Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (214)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tento film není volné pokračování seriálu " Pojištovna štěstí ", i když to podle obsazení a scénáře vypadá. Jiří Adamec by už neměl nikdy režírovat filmy a Jaromír Hanzlík psát scénáře. Během sledování filmu jsem si říkal: Je to opravdu od režiséra , který kdysi natočil " Sanitku a Dlouhou míli" a hraje v tom náš skvělý herec, který má za sebou takové filmy jako " Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Postřižiny nebo Slavnosti sněženek "? PS: Alena Antalová už také nepatří mezi nejkrásnější herečky. Bohužel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona žije v neuspokojivém manželství, které po dlouhých letech vyčpělo, on je galantníí zámecký pán, který se k ní chová tak, jak její manžel už dávno ne. Jednoduchá premisa by nevadila, ale celkově je to prostě nuda. Vtip tu vlastně zastupují jen klasické vesnické stereotypy, které ovšem tady vůbec nefungují, samotná romantika je z ranku těch lehkých a nevinných a příběh sám se vyhýbá byť je náznakům nějaké košatosti. Co mi sedlo byla prosluněnost, myšleno doslova. letní atmosféra v Adamcově podání, jakkoliv je objektivně nezajímavá a tuctová, mi jednoduše sedla. A dalším plusem je Antalová, která se mi vždycky líbila a s přibývajícími roky se na tom nic nemění. O to větším castingovým úletem je fakt, že její dceru tu hraje strhaná Vondráčková. Co se Hanzlíka týče, tak tomu to tady nesedlo a světáckého elegána jsem mu nežral ani náhodou. 30% ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Často si říkám ,jak málo ,vlastně moc málo je nových, dobrých komedií a o českých komediích to platí dvojnásob.Jaromír Hanzlík si vzpoměl na svojí nezapomenutelnou komedii "Léto s kovbojem" a pojal myšlenku na jakési volné pokračování.Napsal si scénář a oslovil ,do té doby výhradně televizního ,režiséra Jiřího Adamce.Vybrali spolu herce a hurá točit.Musím říct ,že už sám námět a potažmo scénář je tak maximálně na bakalářskou povídku do televize ,nikoliv na celovečerní film do kin.Příběh je sám velmi slabý a nebojím se říct až o ničem.Spousta postav je tu nějak přidáno,aby bylo koho točit ,ale hercí nemají co hrát a hodně věcí vyšumí do prázdna.Srovnání s kovbojem je opravdu jen díky Hanzlíkovi ,který totiž asi zapoměl ,že na opravdu dobrou komedii potřebuje dobrý příběh ,dobrý scénář ,který je hlavně vtipný a skvělé herce.Tady se všeho nedostává a i zkušený televizní matador Adamec tu nic nepředvádí ,protože ani nemůže.Nic moc tu nepředvádí ani herci a například Šimůnek ,Vondráčková , Etzler jsou tu úplně nanic a vůbec jsem nechápal ,naco tady jsou.Celý film působí velmi televizně a nezachraňuje to ani kamera,ač se snaží sebevíc ,ani hudba ,ani krásné exteriéry ,které jsou největším plusem filmu.Ale pro mě je hlavní to ,že bych se měl u komedie smát a bavit a tady jsem ze za cellý film pousmál asi dvakrát ,což je opravdu málo.Možná film vezmou na milost televizní diváci ,kterým romantika a lehkost bude stačit.Dávám 40% za krásně nasnímané exteriéry a těch pár pousmání ,na víc to opravdu není.A prosím Jiřího Adamce ,aby se vrátil k tvorbě televizní ,která mu sedí a je v ní jako doma a Jaromír Hanzlík ať užívá zaslouženého důchodu a občas se mihne ve filmu jako vedlejší postava ,na celý film už prostě nemá.No a teď si pustím nějakou dobrou českou komedii ,abych si spravil chuť. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Patrně vše je zde popsáno ve všech odpadech, jen se mi ho nechce dávat panu H. a paní A, které mám ráda. Kdo ,,nezklamal" je Adamec. Natočil to co vždy - SRAČKU V té si po zásluze vymáchal hubu, jen je škoda, že nebyla opravdová. Tak jako nebylo nic opravdového a skutečného v celém tomto filmu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, kdyby to mělo vypointovanější závěr, klidně bych i ty tři hvězdy dal. Je to v podstatě pokus o pohodový a pozitivní film, který dostat do ruky skutečně dobrý režisér, a ne rutinér, mohlo jít o slušný biják. Takhle to trochu osciluje mezi Babovřesky a romantickou letní komedií, není to ani jedno, a je to škoda. Co herců tady hraje, a někteří vyloženě čurdy! A přesto nic moc výsledek. Jako jo, pohladí to po duši, zanechá příjemný pocit. Ale určitá pachuť zůstává. On pan Hanzlík s bříškem, i když má bílou košili, moc jako svobodomyslný chlápek nevypadá, spíš jako důchodce, který se sotva plouží a ráno hledá lékovku. A ty ženy - ono jim není ani padesát, ale všechny vypadají překvapivě jako krabice. A to dokonce i ta Vondráčková. Což o to nic, věk je věk, ale proč mankote pořád o nich mluvit jako o vnadných krasavicích s hezkými zadečky? Vadí mi, že postavy navíc nejsou občas pojaty více do hloubky - chlapi jen chlastaj, hrajou karty, vysedávají před koloniálem, než otevřou hospodu, nebo si doma staví lodičky v lahvi a o své ženy nemají zájem. Ono to někdy bývá i naopak, že ženy se nestarají o své chlapy, nebo je nutí jen k nošení peněz a nesmyslným přestavbám baráku. Jinak kamera slušná, kompars skvěle, že je, některé hlášky fajn, ale celé to prostě plave na vodě a bojí se to přitlačit. Av podstatě jediná zápletka, která mne zajímala - jak to s tím tajemným dobrodruhem je (taky mě napadlo, že Kostková mohla být jako jeho dcera a držela jen pusu na zámek o zámku) -, tak to se nedozvím. Ale jinak jo - člověk by měl být schopen i v důchodovém věku udělat si radost, být chvíli puberťákem a nebrat ten život tak vážně, a třeba klidně poeticky. Myšlenka dobrá, provedení unavené. --- EDIT: Až napodruhé jsem si uvědomil, jak nebezpečné poselství ten film má. Chudák manžel, který se celý život staral, teď sám neví, co se sebou a s životem. Pravda, mohl by být trochu praktičtější a třeba to jídlo si ohřát sám, ale to už se nehodilo do krámu. Film vlastně povzbuzuje ženy, aby se nechaly zblbnout kdejakým hochštaplerem, který má jednu kapsu prázdnou, druhou vysypanou, žádné jistoty nemůže nabídnout, ale umí říct ženě, že je krásná víla, a ona z toho padne na zadek. Chápu tu ženskou potřebu po romantice, ale chlapi jsou prostě z Marsu a nikdy romantici nebudou. A pokud jo, nebudou to chlapi. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když výsledný film sestříhali, tak zjistili, že má 2 a půl hodiny. Následně ho o 1 hodinu zkrátili. Kvůli tomu se ve filmu mnoho herců neobjeví. Například Pavla Tomicová nebo Ondřej Malý. (JT19)

Reklama

Reklama