Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Recenze (154)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi na lovu skotskou vysočinou, jedna nešťastná vteřina a začne se tvořit osudový řetěz příčin a následků. Jak by řekl šerif Ed Tom Bell, jesi todle není průser, tak nechci vidět, až ňákej příde.. Calibre dokáže zaujmout svou uvěřitelností a vzhledem k povaze postav vás u jednoho z viníků úspěšně tlačí i k jakési ambivalenci. Když místní napružený hlavičkář ztropí rozruch kvůli jízdě na městském kole s trochou kokeše, nebo když se až do sedmdesáté minuty ústřední dvojice topí ve snaze nevzbuzovat podezření, má to ty správné thrillerové grády, které vás vtáhnou do děje. Zdejším výtkám směrem ke konci nerozumím. Jistě, vzhledem k nedělnímu festivalu ohňů se nabízelo nějaké to rurální opékání ala Wicker Man, ale tento závěr, kdy obě strany pro sebe vzhledem k okolnostem urvaly maximum, se nijak nezpronevěřil přechozímu průběhu. V některých duších je pocit viny horší než smrt.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Těžký kalibr. Psychologicky přesný, skvěle vyvážený. Jednoduchá dějová premisa, pozvolna, chytře budovaná z bezpečného neklidu, přes utahující se smyčku až do přísného rozhřešení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný thriller, který, nevím proč, mi lehce připomínal naší českou Vendetu. Možná tou komorností. Navíc tady jsem kluky herce ani neznal a přitom předvedli hodně slušnej napěťák, u kterýho jsem na necelé dvě hodiny doslova oněměl. Je teda pravda, že námět hned z kraje filmu úplně nedává smysl a kdyby oba trošku použili mozek, tak by to dopadlo líp, ale zase je fajn, že se to odvíjelo tak, jak se to odvíjelo, protože všechno ostatní splňovalo naprosto vzorově zásadní prvky thrilleru...včetně přehnaně vypjatému závěru. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

...Během víkendového výletu na venkov, dva přátelé přijmou fatální rozhodnutí, za které draho zaplatí... Zajímavý film a kdyby neměl stupidní konec, dal bych i vyšší hodnocení! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení od Netflixu! Dva kamarádi si vyrazí do Skotských lesů na lov, ovšem nic nejde podle plánu, ba stane se něco strašlivého, co má ještě fatalnější následky. Hlavním hrdinům jsem opravdu tuhle situaci nezáviděl a bylo mi z toho celkem nepříjemně, když jsem si představil, že by se to stalo mně. Drsný les, drsné prostředí, nekompromisní vidláci, hutná atmosféra, stísňující napětí, hodně realistična a šokující finále. Za mne naprostá spokojenost, tyhle vidlácké lesní Thrillery řádily v 80.letech a nyní jsou spiše v pozadí, takže tleskám, tohle se Netflixu povedlo. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvaja ozbrojení chlapi na love v lese, to vo filmoch dopadne len málokedy dobre. A dobre to nedopadne ani tentokrát. Scenár nie je žiadne veľdielo, ale celkom slušne pracuje s uchádzajúcimi postavami, ktorých rozhodnutiam chápete napriek ich kontroverznosti (ale zároveň ľudskosti, alebo ak chcete „ľudskosti“). Páčil sa mi napínavý vývoj deja, aj keď občas boli jednotlivé zvraty príliš samoúčelné. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Silný tísnivý film o tom, jak strašně nešťastná souhra náhod zničí životy všem aktérům. Představa, že bych někdy musel dělat rozhodnutí, která museli činit nejen hlavní hrdinové, je naprosto děsivá. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Řekla bych Vám, že komentář obsahuje boiler, ale kdo viděl trailer tomu to stejně došlo a vůbec je to Vaše vina, že čtete moje komenty před filmem. Máte to číst kurva po filmu. Jo, já vlastně na ten boiler upozornila, že bude. Takže poslední možnost přestat číst. Pořád čteš? Chceš to, máš to !! Tááákže...To máte tak, když chcete skolit laň, nebo srnu a místo toho umístíte ukázkovej headshot do makovičky malýho chlapečka. Předsedo průser !! Co teď? Trofej je to sice vskutku originální, ale pověsit si tuhle vycpanou hlavu nad krb a bavit návštěvy historkou, jak k tomu došlo, to asi neni nejlepší nápad. A jako bonus to vysvětlete nasranýmu taťkovi toho klučiny, kterej pro Váš životní zásah nemá úplně pochopení. Naštěstí máte dobrýho kamaráda, ale zase najednou průsery dva. A tak se po tomhle lovu, kterej by odsoudil i samotnej Predátor, naše dvojice potácí od průseru k průseru a místní vidláci z Buranova čuchaj nějakou nekalost. Jako bonus jsou celkem pomstychtiví a co naplat, právo na to maj páč určitý faily prostě neokecáte upřímným Ájm sory, pyčo! Musím uznat, že padouch v tomhle filmu vlastně neni nikdo, hlavní Hero s kámošem měli prostě jen kolosálního peška viz rčení "Na posranýho i hajzl spadne" a na místě vidláků bych jednala stejně. Každopádně konec mě celkem vykolejil, štěkala jsem ledacos, ale takovouhle vomrdávku ne, to bylo tak zvrácený až to bylo super. Takže Deywe, díky za tip :-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nikam nejezdi.“ - „Musím, slíbil jsem to.“ - „Aspoň mi slib, že na sebe budeš dávat pozor.“ - „Jo. Jedu si zalovit.“ Film dle obsahu sliboval napínavou podívanou a na tu také došlo. Po necelých 20 minutách se děj zvrtl natolik, že už se hlavní hrdinové nemohli jen tak vrátit zpět. Divák to má každopádně s tím fanděním Marcusovi a Vaughnovi, aby nebyli odhaleni, dost těžké, když si plně uvědomuje, co provedli. Postupně přibývá napětí, dusna, nepříjemných pocitů, po emocionální stránce se jde až na dřeň a ten psychický nátlak v mém případě docela fungoval. A to, že těm 2 podezřelým v určitém momentu rupnou nervy, bych neoznačil za přímo idiotské chování, když to člověk sám nezažil. S tím, co pak 1 z postav udělá, můžete nesouhlasit, ale pak je dobré si položit otázku, co byste tedy v jeho kůži dělali vy. Samotný konec je svým způsobem mrazivý, a ačkoliv je otevřený, divák si už může domyslet, jak to asi zainteresované poznamenalo na celý život. I přes ty diskutabilní scény a rozhodnutí postav hodnotím ještě slabšími 4*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix už stačil pochopit, že lidi tyhle levné žánrovky celkem žerou a tak tu máme další Rituál, tentokrát bez paranormálních jevů. Od začátku velmi napínavé, ale tak po 70minutách to trošku ztratilo tempo a začal jsem časomíru očima popohánět, ale celkově jsem velice spokojen a byl bych moc rád, kdyby tyhle napínavé žánrovky nevymizely. A na konci jsem celkem čučel do blba. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prostý, ale velmi účinný námět. Zajímavý od začátku do konce. Samozřejmě je potřeba si předem o snímku nic nezjišťovat. Sledovat počínání dvou mladíků a vžít se do jejich kůže není nic příjemného. Jediné co, tak jsem se bál konce. Jak to celé asi může dopadnout. A tvůrci si nakonec ani tady úplně špatnou chvilku nevybrali. Představa, že by se hoši měli z vidlákova třeba prostřílet, je úsměvná. Ale postupně. Kamarádi z dětství si vyrazí do skotských lesů na lov, ovšem namísto bezbranné srny si odvezou hodně nepříjemný zážitek. Ostatně potíže se na ně lepí už od prvního propitého večera. Ekonomicky zkoušené prostředí je naprosto nehostinné, vesničané nekompromisní, atmosféra houstnoucí, napětí gradující. Je to přímočaré, ovšem nějaké dvě tři scény bych klidně mohl postrádat, aby to celé ještě lépe ubíhalo. Přesto to nesklouzne k nechtěnému, prostě hoši si to celé vyžerou se vším všudy, na čemž mají velkou zásluhu také přesní herci. Na debut (Matt Palmer) palec nahoru. Takhle má vypadat hutný thriller. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Netflix-čina”, ktorá vďaka námetu spĺňa celkom solídne kritéria. Nejaké tie emócie z diváka taktiež dostane, a tak je “Calibre” nečakane prekvapivým zážitkom. Pokiaľ niekto hľadá niečo príbehovo netradičné, mohol by byť spokojný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S bobtnající stopáží bohužel roste i tvůrčí touha šponovat jinak mrazivý a uvěřitelný thriller do nereálných patvarů, aneb jak z hutného dramatu udělat přepísknutou pohádku pro otrlé. Herci a prostředí výborné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Baladický pololesní thriller s příjemnou kamerou a temnou hudbou o přátelství, které je vystaveno těžké zkoušce. Vina si zaslouží trest. Vinných je nakonec více. Z dvojice přátel je ale jeden potrestán krutěji, protože žít po zbytek života s krví na svých rukou a probdít noci plné nočních můr, je trestem nejvyšším. Venkovská komunita se sice řídí prastarými pravidly, jenže Anglie není Amerika, a tak zabít někoho jen tak bez následků prostě nejde. Pravda, starší horory si s tím hlavu nelámaly, jenže časy se mění. Kupodivu se všichni obešli bez mobilních telefonů, což je trochu zvláštní. Jinak krásné lesy, tajemná atmosféra, napětí. Proč čekali s hledáním pohřešovaných až na večer, je mi záhadou, ale nejspíš šlo jen o filmařský záměr. Nic bombastického, jen se mi na Calibre dobře dívalo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času je Calibre veľmi civilný a autentický. Približne takto si predstavujem, že by sa ľudia v podobnej situácii zachovali. Záver sa však na môj vkus snažil byť príliš filmový a dramatický. Ale inak super, milé prekvapenie. Obával som sa, že po vražde sa začnú hlavné postavy správať iracionálne, ale na prekvapenie boli dostatočne uveriteľné na to, aby som zostal v napätí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho byť nervy drásajúca atmosferická dusnota, avšak dostal som iba zriedený vývar mojich predstáv. No ani v tomto smere to nebolo najhoršie, stav kedy som si uvedomil ako veľmi by som nechcel byť na mieste tých chalanov sa predsa len dostavil, len som od toho čakal viac. Natočené to však bolo pekne. Páčilo sa mi aj rozuzlenie, celkom šikovne si to tí domáci vymysleli, určite to bolo horšie, ako keby ich len jednoducho zabili. Len ten záver mohol byť trocha lepšie premyslený, išiel by som do hlbších dôsledkov. Lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nikdy není tak špatně aby nemohlo být ještě hůř. Jedna fatální nehoda( náhoda ) a následky si poneseš na celej život. CALIBRE je parádní depresivní thriller. U kterýho platí: že čím míň toho o filmu víte tím víc si to užijete. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(95%) CALIBRE je teda opravdu pro mě nečekaným a velmi příjemným překvapením. Zpočátku to působí jako jednoduchý, obyčejný thriller, ale jak se snímek hrne kupředu, tak si ho začínám vážit víc a víc. Krom toho vše pak dává nějaký ten psychologický smysl. Úvod nám krátce a jednoduše předvede dva hlavní herce. Pak nastane děsivá a vyloženě hrozná situace, ve které bych opravdu osobně nechtěl být. Nechtěné zabití chlapce bylo hrozné, ale instinktivní odstřelní jeho otce, to jsem nečekal. V tu chvíli jsem měl v hlavě guláš a byl jsem na jednoho z dvou postav opravdu naštvaný. Postupem času jsem začal ať už částečně nebo tak vnímat rozhodnutí, která člověk občas ani nechce udělat. Ale v té chvíli je to opravdu rozhodující a jde opravdu o nanosekundy. Napětí je asi v tomto případě pro mě nejlepším kladem filmu. Navíc scénář není nijak moc přeplácaný, vše je jednoduché, což rozhodně není na škodu. Závěr jak někteří píší, že je debilní, mě naopak přišel prvotřídní. Už i po té psychologické stránce. Mladíci udělali fatální chybu, především jeden z nich. Rozhodnutí, které musel, jeden z nich na konci filmu učinit nebylo vůbec lehké. Sledoval jsem to se zatajeným dechem. Nevím co k tomu dodávat ? To se musí vidět, než abych tady vše vyzradil. Možná ještě bych přidal trochu víc té brutality, ale to už by bylo asi moc. Už tak ta situace bylo dost zlá. Já jsem naprosto spokojený. Jednoduchý koncept, těžká situace, skvěle zahrané a s velmi silným závěrem. Jeden z nejlepších thrillerů poslední doby. ()

Reklama

Reklama