Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hazama Kurō je 22letý mladý muž, který studuje medicínu a chce se stát chirurgem. Jeho zevnějšek je velmi zvláštní a je důsledkem incidentu, který se stal, když bylo Hazamovi 8 let a on i jeho matka se stali obětí exploze. Díky skvělé operaci provedené doktorem Honmou Hazama přežil, ale jeho tělo zdobí spousta jizev a podstatná část jeho obličeje má tmavší odstín a jeho vlasy jsou černobílé, což je způsobeno transplantací pokožky od jeho nejlepšího přítele, který byl poloviční Afričan (černé) a také šokem, který při výbuchu prožil (bílé). Hazama je velmi talentovaný student a jak se velmi rychle ukáže, tak i geniální chirurg.
Anime se zaměřuje na začátky mladého chirurga, který se později stane známým pod jménem Black Jack, a na jeho operace, které provádí bez licence. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (6)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak se z božího mučedníka Hazamy stal nejlepší lékař podsvětí za pochodového moralizování. Chudák hlavní hrdina si prošel peklem, a tak ví, jak to ve světě chodí a může vše předat svá životní moudra a ze všech udělat lepší lidi. Pokud by to nestačilo slovně, vždycky jim může něco zašít nebo přišít, protože slovy jeho „starší kolegyně“ je prostě rychlej! Nakonec v seriálu kromě jehly a nitě nic nedostanete. Máte nějaké to pozadí šedesátých let, máte svatou ústřední postavu, která nezaškobrtá a stále si jde za svým snem stát se skvělým atestovaným doktorem, máte pak nějaké nepodstatné vedlejší postavy, které jsou v seriálu od toho, aby Hazamu nutily do nelegálního šití. Nakonec tedy před sebou máte vyšívání křížkovým stehem, ve kterém se určitě také skrývá spousta hlubokých myšlenek a dojemný příběh, jen je potřeba velmi usilovně hledat a kopat. Oni to snad mysleli vážně. ()

Jeoffrey

všechny recenze uživatele

Seriál z chirurgického prostředí, který se snaží dávat nějaká ta poučení o morálce. Problém je ovšem u mě v tom, že já tomu nemůžu uvěřit... Už v diskuzi jsem vyspoileroval jeden z nesmyslů, kterých jsem si všiml v prvním díle a nyní po druhém mi to připadá, že nesmysly pokračují... Jak můžu věřit seriálu o chirurgovi v kterém je tolik logických chyb a věcí, kterým se mi prostě nechce věřit? Nemůžu! je mi líto, možná kdyby to celé byla jen nějaká hloupá sranda, ale ono se to bere vážně. Navíc anime o chirurgii bez chirurgie? V prvním díle nic zajímavého z tohoto oboru během operace neukázali a v druhém případě neukázali operaci vůbec. Navíc finále druhého dílu je pro mě prostě další obrovský "bullshit". Takže s tímhle už dál svůj čas ztrácet nebudu. Drop po druhém díle. ()

SonGokussj

všechny recenze uživatele

Přečtěte si v diskuzi Jeoffreyho první příspěvek. Pokračujem. Jak se pozná geniální chirurg? Vypadá jak Frankenstein. Dokonce má i vlasy dvojí barvy. Cruella de Vil by záviděla. Když pak jde na svou první operaci, přístojící "sempai" asi 20x zopakuje, jak je rychlý. "Ten je rychlý" "jak je rychlý!" "proč je tak rychlý!" "není možný, že je tak rychlý" "to šlo tak rychle!", operace skončí 5sekund!! před time limitem a sux otec je sux otec... Tahle série mi nemá co dát, není v ní nic zajímavého. Protože netuším, jaká bude kvalita, nehodnotím. Drop po prvním díle ()

mota 

všechny recenze uživatele

Talentovany skoro chirurg, ktery vynahrazuje nedostatek praxe improvizacemi. Zbohatnuti za zakroky mu kazi prohnanost nebo chudoba jeho klientu. Za to era valky ve Vietnamu skyta nejruznejsi prilezitosti na chirurgicke experimenty. Celou verohodnost anime, ale kazi az dementni momenty pred operaci (pricina ci ospravedlneni zakroku zatim vzdy nelogicke). Drop po tretim dile. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Black jack je Black Jack OVA. Tenhle se, oproti starším dílům zěměřeným na děti, snaží tvářit dospěle a se vší tou průhledností, trapně selhává. A v porovnání s mangou je rozdíl ještě markantnější. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Toto anime má viac tvári, musím sa priznať, že začiatok ma nijako moc nezaujal, prišlo mi to všetko také prvoplánové a o ničom, avšak od 4. dielu som zmenil názor, pretože tie diely vo Vietname sú skvelé a naozaj ma veľmi bavia. . Anime sa aj naďalej držalo podobnej koncepcie ako od 4. dielu, kde okrem medicíny sa nám autor snaží dať do popredia aj problémy, ktoré ovplyvnili minulé storočie (70-80.roky). Hodnotenie teda nechávam na slabších 4*. ()

Reklama

Reklama