Reklama

Reklama

Králíček Jojo

  • USA Jojo Rabbit (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku. Jedním z prvních kroků je členství v organizaci Hitlerjugend, čili v „Hitlerově mládeži,“ což obnáší trochu vojenského drilu, pálení závadných knih, vyhazování věcí do vzduchu, nenávidění židů a podobné hraní si na vojáčky i na válku. A to v partě se spoustou Hitlerovi též velmi oddaných kamarádů. Smysl a cíl to má jednoduchý: stát se řádným a plnohodnotným nacistou. A tím chce být i desetiletý kluk Jojo (Roman Griffin Davis), kterému v tom pomáhá jeho imaginární přítel, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi). Adolf Jojovi radí v různých životních situacích a podporuje jej v jeho správném náckovství. Zlom v Jojově životě nastane v okamžiku, kdy zjistí, že jeho maminka (Scarlett Johansson) ukrývá v podkroví židovskou dívku (Thomasin McKenzie). Od té chvíle musí malý Jojo čelit svému vlastnímu zaslepenému nacismu a s tím mu jeho vymyšlený Hitler už může jen velmi těžko poradit. I když se docela snaží. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Karlosz

Karlosz (hodnocení, recenze)

Proč jsem se já na to podíval až teď? Takhle se má z těch hnědejch zkurvysynů dělat prdel

clara.bow

clara.bow (hodnocení, recenze)

Taika Waititi nezklamal, i když možná ještě trochu humoru by to sneslo, docela jsem se pobavila a navíc jsem ráda, že se nátačelo u nás a spolupoddílelo se velké množství našich filmařů, o komparsu mládeže nemluvě. Osobně beru tyto komické filmy s válečným tématem dost dobře, těch vázných a dramatických je poměrně velké množství a tak tento odlehčený je plus pro ty, kteří se pouští donelehkého úkolu...udělat z drama  - komedii.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Mně to přšlo skoro až geniální. A to děvče Thomasin mě úplně uchvátilo, vůbec se malýmu hitlerčíkovi nedivím, že se zamiloval. Válečnej film zase úplně jinak - nic proti trikovým akčňákům ve stylu WOT, nebo leteckejm soubojům (ty miluju), ale občas to chce prostě změnu. A tahle byla velice příjemná, dokonale nadávkovanej humor skoro sklepáckej, i závažnější a smutný momenty. Dávám plnej počet.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Přečetl jsem Nebe v kleci, literární předlohu. Ani se s tím neobtěžujte, ztráta času.

Film má (naštěstí!) s knihou společnou jen základní premisu člena Hitlerugend, co se zamiluje do ukrývané židovky, jinak nemá kniha s filmem společného zhola nic a měl jsem problém to dočíst. Kniha není narozdíl od filmu vůbec humoristická. Johannesovi je v průběhu děje asi 17-22 let (takže Else táhne na třicítku!!), válka skončí už někdy v půlce knihy a celá druhá půlka je o tom, jak ji vězní u sebe doma a nalhává jí, že Němci válku vyhráli, aby ji měl jen pro sebe, a vůbec je to strašnej hajzl...

na příspěvěk reagoval dr.horrible, martinbucek, DJ_bart

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Ta "židovka" je nádherná holka. Jinak to nemělo ani hlavu ani patu. Nevím, co to mělo být.

D.Plesr

D.Plesr (hodnocení, recenze)

Nemá kvality Tarantiovských trháku jež si bere za vzor. Přesto ve svém nápadu že by někdo mohl mít vůdce jako svou ikonu, ba nejbližší bytost, je přínosným především z hlediska, že pohnutou se zdá mysl obdivovatele jen z hlediska toho už víme že se stalo nikoli z hlediska toho, co obdivovatel věděl v danou chvíli.Zvlášť pěkně toto vynikne za dotvoření postavou Sama Rockwella, jež je cynickým popiračem události, ač zůstává jen u toho cynismu.Grotesknost, která celý film soulad s druhou linkou filmu dostává korunu v závěru, kdy přesně vystihla absurdnost reálií konce války,. Ona druhá linka - sbližování židovské dívky (a to se podivuji že na cenu za vedlejší roli byla nominována Johanson a ne McKenzie...) a nacistického chlapečka - by vydala na samostatný film, kdy by mohlo být rozvinuto více aspektů a stínů i do hlubších a drsnějších tónů. Jak jsem zmínil skloubení nevyšlo ideálně, přeesto po skončení považuji film za inspirativně podněcující.

vladi3

vladi3 (hodnocení, recenze)

mm13

Diky za info... vdaka tebe som si to poriesila cez nemecku distribuciu a jou jou is in da house 😀✌🏻 cakat, kym to vydaju v decembri, a ci vobec? Ee...

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

vladi3

Predpokladali, že to vyjde v máji, keďže kino premiéra bola v januári (+4 mesiace spravidla delí vydanie BD a DVD od premiéry v našich kinách). Medzitým ale CS distribútor Bonton ukončil svoju činnosť. Takže zase len predpokladajú, že sa v priebehu jesene nájde nový distribútor a vyjde to max. v decembri. Snáď tomu tak bude...

na příspěvěk reagoval vladi3

vladi3

vladi3 (hodnocení, recenze)

mm13

Mala som to v martinuse obj uz v maji... vtedy tam mali uvedeny termin vydania 12.06, teraz je tam uvedeny termin v decembri...

na příspěvěk reagoval mm13

vladi3

vladi3 (hodnocení, recenze)

Neviete ako je to s vydanim na diskoch? Mal vyjst 06/20, ale najnovsie az koncom roka... neviem co sa deje?

na příspěvěk reagoval mm13

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Jojo Rabbit: Žádní slabí Židé nejsou! Jsme potomci těch, kteří válčili s anděly a zabíjeli obry! Byli jsme vyvoleni Bohem! Citace z Talmudu a židovské ortodoxní Bible ve filmovém pojetí pro západní mládež? Děsivé programovací video Hollywoodu pro americké děti vykreslující Židy jako nadlidi, nacisty jako pomatence a Adolfa Hitlera jako milého imaginárního strýčka a přítele kluka z Hitlerjugend! Snímek má prý za cíl odbourat předsudky formou satiry proti nenávisti! Američtí vojáci jako osvoboditelé, Rusové jako bezcitní vrazi střílející zajatce!

https://aeronet.cz/news/jojo-rabbit-zadni-slabi-zide-nejsou-jsme-potomci-tech-kteri-valcili-s-andely-a-zabijeli-obry-byli-jsme-vyvoleni-bohem-citace-z-talmudu-a-zidovske-ortodoxni-bible-ve-filmovem-pojeti-pro-mladez/

na příspěvěk reagoval InJo, Sepp37

JADIM

JADIM (hodnocení, recenze)

Sayko

Zaujímavé je aj to, že aj napriek českej interakcii bola premiéra v kinách o 3 mesiace neskôr, ako v USA a na Novom Zélande. Aj keď mne to vyhovovalo, ale je to zaujímavé :D Nemyslím si však, že to je z polovice české, keďže Česko je v krajinách pôvodu ako tretie, čiže to bolo viac americké a Novo Zélandské ako české :P

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Sayko

Teraz som si všimol že to mám aj s Českou zvukovou stopou. Čo sa týka hlasov tak je originál samozrejme lepší, Elsa znie ako keby mala 12. Z nejakého dôvodu tiež nenadabovali tú 30 sekundovú hailovaciu scénku s gestapom a to ani pre hlavnú postavu. Neviem čo si mám o tom myslieť. Preklad a kontext je taký dabingový štandard. 

na příspěvěk reagoval Sayko

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Oni sa rozprávali o komunizme. Ja som ho len uviedol na pravú mieru že armáda bez politického presvedčenia je na nič a je jedno či to je nacistická, komunistická alebo demokratická armáda.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Sepp37

a nechcel by si to teda nejak rozšíriť, keď už si s tým začal? alebo si prišiel len vykríknuť, nakoľko si bol zhrozený, že niekto nespravodlivo rozprával o tretej ríši? :)

na příspěvěk reagoval Sepp37

Související novinky

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Ceny BAFTA – výsledky

Ceny BAFTA – výsledky

03.02.2020

73. ročník udílení Filmových cen Britské akademie je za námi, kdo slaví, a kdo naopak odešel domů s prázdnou? Nejlepším filmem bylo nakonec zvoleno válečné drama 1917 Sama Mendese. Snímek si odnesl… (více)

Reklama

Reklama