Reklama

Reklama

Kačó no koi

  • Japonsko 課長の恋 (více)

Obsahy(1)

Krátký anime film je parodií na žánr červené knihovny pro gaye, který cíleně zesměšňuje všechna obsahová, vztahová a situační klišé běžná v tomto žánru. Humor je založen především na situační komice a nápadité vtipné animaci, které však (možná cíleně) chybí dokonale vykreslená a propracovaná krása postav v tomto žánru obvyklá. Příběh se odehrává ve firmě na výrobky pro muže-homosexuály, kde pracuje mnoho žen a heterosexuálních mužů. Mladý 33letý ředitel firmy Kazuhiko Ōdakara žije sám, nemá přítelkyni a svoji sexuální orientaci úzkostlivě tají. Mnozí zaměstnanci jej podezírají z toho, že je gay, a na něm je, zda a jak to veřejně přizná sobě i druhým. Do firmy nastupuje jako nový zaměstnanec chlapec Harada, který nemá žádnou rodinu a který se do ředitele zamiluje. Tito dva mladí osamělí lidé k sobě musejí najít cestu a umožnit své lásce vyrůst a rozkvést. (bergenia)

(více)

Recenze (2)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Hnusná animace, neexistující příběh, stereotypní postavy. Jak tomu může proboha někdo dát víc než odpad, ptáte se? Protože si nepamatuji, že bych se někdy u něčeho smála tak moc, že bych to musela co minutu pauzovat. Tohle je prostě a jednoduše geniální parodie žánru shounen-ai/yaoi, která si mě získala už úvodním varováním. ("Be sure to keep the lights off in the room when you watch this BL anime ... and watch your back."). Rýpe se tady snad úplně do všech zajetých stereotypů, takže děj neustále skáče z místa na místo. Tudíž abyste tento kousek plně ocenili (lépe řečeno abyste z něho vůbec něco měli), je vhodné být s tímto žánrem náležitě obeznámen, a hlavně jej proboha neberte vážně. Je to subjektivní, ale nemůžu jinak než 10/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podepisuji vše, co napsala Starletka a přidávám: fakt mě překvapilo, že Japonci mají smysl pro humor a parodii, a to dokonce takový, že se tomu dá zasmát. I když si dělají srandu z ryze japonské věci a skutečně aspoň drobná znalost yaoi je pro plné vychutnání nutná. SHRNUTÍ: V tomhle bychom si rozuměli. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama