Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (156)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Studio Universal se rozhodlo oživit věhlasnou značku Addamsovy rodiny a zvolilo pro to formu téměř ani ne celovečerního animáku. Animáku, který na jedné straně pracuje s podobou postav blížící se originálu Charlese Addamse, na druhé straně chce zaujmout dnešní děti, takže zásadní roli v příběhu hrají influenceři, sociální sítě a manipulace veřejným míněním. A světe div se, daří se mu to způsobem, ze kterého si nechcete postupně usekat všechny končetiny šavlí z rodinné zbrojnice, a ještě to prokládá vtipy srozumitelnými dospělému publiku. Dokonce i nástup bratrance Ita (český dabing mu kdovíproč říká „To“), podbarvený hiphopovým songem, docela funguje. To hudba celkově, byť bych víc než soudobou populární hudbu ocenil nějakou klasiku, třeba Dannyho Elfmana:) Jinak samozřejmě stěžejní myšlenkou filmu je zvláštnost, divnost, jedinečnost, a boj s „nudnou“, odchylek se štítící většinou. Rozuzlení (resp. jemu předcházející záchrana v poslední vteřině) by si zasloužilo trochu víc přemýšlení na straně scénáristy, ale není to nic, co by celý film pohřbilo. Což by nakonec v případě Addamsů vlastně bylo podle jejich gusta, že;) Takže i když si nejsem jistý, jestli je Věc s chytrými hodinkami, z nichž se na Vás dívá oko, strašidelnější nebo trapnější, a naopak si jsem jistý, že neexistuje jediný dobrý důvod, proč by se „mamuschka“ měla „překládat do češtiny“, nota bene jako „mazurka“ (ano, bohužel…), není to špatné navázání na někdejší slávu. I když, co si budeme nalhávat, dva hrané filmy z počátku devadesátých a seriál z šedesátých let, jsou někde jinde;) Vzhledem k časovým souvislostem se nabízí srovnání se Scoobem (byť Addamsovi stihli řádnou kinopremiéru ještě před Covidem) – a co se týká kvalit, myslím, že si oba tyto rodinné filmy zaslouží stejné hodnocení, tj. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby si tvůrci tohoto animáku vzali jako vzor hranou verzi Addamsovy rodiny z devadesátých let a tu převedli do digitální podoby, včetně návaznosti příběhu a dokonce i některých scén. Plus, aby přišli s něčím novým, tak těm scénám přidali na absurditě a neskutečnosti, když už je to kreslené a možné je vlastně cokoliv. Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že v kreslené formě to zde vůbec nefunguje. Pořád jsem si říkal, kde je ta hranice únosnosti pro dětského diváka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $100,723,831║Tržby Celosvetovo $203,785,209▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,979,877║ Tržby za predaj DVD v USA $6,111,248║ Povrchný balast. Sklamanie. Zbytočne spojenie z dnešnou modernou dobou to dosť dáva dole. Moc vyumelkované. Pôvodný čierno-biely seriál je pre mňa klenot. Takže potenciál tohto prima námetu je tu doslova zakopaný do zeme. Zábavnosť tak niekde na bode mrazu, fakt zle. /videl v kine: 40%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jediny stesti filmu je vlastne v postavach, kdo nema rad nebo nezna Addamsovu rodinu, asi z toho bude dost rozpacitej. Vsechno je to vlastne tak nejak prumerny a i pres minimalni stopaz se film i tak nekdy trochu tahne. Par scen pobavi, ale jako celek to pusobi trochu jako promarnenej potencial. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Není úplně nejlepší nápad si tenhle animák pustit těsně po tom, co si člověk znovu připomněl dva bezchybné devadesátkové kousky. Sem tam má tahle Addamsova rodina celkem sympatické nápady, ale je jich ve výsledku zoufale málo. V druhé polovině to je čistá scénáristická zoufalost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jaká je nová Addamsova rodina? Postavičky po letech opět připomínají původní kresby, narativ ale spíše připomíná příběh Střihorukého Edwarda, než cokoli jiného. Jen je to opravdu kraťoučké a není to tak chytrá zábava, jakou by člověk po tolika letech fungování této značky očekával. Nenároční diváci a hlavně děti budou ale samozřejmě spokojeni. Beru to jako osvěžení brandu a připomenutí pro nové generace. Brala bych do budoucna nový seriál na dlouhé zimní večery. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Rodina Addamsovcov dopadla trochu lepšie ako sa mohlo zdať z jej kampane. Nie je otravná, nevydarená ani agresívne tupá ako väčšina konkurencie. Iba jej chýba výrazný autorský vklad a drzejší prístup. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrané dva filmy ze začátku devadesátek, byly takřka dokonalé. Tuto animovanou záležitost tedy beru jako jakésik upozornění Hollywoodem, že bylo by záhodno, na tohle dostat lidi, protože se jedná o velmi známou značku. Potěšilo mě že se děj aktualizoval s potřebami dnešní doby a naštěstí nesledujeme nějaký další útrapný origin, ve kterém se celý film dávají postavy dohromady, aby to už příště tedy začla být konečně i zábava. Tady se prostě jede skoro hned od začátku. Addamsova rodina bydlí na kopci za městem a obyvatelé městečka se začnou brzy zajímat o to, co jsou vlastně zač. Nijak neurážející spíše dospělejší animák. 55% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som sklamaný s toho ako to padlo, pretože trailer vyzeral lákavo, no bohužiaľ pri samotnom sledovaní ma to nadšenie s nových Adamsovcov rýchlo prešlo. Prišlo mi to strašne suché, bez nápadu (jeden alebo dva dobré hlody to nezachránia), ani animácia sa mi moc nepáčila a vlastne ma nebavili moc ani postavy. Cele mi to prišlo nejaké vykastrované. Sklamanie bolo pri tomto animaku skoro rovnako veľké ako nuda. 50% - 2* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Generické spracovanie Rodiny Addamsovcov v štýle Ja, zloduch s frenetickou akciou, aby deti mali každých tridsať sekúnd niečo šialené, vybuchujúce, či rýchle pred očami. Aj keď sa zjavne tvorcovia snažili napodobniť štýl pôvodných komiksov, animácia je strašne lacná a celé to pôsobí ako videohra. Navyše príbeh nedokáže utiahnuť celovečernú minutáž. Ako sa už po niekoľký krát ukázalo, Addamsovci sú koncept, ktorý skvelo funguje ako seriál, kde každý diel predstavuje ďalšie túlanie sa po svete grotesknej rodinky a ich konfliktov s okolitým svetom. Stavať okolo toho nosný konflikt, ktorý má uniesť celovečernú stopáž, je popretím tejto estetiky. Nepodarilo sa to Sonnenfeldovi (aj keď tie filmy boli v iných ohľadoch skvelé) a už vôbec to nevyšlo tu (kde nie je skvelé skoro nič). ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Je hodně sympatický vidět Addamsovu rodinku tak, jak byla původně nakreslena. Původní obrázkové vtipy jsem ale nečetl, tak těžko říct, jestli byli autoři tohoto filmu věrní předloze i v jiných ohledech. Vzhledem k moderní zápletce o reality show, která dá dohromady vyumělkované město s vyumělkovanou komunitou asi tolik ne, ale občas jsem měl u nějakých hlášek a vtípků pocit, že to trochu humor novinových stripů připomíná. Celkově je to však animáč v moderním střihu, který jako správná pohádka nabízí i nějaké to poselství, zde konkrétně jde hlavně o strach z neznámého kombinovaný s drby a hoaxy. Tahle "message" je zpracovaná dobře, vypadá to, jako kdyby Addamsova rodinka byla na tohle téma jako dělaná. Ve filmu je jinak pohodový humor a má fajn postavy. Nová Addams Family má sice předvídatelný děj, ale hezky odcejpá a je to celkově taková dobrá animovaná pohodička. (7/10) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka taká katastrofa, ako sa šušká. Zopárkrát som sa uchechtol, čo je viac ako som čakal. Ono sa tvorcovia nakoniec viac inšpirovali Nožnicovorukým Edwardom či Truman Show, než pôvodnými či hranými Adamsovcami, v čom možno tkvie kameň úrazu pre mnohých fanúšikov tejto rodinky. Ale tento animák má spád, slušný dej, problém skôr vidím v tom, že aj keď sú v centre pozornosti obe decká, ich dejové línie nie sú príliš rozvinuté, ide najmä o to, aby každý z početnej rodiny dostal aspoň aký-taký priestor. Skrátka by Addamsovcom podľa mňa slušala ešte štvrťhodinka navyše. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Addams Family" bolo pre mňa jeden z tohtoročných najočakávanejších animovaných filmov. Mám veľmi rád túto rodinu, ich spoločné momentky a videl som potenciál na skvelú animovanú komédiu. No výsledne si film toto miesto nevybudoval a skôr sa momentálne stal jedným z mojich najmenej obľúbených animovaných filmov roku. Povieme si o chvíľu v čom tkvejú moje problémy, no najprv si povedzme, čo na filme podľa mňa fungovalo. Film podľa mňa celkom dobre zachytil osobnosti Adamsovcov. Viem v nich tie postavy spoznať a prijať. To ma teší. Keby film nezvládol ani toto, mali by sme veľmi veľký problém. Vizuálne gagy sú celkom dobré. Páči sa mi, ako si Morticia dáva na seba make up z popola svojich rodičov, Pugsleyho úvodný bombový útok je vizuálne super spracovaný, Ichabod je skvelý a Large je za klaviatúrou proste najväčší majster. A popravde ani neviem ako by mohol niekto pokaziť "Veca" a "bratranca Itta". No potom sú tu už spomínané problémy. Príbeh a animácie. Kým animácie na dome Adamsovcov a dizajny našej rodiny fungujú, tak dizajny postáv vonku a ich krásne mesto je podľa mňa absolútne bez vlastnej identity. Pôsobí to ako keby sa MGM rozhodli vykradnúť štýl iného štúdia, konkrétne Illumination. Vo všetkom to robí ten efekt. Dizajny ľudí, dizajn mesta, všetko. A je mi ľúto, strašne ma to štvalo a pútalo moju pozornosť úplne iným smerom, než bolo treba. Príbeh je tiež trošku komplikovaný, no nie v dobrom. Máme tu niekoľko dejových línií, kým reálne z nich vás nezaujíma ani jedna. Nezaujíma vás či Wednesday nájde svoju vlastnú cestu, nezaujíma vás či Puglsey zvládne svoju šabľovú mazurku, reálne vás ani nezaujíma, či zloduch filmu presvedčí ľudí aby vyhnali Adamsovcov z domu. Pretože je to staré, plné klišé a dokopy to neprináša nič nové. Po žiadnej stránke. A čo sa týka humoru, tak ako som povedal je tu pár dobrých vizuálnych gagov, no dialógy mi moc smiechu nepriniesli. Najlepší fór je na záver, kde Fester nájde rovnakú nulu ako je on sám. To ma pobavilo. A bezpochyby to bol najlepší vtip celého filmu. Inak to v sebe moc nemá. Neviem čo viac mám o tom povedať. Reálne podľa mňa film moc nefunguje. Nie je otrasný, má dobré momentky, no myslím si, že táto rodinka by si zaslúžila oveľa lepšie spracovanie. Pretože je v tom veľký potenciál. Treba len, aby si to vzal do rúk niekto iný a pracoval na tom lepšie. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Největší vada snímku je chudičká zápletka. Celý film je jen nezáživný odvar mdlé až pitomé chuti Adamsových rodin z 90.let, které měli mnohem více humoru. Sama jejich tradice jako stylizovaná podoba jednotlivých členů morbidního klanu, je příjemný návrat. Jediný nápad dodá úprava klasické lví znělky studia Metro-Goldwyn-Mayer, ale že si uťatá ruka zvaná Věc hraje s klávesnicí laptopu, ústřední zlosynka se skrytými kamerami a její dcerka s chytrým telefonem, to je čistě účelová generační úlitba bez vtipu.V Addamsově rodině si netroufli ani na nějakou provokaci typu sprostého slovníku, ovšem stvořili až nečekaně nezáživný odvar látky, kterou hodlal již před lety do animovaného filmu přenést Tim Burton. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rodinné problémy jsou nadčasové a všudypřítomné a nevyhne se jim ani nejmorbidnější rodinka všech dob. Wednesday je znuděná svým všednočerným životem a hledá útěchu v růžových končinách, zatímco Pugsleyho čeká náročná zkouška dospělosti v podobě šavlového tance. Podle zdejšího i zahraničního (Imdb) hodnocení jsem čekal něco horšího, nicméně ve výsledku jde o svižně natočený kousek s nejedním dobrým nápadem či hláškou, který se sice nikdy nestane ikonou svého žánru, ale diváka rozhodně neurazí. Na druhou stranu je však pravda, že se z toho určitě dalo vytřískat víc, protože Addamsovic rodinka oplývá velkým potenciálem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bolo otázkou času, kedy kultový seriál ( následne film ) vznikne v animovanej podobe, aby sa téma viacej priblížila detskému divákovi. Ono to napokon aj tak vyzerá... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Presne ako Grinch z 2018. Hranú verziu nikdy nedobehne atmosférou, čo sa snaží vykompenzovať trikmi od výmyslu sveta, nakoľko si uvedomuje ich jednoduchšie prevedenie skrz animáciu oproti veľkovýpravnosti potrebnej v skutočnom svete. A možno riešim argument poplatný dobe, všeličo sa dá dnes urobiť digitálne aj v hranom filme. No Addamsovci by za to radi neboli, moderný svet im nič nehovorí.  Nuž, to mi práve pripomína jeden vtip zo začiatku filmu, ktorý, ako sa neskôr ukáže, ide na úkor konzistentnosti. Vec si púšťa svoje fetiše na laptope, kým Wednesday ani nevie, čo je to mobil. Niečo podobné platí pre ich vysávač, ktorý nevysáva, ale vypúšťa viac prachu. Síce haha, no ak nie sú ani čiastočne inštitucionalizovaní, neviem si ich predstaviť platiť elektrinu. ()

Reklama

Reklama