Reklama

Reklama

Královská romance

(TV film)

Obsahy(1)

Vdovec Hank je rančer z Montany, jeho dcera Kelly učí na univerzitě. Jednoho dne je navštíví advokát, který Hankovi oznámí, že zdědil po vzdáleném příbuzném šlechtický titul i nemovitost, je ale třeba, aby ji osobně převzal. Hank je skeptický, ale Kelly ho přesvědčí, aby zajeli dědictví obhlédnout. Ukáže se, že zdědil překrásné království Merania i s hradem a královskou korunou. Ovšem také s dluhy a s agresívním sousedem, králem Angosie. Kelly přesvědčí otce, aby dědictví přijal. Hank se ujme vlády, ale odmítne zvýšit daně, aby doplnil královskou pokladnu. Místo toho se rozhodne chovat dobytek. Jeho dcera pozve Nicolase, krále Agnosie, aby prozkoumala situaci. Arogantní Nicolas je pohledný mladík, je ale zvyklý, že vždycky dostane, co chce. Dívka se sympatickým podkoním Alexem brzy zjistí, že Angosia je na tom finančně ještě mnohem hůř než Merania. Její otec přijde s geniálním řešením... (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

sepp odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jestli si něco zaslouží "odpad", tak je to tenhle kousek. Hovadina od začátku do konce, pozitivum jsem žádné fakt nenašel. Když vám někdo nabídne koukat na tenhle film, odpovězte slovy klasika: "NE! Radši knihu!". ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Otřesně levná záležitost s hloupým a jednoduchým příběhem. Odpad jsem nedal asi jen ze soucitu. A taky proto, že znám i horší filmy a pořady, pro které by mi už nezbyla ve stupnici alternativa. Přesto děsivý a laciný zážitek. 15% ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Upřímně se přiznávám, zapla jsem to jenom kvůli Makepeacové (Glynis Barber). Jinak jde o typickou produkci Hallmarku, ve které se do Evropy nacpou malinká téměř absolutistická královstvíčka, a nějací Američané zjistí, že jsou v pořadí na trůn a právě na ně přišla řada. V tomto případě je králem kovboj James Brolin aneb stereotyp chlapa z Montany, který nesundá klobouk ani uvnitř (a u jídla) a nejradši má svého psa a dobře vychlazené pivo. Jeho velmi vzdělaná a intelektuálně založená dcera, která učí Pýchu a předsudek na univerzitě, má magistra z anglické literatury. Což je vtipné, protože jsem se dostala na úroveň hrdinky Hallmarku se svým vzděláním. Do toho je tu podkoní, který vystudoval na Oxfordu a sousední král, který... je absolutně nezajímavý. Kromě ekonomické záchrany království chovem dobytka se ve filmu vlastně nic nestane. Nejzajímavější jsou rumunské lokace a to, že jako čajový porcelán se v královské rodině používá ten s cibulákovým vzorem. Tudíž kdykoli si dám kafe u babičky, můžu se cítit jako princezna z Hallmarku. A co víc si člověk může přát v sobotu ráno. ()

fooggyy7 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč je většina amerických filmů o kravách a pasácích? Umíte si představit, že by u nás byla většina filmů o JZD a traktoristech. A ještě jedna věc, na globu zpočátku filmu jsou obě země situovány na pomezí Ruska a Číny. A na mapě vzápětí na hranici Rumunska a Ukrajiny - inu američané ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 2/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 3/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 2/10. ()

Reklama

Reklama