Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od doby, kdy v první polovině 21. století lidstvo překonalo dlouhé období válek a chaosu, již uplynulo přes 50 let. Pod přísnou kontrolou nově ustanovené centrální vlády je poprvé nastolen celosvětový mír a díky pokročilým nanoimplantátům jsou minulostí i veškeré nemoci. Zdá se, že lidstvo konečně dosáhlo skutečné utopie. Hranice mezi utopií a totalitou je ale tenká a tři mladé dívky se pokusí systému vynuceného štěstí postavit – pokusem o sebevraždu vyhladověním. Jejich plán je však odhalen a selže – dvě z nich přežijí. O třináct let později pracuje jedna z nich, Tuan Kirie, pro Světovou zdravotnickou organizaci. Když začne harmonii nového světa ohrožovat vlna záhadných úmrtí, mezi indiciemi se objevuje jméno Miach Mihie – třetí ze skupiny, která měla zemřít před třinácti lety... (Animefest)

(více)

Recenze (3)

sans.sourire 

všechny recenze uživatele

Myšlenky a emoce tento film nese velmi silné, temné a těžké. Rozhodně aspoň úlomek z nich na každého diváka přenesl. Mrzí mě, že u některých scén jsem prostě nedokázal věnovat plnou pozornost a prostě jsem tikal očima jinam. Proto si myslím, že Harmony mohlo být zpracované lépe a určitě by bylo poté i snažší převést dané myšlenky sledujícím. Myslím si, že s udržením pozornosti jsem neměl problém sám. Film je postaven na dialozích představujících nám postupně podstatu příběhu. Jenže tyto rozhovory byly vždy velmi náročné. Je možné, že trochou akce by se to spravilo. Abych to shrnul, anime se mi vesměs líbilo, ale kvůli pro mě méně poutavějšímu zpracování jsem si jej nemohl plně užít. 8.4/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu to vypadá vážně hodně zajímavě, ale pravdou je, že tohle rozhodně není podívaná pro každého. V těch dvou hodinách se člověk dočká docela slušné dávky filozofování a dialogů, které jsou někdy opravdu dosti těžké na vstřebávání. Příběh se místy neskutečně vleče a pokud člověka nezaujmou myšlenky, které se tady řeší, tak se bude po většinu času pravděpodobně nudit. Akce je minimum zatímco uvažování hlavní hrdinky, její flasbacky a rozhovory s dalšími postavami ohledně vyšetřování a stavu ideální společnosti je víc než dost. Takže pokud hledáte akci, tak od tohohle raději ruce pryč! Pokud však dokážete a chcete hodně přemýšlet, jste vášnivý filozof, psycholog, politolog, nebo máte jako oblíbené anime třeba takové Shinsekai yori, pak by vás mohla tahle podívaná zaujmout a pokud se vám budou líbit i myšlenky, které jsou zde rozpracované, pak byste mohli být dokonce velmi spokojeni. Já za sebe končím víceméně uprostřed. Viděl jsem, většinu jsem snad pochopil, chvílemi mi to přišlo zdlouhavé, občas až moc hloubavé a tak i když nemůžu popřít, že jisté myšlenkové kvality to má, tak mě to nijak nežli průměrně nezasáhlo. Animace byla zajímavá, ale až moc CGI, docela se mi líbil fakt, že v "ideálním" městě převládají odstíny růžové, což jsem si spojoval s pověstnými "růžovými brýlemi", ale nějak nevím, jestli tohle má být záměr. S Tuan jsem neměl problém a to jak byl vykreslen její velmi hluboký vztah k Miach bylo poměrně povedené. Vlastně celkově s psychologií postav jsem neměl nějaký výrazný problém, což je u takovéhoto filmu docela důležité. Dokonce i ten konec byl docela povedený. Ve výsledku tohle anime rozhodně není jen obyčejný nudný průměr a počítám, že reakce na něj budou hodně rozporuplné, protože jak už píši v úvodu, tohle není látka pro každého, ale u líného ignoranta jako jsem já to bohužel silnější odezvu než 6/10 prostě nevyvolalo. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně roztahané, ale místy se na snímek docela dobře kouká. Je vidět, že i anime se vyvíjí a klasická kresba má nové prvky, je v určitých ohledech dokonalejší. Po grafické stránce se snímek povedl, ale přece jen si myslím, že je to až moc dlouhé a dějově to není tak zajímavé, jak by to zajímavé být chtělo. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama