Reklama

Reklama

The Appearance

Trailer

Obsahy(1)

Do kláštera, který se ukrývá za vysokými hradbami oddělujícími město, přijíždí mladý inkvizitor s doprovodem. Má zde vyšetřit úmrtí jednoho z mnichů. Nesetkává se však se vřelým přijetím. Už od samého počátku mu dělá problémy opat kláštera. Stále si stojí za tím, že musí mladou ženu upálit za čarodějnictví. Inkvizitor se mu to snaží racionálně vysvětlit, ale mrtvých začíná přibývat. Jenže skutečné zlo se ukrývá a neřeklo ještě své poslední slovo! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý historický horor, situovaný do temného obdobia inkvizície. Príbeh v závere vygradoval do vcelku pozoruhodných a pre mňa osobne až neočakávaných hororových kontúr, čo však určite nebolo na škodu veci. Trochu ma tu potešila účasť Kristiana Nairna alias Hodora z Hry o tróny, tradične však toho veľa nenarozprával a herecky tiež veľa vody nenamútil. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 8 let jsem čekal (nebo špatně hledal, kdyby někdo věděl ať mi klidně napíše) až vznikne nějaký film, který by se aspoň malilinko podobal Smithovi výborné Černé smrti a dočkal jsem se. Tak kvalitní jako již zmiňovaná Černá smrt není snad po žádné stránce ale jelikož podobnou tématiku miluju a navíc ještě k tomu když je doplněna hororovými prvky, tudíž jsem si to užil. Herecké obsazení sympatické (mladý inkvizitor bude nejspíš na většinu působit nevěrohodně), prostory a řemeslnost také. Kladem jsou také velmi podařené hororové scény ke konci filmu v úzkých, temných chodbách kláštera. Záporem je slabší scénář, z toho plyne pomalejší děj a příliš nevyužitý dobový exteriér celého opatství. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zcivilizovaná příroda kdesi kousek od silnice namísto středověkých divokých horských lokací, na které jsem se těšil - už tenhle neblahý začátek mě měl varovat. A vizuální peklo pokračuje i poté. Naprostou většinu času se kamera potácí v kulisách studiového pseudokláštera, čímž celý film evokuje dojem levné televizní inscenace. Ale nejhorší je, že děj je místy až trapně hloupý, scénář snad musel tvořit někdo s aspoň mírnou mentální retardací. Ubohost celého spektáklu pak korunuje naprosto nevýrazný, necharismatický, nezajímavý týpek v hlavní roli inkvizitora. Jediný důvod, proč dávám druhou hvězdu, je krásně ošklivá představitelka čarodějnice, tenhle casting vyšel, holka přesvědčivě zahrála a zachránila tak možná tuhle tragikomickou šarádu z černých čísel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladý inkvizitor přijíždí do odlehlého kláštera vyšetřit úmrtí jednoho z mnichů, které má souviset s údajným čarodějnictvím. Záhy však zjistí, že bosorka není jediným problémem. Částečně inspirováno Jménem růže, ale to nebylo na škodu. Dobovou atmosféru Knight vytřihl celkem solidně, prostředí temných klášterních chodeb a kobek dokázalo připravit pár napínavých chvilek a hodně mě bavila Baylee Self jako čarodějka. Neseděl mi jen samotný závěr a také to mohlo být celkově trochu kratší, ale to pro mě zase nebyly nijak zásadní vady. Líbilo. 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodor s mečem, mladší brácha Winter Soldiera a pidlovokej Fred Flinstone si hrajou na schovku kdesi ve středověkejch katakombách... Velmi dobře promyšlený tahání za divákův nos, úderná psychologická pointa a mrazivá atmosféra táhnou tenhle čarodějnickej Zjev nahoru. Sráží to naopak okoukaný kulisy, televizní budget a nevhodně zvolená stopáž. Pro fanouška witchcraft hororů dobrý. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama