Reklama

Reklama

Králíček Jojo

  • USA Jojo Rabbit (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku. Jedním z prvních kroků je členství v organizaci Hitlerjugend, čili v „Hitlerově mládeži,“ což obnáší trochu vojenského drilu, pálení závadných knih, vyhazování věcí do vzduchu, nenávidění židů a podobné hraní si na vojáčky i na válku. A to v partě se spoustou Hitlerovi též velmi oddaných kamarádů. Smysl a cíl to má jednoduchý: stát se řádným a plnohodnotným nacistou. A tím chce být i desetiletý kluk Jojo (Roman Griffin Davis), kterému v tom pomáhá jeho imaginární přítel, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi). Adolf Jojovi radí v různých životních situacích a podporuje jej v jeho správném náckovství. Zlom v Jojově životě nastane v okamžiku, kdy zjistí, že jeho maminka (Scarlett Johansson) ukrývá v podkroví židovskou dívku (Thomasin McKenzie). Od té chvíle musí malý Jojo čelit svému vlastnímu zaslepenému nacismu a s tím mu jeho vymyšlený Hitler už může jen velmi těžko poradit. I když se docela snaží. (CinemArt)

(více)

Recenze (841)

Fronix 

všechny recenze uživatele

Príbeh malého nacistického chlapca, ktorý chytí za srdce a pobaví.Film skvele balansuje medzi drámou,komédiou a vojnovým filmom. Taikov štýl humoru mi je veľmi blízky a jeho stvárnenie Adolfa je geniálne.Ako v nízkorozpočtovom filme tam je vidieť každá minutá koruna a nič mi tam nechýba len mi je ľúto že kvôli nízkemu záujmu ľudí som nestihol tento Waititiho počin podporiť v kine.Moje hodnotenie 8,5/10 ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Niekomu to možno môže prísť rozpoltené, nefungujúce alebo nehodiace sa kombinovať takto čiernu komédiu s drámou, ale mne sa to bohovsky páčilo. Film mal aj pekné myšlienky, skvelý scenár no najhlavnejšie čo musím vyzdvihnúť sú herci. Scarlett a Sam tradične skvelí, no veľké prekvapenie mi priniesli detskí herci na čele s Romanom Griffin Davisom a Thomasin McKenzie. Obaja podali hodnoverné výkony a ich spoločné scény ma bavili asi najviac na celom filme. Plus samozrejme imaginárny kamarát Adolf Hitler. Hodnotím za 5* jednoznačne. ()

Mr.Sombrero 

všechny recenze uživatele

Zajímavá černá komedie z pohledu malého zfanatizovaného kluka s neobvyklým imaginárním kamarádem. Na filmu oceňuji hlavně herecký výkon malého Davise, lokace, kostýmy a odvahu Waikikiho zpracovat společensky ožehavé téma tímto způsobem. Film mě příliš neoslovil, nicméně se rozhodně jedná o originální filmový počin vyčnívající mezi většinou audiovizuálních děl minulého roku. ()

Travinho 

všechny recenze uživatele

Strašně těžce uchopitelný film. Zpočátku komedie, ale potom to přejde do vážnějšího rázu. Skvělá Scarlett, ostatně jako vždy... Na pět hvězd asi ne, ale za mě velmi dobré. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Mám většinou odpor k přechytralím děckám ve filmech. Tady to však neplatí. Malý kluci tu hrajou jako o život. Tomu náckovi jsem věřil všechno. Ten tlustý a židovská slečna se taky předvedli. A do toho Scarlett a Sam Rockwell. Furt nemůžu skousnout tu tlustou, nevtipnou velrybu. Naštěstí nedostala tolik prostoru. Ten Taika fakt umí. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal z filmu zmiešané pocity. Na Waititiho nekorektnosť som zvyknutý, no tu som sa pýtal, či neprekročil hranice. Postupom času sa to ustálilo, nechýbal humor, miestami až absurdný. Boli však aj silné scény, pri niektorých som takmer aj slzu vyronil. Herecké výkony výborné, soundtrack tuež (potešil ma Waits pri scéne z tábora HJ) a pri pohľade na Thomasin som sa snáď platonicky zamiloval. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Přes svou prvotní komičnost a nadsázku vlastně hluboce lidský příběh. S pitoreskními postavičkami (včetně Hitlera) a dětskými herci, kteří mě nejen že nevadili, ale byli mi i sympatičtí. Což je v mém případě velmi ojedinělé. ()

