Reklama

Reklama

Doktor Martin: Záhada v Beskydech

  • Slovensko Doktor Martin: Záhada v Beskydách (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

honajz 

všechny recenze uživatele

Asi mě mohlo varovat, že i tchyně, která jinak má seriál ráda, byla filmem naprosto znechucena. Myslím, že poslední role paní Štěpánkové rozhodně mohla být důstojnější, i když i tady hraje stále dobře. Jediné, co je na filmu asi pozitivní, jsou záběry beskydské krajiny a pivo Beskydského pivovárku na čepu. Jinak se sice tvůrci snažili o absurdní komedii, ale nejenom, že se jim rozpadla pod rukama, ale sami mají podivný smysl pro to, co by to tak asi absurdní komedie mohla být. V určité chvíli už dokonce začnou, a řekl bych, že zcela nevědomě, parodovat sami sebe. Jako ano, chápu jejich styl humoru, kterým chtěli z Tomáše Hanáka udělat Sherlocka a z Nebřenského Watsona, chápu ten ohromný vtip, že trpaslík měl za syny dva chlapy jako hory, ale ono to tady fakt nefunguje. Hlavně strážmistr Topinka nemá žádné charisma, nic, proč by měl divák jeho postavu mít aspoň trochu rád -. naopak ten štětec pod nosem je spíše důvodem k nenávisti. A tenhle prezentovaný neumětel má mít dokonce vlastní seriál? Wtf? Pak zde ještě máme návštěvy u manželského psychologa, které také spíše zdržují, vztahu postav Donutila a Čvančarové se navíc nedá ani trochu věřit. A dvakrát se zde objeví jako drsní ostravští policisté s pražskou mluvou Bartoška a Taclík. Štvala mne i neadekvátní hudba - to umcaca by se hodilo možná k filmům podle Rosamund Pilcherové, ale tady to snad mělo dotvářet nějakou náladu, ne? Pravděpodobně rozvernou, ale nepovedlo se. Inu a ta scéna v chaloupce stařenky a "nečekané" odhalení jedné z postav - to je jak z Cimrmana. Jestli to bylo myšleno vážně, je to tragické, jestli jako vtip, pak to nezapadá do příběhu a jeho dosavadního vedení, prostě ta scéna je jak pěst na oko. A dost, na tak zapomenutelnou věc jsem vyplácal už dost slov. ()

Cocacolix odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete na Pelíšky? To měl být původně televizní film. A tohle? To je špatnej film i pro televizi a přesto měl v ČT někdo pocit, že bude dobrej nápad nasadit to do kina. To málo, co měl člověk rád na seriálu, tady chybí. Dochází zde spíš k předání žezla pro spin-off s policajtem - ňoumou a představení nových podpůrných rolí. Jako absolventský film by to bylo jakž takž, ale odpustit tenhle příběh a zpracování profesionálnímu štábu z ČT prostě nejde... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Uvítala jsem pokračování seriálu Doktor Martin. Těšila jsem se na něj. Mohlo jít o výbornou kriminální komedii, kdyby se všechno tak nějak nerozplizlo a nenatahovalo. Nápad to rozhodně nebyl špatný. Celé to ale působí jako mezikus mezi dvěma beskydskými seriémi, což byla škoda. Miklušův Topinka tu dostal mnohem větší prostor. Takže vrátka jsou otevřena. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako standartní prodloužený (čti nudnější) díl s detektivní, ale poněkud nezajímavou zápletkou. Není to ani nějak vyloženě špatné, ani nějak vyloženě dobré, prostě průměr..Určitě potěšila postava Elizavety Maximové (která se jmenovala Volná :-) ), naopak Jiří Bartoška se tu prakticky nezjevuje..Nápad s letadlem byl fajn...50% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ako celovečerný film k pôvodnému seriálu je tento počin ozaj len slabým odvarom a tak povediac úplne zbytočným. Scenáristicky je to peklo a ten akože záhadný dej bol asi len iróniou. Donutil mi s tým malým chlapcom úplne nesedí a ostatné postavy sa chovajú tak hlúpo, že je asi zbytočné to aj spomínať. Už len to, že tak nezaujímavá postava, akou je Topinka, tu má hlavné slovo, je znakom nekvality. Navyše moja obľúbená Marcinková tu dostala len pramálo priestoru. 40 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Služební vůz Volkswagen Tiguan, se kterým jezdí slovenský policista Lubomír Ostrý (Marek Geišberg), má poznávací značku BA-496YZ. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na osobním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Reklama

Reklama