Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Píše se rok 1274 a Mongolům vládne již delší dobu Velký chán - Kublajchán. Jeho vojenské výpady a snaha rozšířit hranice své říše jsou pověstné, a tak si před ním a jeho armádou nemůže být nikdo jistý. V ohrožení se cítí i Japonsko, a tak začíná pomalu připravovat obranu proti případné invazi. Součástí obranné strategie je i to, že někteří vězni, místo toho, aby byly popraveni, jsou převáženi na ohrožená místa, kde mají sloužit v první linii obrany. Jedním takovým vězněm je i Kuchii Jinzaburou - samuraj, který se měl dopustit zrady. Ten je spolu s dalšími převezen na japonský ostrov Cušima, který by měl Mongolům sloužit jako první zastávka. Když mongolská invaze přichází, tak dostane Jinzaburou nelehký úkol - udržet na ostrově spolu s ostatními vězni a přeživšími nepřátelskou armádu minimálně po sedm dní, což je čas potřebný na to, aby se zformoval hlavní voj japonské armády... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pan Kim ze South Parku měl pravdu - zatracení Mongolové, vždycky když si nějaký Asiat postaví velkou zeď, tak se objeví Mongolové aby mu jí zničili! Tentokrát to poznali Japonci... Takovou pěknou zeď na té Cušimě měli kolem své domorodé osady, že prostě museli přijít Mongolové a tu zeď jim rozbít... Ale byla to zajímavá podívaná, plná strategií a soubojů, kdy se z mise udržet Mongoly na ostrově nakonec stala mise o přežití. Bavilo mě to a i to hořkosladké finále bylo nakonec docela vyhovující... 7/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

[First Impressions 1EP] Viděl někdo utawarerumono? Tak tohle je příběhově naprosto stejné. Zachraň princeznu, staň se vůdcem a pomocí low-high warriorů dobyj svět. Dám tomu ještě episodu dvě, pokud to bude tak uřvané a budou se tam všichni pořád tak usmívat, jak to dělají doteď, tak v tom nevidím větší budoucnost. I have a scar! I have a 9mm. 55 % ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Kdo mě zná, ví, že jsem na historii ujetá. Všechny ty rvačky kvůli "zbytečnostem". Všechny ty rvačky za slávu, čest a nové území. A jak dopadlo Japonsko, na které útočili Mongolci v tomto seriálu? Překvapivě dobře, aspoň co se děje týče, jak "dopadlo" v seriálu - ne až tak moc dobře pro některé. A já jsem spokojená. A Číňani se pak nejspíš inspirovali a jejich opevnění rozšířili na celou zeď.... ()

Reklama

Reklama