Reklama

Reklama

Asobi asobase

(seriál)
  • Japonsko あそびあそばせ (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

V jedné úplně obyčejné střední škole si o přestávkách hrají mladá a lehkovážná dívka Hanako spolu se svojí spolužačkou Olivií různé společenské hry. Tím však vytáčejí k nepříčetnosti další spolužačku Kasuki, která společenské hry od mala nesnáší kvůli své sestře, která ji neustále porážela a pokaždé se jí za to, že neumí nic pořádně hrát, vysmívala. Kasuki by občas oběma ukřičeným a hrajícím si dívkám nejraději ublížila, ale bohužel se ukazuje, že bude potřebovat od jedné z nich pomoc. Kasuki má totiž velký problém s Angličtinou a výsledek jejího posledního testu je alarmující! Naštěstí má Kasuki ve třídě dívku, která je původem z USA a tedy by měla Angličtinu ovládat jako nikdo jiný. Bohužel pro Kasuki je tou dívkou Olívie, která ale byla celý svůj život vychovávána v Japonsku, s Angličtinou má podobný problém jako Kasuki a svůj anglický přízvuk používá jenom proto, aby byla zajímavější. Aby se Olívie vyhnula prozrazení, tak je ochotná udělat cokoli, a tak to Kasuki bude mít hodně těžké, obzvlášť když Hanako přijde s nápadem, že by si mohly dívky společně založit školní kroužek, kde se budou věnovat kromě doučování i nejrůznějším hrám... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tohle je mnohem víc než jakékoli obyčejné anime - tohle je umění! Sice jsem měl z výtvarné výchovy vždycky tak za 3, ale jestli tohle není Expresionismus v anime praxi, tak mě tam nic nenaučili. Ty výrazy zdejších hrdinek, to je tak dramatické a silné jako slavný Výkřik od Edvarda Muncha. Jistě, někomu to bude připadat ohyzdné, animace mizerná a všechno přehnaně dramatické, extrémně šokující, šílené atp. Ale to je účel takovýchto děl! Tak to má být! Celé anime je něčím naprosto novým, intenzivním často s obrovskou mírou absurdity. Co se vtípků týká, ty jsou někdy ještě šílenější a extrémnější než jaké jsem viděl třeba v Gintamě a té není snad nic svaté... K tomu perfektní zakončení každé episody pořádným drsným songem a v posledním dílu i přidání jednoho drobného vtípku, jakožto pomrknutí pro pozorného diváka předchozího příběhu. Jestli to funguje? Jak na koho. Někoho to znepokojí a skončí, jiný bude znechucen už panem učitelem, co ochutnává tajemnou tekutinu pode dveřmi a skončí, no a pak budou tací lidé, jako jsem já, kteří se budou náramně bavit, rozplývat nad originalitou, syrovostí a absurditou toho všeho... Takže pokud chcete další klasický roztomilý slice of life o dívkách co mají svůj klubík, pak tohle rozhodně nezapínejte, ale jestli hledáte něco silného, nečekaného a brutálního - vítejte v naší Freakshow. 8,2/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

[First Impressions 1EP] Aneb když vás něco příjemně překvapí a song v endingu úplně rozmázne po asfaltové cestě. :-) Míra abstraktního humoru, brutálních nečekaných závěrů a naprosto hnusných obličejů zde není malá, což však není, alespoň prozatím, na škodu. Komedie v tomto dílku žije svým životem a ve 4/5 případů spoléhá na *shock factor*. Zatím baví a pokud vydržím 4-5 episod, nejspíš kouknu až do konce. Eigo wa shiranai 75 % ()