Snagleo 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažoval o tom, jak tento snímek hodnotit. Snímek je velice zvláštní, ale originální. Taika Waititi tímto dokazuje, že umí točit kvalitní filmy. Dlouho mě snímek takhle neohromil. Cely příběh je velmi vtipný, ale i chvílemi smutný, což filmu krásně prospívá. Postavy jsou dost sympatické a krásně ztvárněné. Úžasná Scarlett Johansson a vtipný Sam Rockwell patří k těm nejlepším postavám z filmu. Ostatní postavy jsou také povedené (Jojo, Elsa atd). Celkově je snímek opravdu povedený a ja nemám co vytknout. Doporučuji lidem, kteří mají rádi černý humor a téma Druhá světová válka. 100% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Na mě to teda moc nezapůsobilo. Jako jo, nějaké scény jsou vtipné, nějaké zase dojemné, ale ve výsledku jsem se trošku nudil. Imaginární Hitler byl teda dost trapný a to jak samotná postava tak i herec. Dabing taky nic moc se mi zdálo. Ten kdo daboval tu holku to snad musel jen odříkávat z papíru, protože to bylo jak kolovrátek bez intonace. 3+* ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

"Hej, jů, lidl kripl, jór madr is absolutli hýýýrou!" ... Twl, konečně tý Džohansnový došlo, že je stará. :-D :-D :-D Ono jí teda je jen blbých třicet pět, ale to že vypadá na štyřicet, je podle mě její vina. :-D :-D ... Jinak souhlasím s názorem, že kombinace vážných témat a ustřeleného humoru je občas jako pěst na woko. Máte tak pocit, jako kdyby dělali na scénáři buď dva borci nezávisle, nebo jeden schizofrenik... ... Taika Waititi navíc očividně nestudoval, co byl Hitler zač, protože jinak by věděl, že to nebyl čurák, ale psychicky narušený člověk, což je dle ztvárnění fírera i stylu režie Taika Waititi taky. :-D :-D ... ... Ale stejně hraje Džohansnová pipku: Čí matka by byla ve válce taková píča, aby zkurvenýma nápisama ohrožovala svoje dítě? Fakt je, že se podobný krávy našly. Zbytečně zveličované jizvičky na tváři nám se ženou pro změnu přišly k smíchu. Buď ho měli zohyzdit pořádně, nebo to tak debilně nekomentovat. Kurva, ve 40. letech byly jizvy mnohem bežnější než teď... ... ... No ale nemá cenu to pitvat. Ty herecký výkony jsou moc dobrý na to, abych snížil a svoje hodnocení považuji za lehce "podhodnocené." Ale proč ne? 4* ... ... "A teď má nože dva." "Já vím!" "Čím teď budeš kchájet?" "Já nevím!" ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Příjemná kombinace komedie a a válečných hrůz z pohledu nacistického chlapce na konci války. Imaginární přítel Hitler. Židi ve zdech. Všude přítomná propaganda pěstování podvědomí o nadřazené rase. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nadhernej film. Vkusne sentimentalni s uzasnym humorem, stylizací . A popisovanou skutecnost (jeji hruzy), to mozna popisuje lip nez klasicke seriozni postupy. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně prostě nesedlo. Skoro žádná scéna mi nepřišla nějak zvlášť vtipná, a ta dramatická rovina je natolik nerealistická a liší se od skutečnosti, že jí opravdu není možné brát vážně. Přirovnání k Musíme si pomáhat mimo podobnosti děje docela sedí i v rovině kombinování humorných a dramatických momentů, které ale (musíme si přiznat) šlo Hřebejkovi mnohem lépe. Vtírala se mi pak spíš podobnost se Ztratili jsme Stalina, které jsem viděl nedávno, a kde byl humor podobně nevhodný, nucený, nesofistikovaný, a zde je ještě navíc vzhledem k věku hlavního hrdiny dost dětinský. Líbily se mi některé jednotlivosti, např.dobře padnoucí soundtrack, a super roztomilé taneční scény, rámující celý film - možná by tedy forma muzikálu byla pro Králíčka vhodnější. ()

Xpojntman 

všechny recenze uživatele

U tohohle hollywoodsko-českého filmu jsem na pochybách. Jde o asi pokus o vtipnou alegorii, která se zas tak nepovedla, ale je dobře natočená a občas i vtipná. Heil H*****r nebo Hiteler. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jak mám tenhle film brát. Je to komedie, válečný drama, satira nebo parodie? Pro mě asi prostě jenom zmatená slátanina s hodně dobrým obsazením. 40%. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

10/10. Nemůžu si pomoct ale já mám pro podobný materiál prostě slabost. Pro mě je obrovská nadstavba, když mě něco obrovsky a hlavně příjemně překvapí. Na tohle jsem koukal jen kuli tomu, že to natočil Waititi, protože mě hrozně bavilo jak si vyhrál se třetím Thorem, což je vlastně totální píč..... ale tak kurev... zábavná, že jsem byl zvědaví co dalšího vyplodí. A výsledek stojí rozhodně za to. Na těžkou otázku nesmyslné války, fanatismu a především holocaustu odpovídá Waititi satirickou tragikomedií. Vše zajímavě podané z pohledu malého fanatického chlapce, který ale i přes to všechno zůstává malým chlapcem tudíž lidskou bytostí. Naprosto největší plus tohohle filmu je jeho obsazení od malého tlustého kamaráda z Hitlerjugend, přes obdivuhodnou matku až po Rockwellova přihřátého důstojníka, který má spolu se Scarlett asi ty nejsilnější momenty filmu. Pro mě dokonalost. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

S prací Taika Waititiho nejsem moc obeznámen (viděl jsem jen třetího Thora), ale i ty mu stačili k tomu, abych měl jeho práci svým způsobem rád. Jojo Rabbit toho nenabízí málo. Má zajímavé postavy, české lokace a zábavnou režii. Taika si natáčení zřejmě dost užil, což je vidět zejména na jeho fenomenálním výkonu samotného Hitlera. Rozhodně nečekejte regulérní komedii. Film postupem času zvážní a na konci už do smíchu nikomu moc není. Dalším lákadlem jsou i herci, kteří jsou opět fenomenální, ale tím největším je Roman Griffin Davis. Ten kluk na svůj věk předvádí dech beroucí výkon a v budoucnu o něm ještě jistě uslyšíme. Jojo Rabbit je film, na který musíte mít opravdu náladu, protože toto válečné drama s prvky komedie asi nesedne každému. Když však ano, film vás za to odmění. PS: Zůstaňte i na titulky. Ne, že by se tam na konci objevila nějaká skrytá scéna, ale vsadím se, že tolik českých jmen jste v cizím filmu neviděli :D ()

Související novinky

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Ceny BAFTA – výsledky

Ceny BAFTA – výsledky

03.02.2020

73. ročník udílení Filmových cen Britské akademie je za námi, kdo slaví, a kdo naopak odešel domů s prázdnou? Nejlepším filmem bylo nakonec zvoleno válečné drama 1917 Sama Mendese. Snímek si odnesl… (více)

Reklama

Reklama