Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (214)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně nevyužitý herecký potenciál a že se tu sešla teda parádní skvadra. Příběh, nebo to, co se momentálně odehrávalo na obrazovce se strašně vleklo a působilo strašně nemastně a neslaně. Hanzlík je sice starý herecký pardál, ale tohle mu nějak nevyšlo. Jediný, kdo tu asi něco pořádně zahrál, byl Igor Bareš. Jinak je to spíše sled několika letních epizodek v pěkných exteriérech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona žije v neuspokojivém manželství, které po dlouhých letech vyčpělo, on je galantníí zámecký pán, který se k ní chová tak, jak její manžel už dávno ne. Jednoduchá premisa by nevadila, ale celkově je to prostě nuda. Vtip tu vlastně zastupují jen klasické vesnické stereotypy, které ovšem tady vůbec nefungují, samotná romantika je z ranku těch lehkých a nevinných a příběh sám se vyhýbá byť je náznakům nějaké košatosti. Co mi sedlo byla prosluněnost, myšleno doslova. letní atmosféra v Adamcově podání, jakkoliv je objektivně nezajímavá a tuctová, mi jednoduše sedla. A dalším plusem je Antalová, která se mi vždycky líbila a s přibývajícími roky se na tom nic nemění. O to větším castingovým úletem je fakt, že její dceru tu hraje strhaná Vondráčková. Co se Hanzlíka týče, tak tomu to tady nesedlo a světáckého elegána jsem mu nežral ani náhodou. 30% ()

Reklama

Lucik80 

všechny recenze uživatele

Film bohužel patří mezi slabší. Naštěstí tam byla aspoň jedna nečekaná pointa. Největší problém mám s obsazením filmu a to téměř kompletně. Vztah Antalová, Bareš, svůdce Hanzlík a další, postavy pro mne nejsou uvěřitelné. Myslím si, že třeba za dvacet let film ocením lépe a nebudu třeba ani to herecké obsazení už vnímat tak kriticky. 3* ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám, protože to prostě nerada dávám. Někdo si na tom filmu dal práci, takže odpad si nezaslouží. Ale tenhle film jsem fakt nepochopila. Létu s kovbojem se nic nevyrovná, to bezesporu. Ale trošku jsem čekala alespoň třeba podobnou úroveň. Ale tohle? Hanzlík je asi podvodník a lhář, ale umí dost pěkně mluvit a má v hlavě hodně básniček. Takže sbalí Antalovou, jejíž manžel je sobeckej a nevšímavej blb. Antalové vnuk často blije a její dcera se stará o věci, do kterých jí nic není. A na tohle bylo potřeba 98 minut? Ne, tohle fakt ne. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Sázet na ohrané téma o nespokojené manželce a náhodném svůdci se tvůrcům moc nevyplatilo, jelikož Léto s gentlemanem nepůsobí vůbec vtipně, chybí mu jakékoliv emoce, tím pádem film nedokáže vůbec ničím zaujmout, nehledě na otřesné herecké výkony a mimořádně trapné dialogy. Příběh je takový nijaký, chvílemi dost nudný, chyběla mi mnohem větší nápaditost či lepší pointa. V podstatě jsem celý film protrpěl, příjemná letní atmosféra na mě nikterak nezapůsobila, i když nepopírám, že starší generaci se tento trapný pokus o romantickou komedii může líbit. Já v tom však vidím pouze další počin svědčící o totálním úpadku české kinematografie. 0/10. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • „Překvapilo mě samého, že mi psaní šlo docela od ruky, píšu totiž ještě postaru tužkou do sešitu. Ale tím, že mě to od samého začátku úplně pohltilo a bavilo, se mi situace i dialogy skoro samy vybavovaly,“ přiblížil svoji práci na scénáři Jaromír Hanzlík. (SONY_)
  • Část filmu se odehrává v jednom z nejznámějších českých poutních míst – Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami. (Tonula)

Reklama

Reklama