Reklama

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Anime Asobi asobase si neberie servítky. V tom najlepšom možnom slova zmysle. Dvanásťdielny seriálový počin z roku 2018 na prvý pohľad pôsobí ako typické stredoškolské slice of life anime, čomu dokonca nahráva aj jeho otváracia znelka. Akonáhle však doznie a začne sa príbeh jednotlivých epizód, divák zistí, že má dočinenia s bizarnou, ba až absurdnou, ale skvelou situačnou komédiou. Jej hlavnými protagonistkami sú spolužiačky Hanako, Kasumi a Olivia, ktoré spolu založia klub spoločenských hier. Tie spolu aj sem-tam hrajú, ale väčšinu času sa zaoberajú inými vecami, pričom sa dostávajú do najrôznejších bizarných a divokých situácií, ktoré je lepšie raz vidieť, ako o nich stokrát čítať. Anime do veľkej miery stavia na vizuálnej stránke, ktorú priamo využíva na komunikovanie humoru. Na jednu stranu sa síce najmä v prípade pozadia prezentuje takmer až decentným vizuálnym prístupom, na druhú stranu v prípade postáv uplatňuje detailnú prácu s ich výzorom a mimikou, ktoré sú pravdepodobne najsilnejšou stránkou celého seriálu, pretože také ksichty (a v tomto prípade sa to nedá nazvať inak ako ksichtami) sa len tak nevidia. Vďaka tomu tak nielenže vyniká trojica hlavných protagonistiek, ale skvelá je tiež veľká plejáda vedľajších postáv, spomedzi ktorých za zmienku určite stoja Fujiwara (z vizuálneho hľadiska snáď jedna z najlepších anime postáv vôbec), sluha Maeda, alebo Ruu Oka. Asobi asobase je bláznivým mixom, ktorý "strieľa" jednu vtipnú scénu za druhou. Ako sme už uviedli, toto anime si neberie servítky a nič mu nie je sväté. Humor, ktorým sa prezentuje, by niekto mohol vnímať ako trápny, ale Asobi asobase ženie trápnosť do takých výšin, až sa stáva niečím neuveriteľne zábavným. A dokázať niečo také si vyžaduje skutočné majstrovstvo. Ak sa dá tento počin vôbec k niečomu prirovnať, tak na um hneď príde o rok mladší počin Joshikousei no Mudazukai, ktorý však, hoc je akokoľvek geniálny, je v porovnaní s Asobi asobase iba slabým odvarom. Ak to v závere mierne preženieme, dá sa povedať, že Asobi asobase je Joshikousei no Mudazukai na poriadnych steroidoch. A aby toho nebolo málo, vyznačuje sa toto anime aj skvelým metalovým endingom. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Představte si rodinnou oslavu, na které se sejde tradiční sestava. Upocená teta Mařa, její silná celulitida a přetékající špíčky na břiše, strejda Jožin s pleškou a řádným pivasem, věčně si stěžující babička, nevrlý děda, vaši rodiče a vy. Vše probíhá v relativním poklidu, ale strejda Jožin si najednou řekne, že se předvede a bude hrozně vtipný. Spustí tedy kanonádu svých otřepaných vtipů, které jste od něj slyšeli asi tak stokrát, do toho přihodí nějakých pár nových na adresu Kalouska, černochů a LGBT, co mu poslali kamarádi řetězákem v mailu… a vy celou dobu jen sedíte a trpíte. Pokud jste si tuto situaci dokázali dobře představit, v podstatě jste právě porozuměli tomu, jak jsem se cítil já při sledování Asobi asobase. Japonskou absurdní komedii miluji, na YouTube každý den sleduji skeče od Jela a žánrově velmi podobné Ničidžó jsem si užil, ale tohle v jejich stínu působí jen jako zoufalý, upocený pokus o komedii. Jako by si tvůrci mysleli, že když tvoří absurdní komedii, tak v ní může být skutečně všechno random a mohou tam nacpat jakoukoli chujovinu, která jim první přistane na mysli. Jenže i u absurdní komedie hraje svou roli timing, správná míra a načasování, stejně jako zajímavý nápad – ostatně i takový génius jako Felix Holzmann své scénky nikdy neponechal improvizaci a vše měl důmyslně promyšlené. Promyšleně působí právě i to Ničidžó, jehož tvůrci se taktéž pokusili vytvořit absurdní středoškolskou skečovitou komedií, ale učinili tak o poznání chytřeji a nápaditěji. U Asobi asobase bohužel převažují skeče, které působí dojmem sledování tvorby Zdeňka Trošky: pořád se jen vřeští, ksichtí a vzduchem lítají uslintané vtipy, v nichž se tak moc tlačí na pilu, až po nich zůstává jen pachuť trapnosti. Chápu, že na někoho, kdo absurdním komediím tolik neholduje, tohle může působit jako něco svěžího, ale v mém případě to bylo čisté utrpení. Za těch několik dobrých nápadů, kterým se výjimečně dalo bez jakéhokoli nucení a trapnosti zasmát, dávám 1*. ()

Galerie (217)

Reklama

Reklama