Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (214)

miki68cz odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už nikdo nenatočí horší kus než Trhala fialky dynamitem, ale povedlo se. Takovouhle hrůzu jsem ještě nikdy neviděl. Ostuda, vyhozené peníze a je mi líto Alenky s Jaromírem, myslím, že si vystavěli nemrtelný pomník trapnosti. Jirka Adamec jich už pár měl. Tento film doporučuji jen jako odtrašující ukázku ubohosti. ()

Lucik80 

všechny recenze uživatele

Film bohužel patří mezi slabší. Naštěstí tam byla aspoň jedna nečekaná pointa. Největší problém mám s obsazením filmu a to téměř kompletně. Vztah Antalová, Bareš, svůdce Hanzlík a další, postavy pro mne nejsou uvěřitelné. Myslím si, že třeba za dvacet let film ocením lépe a nebudu třeba ani to herecké obsazení už vnímat tak kriticky. 3* ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Film u nás běžel v kinech na svatého Valentýna jako srážka s telenovelou. Taková česká Rosamunde Pilcherová.Hanzlík v roli tajemného cizince na bílém koni a v parádním džípu, jenž do jejích monotónních prázdnin na chatě vnese „vítr ve vlasech, vůni louky, hvězdy nad hlavou, procitnutí, probuzení“. Opravdu hrozné doslovné banality. Komedie to není, k ní chybějí ve vyšší míře jak slovní, tak situační humor, zejména ovšem nezbytná dávka sebeironie obou ústředních postav pozdní romance. Pokud se škrtne komedie, zbude tedy romance: ovšem naprosto cudná, náznaková a nevinná, v níž i povinná noční koupel ponechá dámě spodní prádlo. Obnáší kradmé vyjížďky, procházky, recitaci veršů a perníkové srdce z pouti, u níž je třeba se zastavit. Vypravěčsky se snímek blíží seriálu Náves; veškeré dění shrnou jednak místní strejci u piva, jednak jejich drahé polovičky na lavičce. Konverzace u sektu je naprosto bezobsažná a když konečně odjedou, nahradí ji výroky typu „nesmíš svěsit křídla“ nebo „vychutnejme si tu chvíli“.Naštěstí pro klímajícího diváka přijede s onou koulí ve finále zatočit Ivana Chýlková v maličké, zato náležitě dryáčnické roličce. Paradoxně herecky nejsilnější položku představuje Bareš. Přestože jeho postava nese veškeré znaky fotrovské šablony, jako by právě z její odpudivosti vykouzlil nakonec nejsilnější výraz přirozeného citu, jaký se v celé romanci plné zlatých lánů a mihotavé záře svíček vyskytne. Příjemné je, že se film odehrává v létě. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám, protože to prostě nerada dávám. Někdo si na tom filmu dal práci, takže odpad si nezaslouží. Ale tenhle film jsem fakt nepochopila. Létu s kovbojem se nic nevyrovná, to bezesporu. Ale trošku jsem čekala alespoň třeba podobnou úroveň. Ale tohle? Hanzlík je asi podvodník a lhář, ale umí dost pěkně mluvit a má v hlavě hodně básniček. Takže sbalí Antalovou, jejíž manžel je sobeckej a nevšímavej blb. Antalové vnuk často blije a její dcera se stará o věci, do kterých jí nic není. A na tohle bylo potřeba 98 minut? Ne, tohle fakt ne. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Patrně vše je zde popsáno ve všech odpadech, jen se mi ho nechce dávat panu H. a paní A, které mám ráda. Kdo ,,nezklamal" je Adamec. Natočil to co vždy - SRAČKU V té si po zásluze vymáchal hubu, jen je škoda, že nebyla opravdová. Tak jako nebylo nic opravdového a skutečného v celém tomto filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Část filmu se odehrává v jednom z nejznámějších českých poutních míst – Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami. (Tonula)

Reklama

Reklama