Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento sice komediální, ale současně i tklivě zabarvený příběh dokládá, že ani špičkové herecké obsazení ještě nezaručuje žádoucí zdar, chybí-li příběhu nápaditost I vypravěčská obratnost. Režisér Jaroslav Mach obsadil do hlavní role Vladimíra Menšíka a využil veškeré jeho dispozice: Menšík tu sehrál roli prostého tiskárenského dělníka, jenž obětavě pečuje o svou nemocnou matku. Tráví s ní veškerý volný čas a jedinou zálibou, kterou si čas od času dopřeje, jsou železniční modely. Jenže vše změní příchod vnadné dívky. Hrdina náhle propadá milostnému poblouznění, nevěda si rady s konfliktem dosud nepoznaným citem a starostí o matku... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

špatné hodnocení zde chápu jako zhrzené očekávání zábavy s Menšíkem, který ovšem hraje vážnou introvertní roli, málomluvného chlapíka. Film byl z mého pohledu dokonalý - ve vystavěném stupňování napětí a očekávání. Mile mě překvapilo, že scénář napsal pan Karásek - stejně jako Nahou pastýřku nebo Ve snu rakev viděti - jedny z nejlepších filmů šedesátých let - pro mě. Tiše si říkám, že je to takový náš "Ingmar Bergman po česku"

P.Palec

P.Palec (hodnocení, recenze)

Menšík naprosto dokonalý, ostatně jako vždy a ten konec, super, Menšíka mi bylo fakt líto. Děj a celkově film docela průměrný, ale pan Menšík od nás z Ivančic :) ho povýšil tak o 20 až 30 procent výš, proto jednoznačně 4 hvězdy.

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

V té době bych alespoň u nás žít nechtěl, ale jak vidím ty ženský co tam hráli -> panečku měli pánové z čeho vybírat, to se musí nechat, mňam

Reklama

Reklama