si mysíte, že McGregor ve Hvězdných válkách trochu přehrával, pak Stormoen jde ještě mnohem dál. Koukat se na film dá, dialogy se ovšem moc nepovedly. Inkvizitor, zde celkem výjimečně kladná postava se podobá až moc člověku z 21. století. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Středověkých hororů moc není a když se už nějakej objeví tak ho s radostí vítám, jelikož filmy z tohoto období mě opravdu baví a zajímají. Jednoznačně se jedná o nadprůměrnou podívánou dějově zasazenou do temnýho středověku do jednoho kláštera, kde se dějí záhadné věci, které má na svědomí čarodějnice. Film je to podařenej, místy dost temný se slušnou atmosférou především v nočních temných toulkách klášterem, ale něco tomu chybí a má bohužel zbytečně natahlou minutáž. Hodně lidí asi odradí pomale tempo vyprávění a absence digihumusaren, ale já byl naopak spokojen. Jedná se prostě o exkurzi do temného středověku ve které na vás na každém kroku dejchá atmosféra tamní doby, špína, fanatismus, pověry atd,ale i přesto tomu něco schází a třeba takové Černé smrti se to nevyrovná, ale i tak nadprůměrná podívaná, která jistě neurazí. Hororové prvky rozhodně potěší a především závěrečná půlhodinka potěší ne jednoho hororového fanouška. ()

Reklama

Reklama