Reklama

Reklama

Geula

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Péče o těžce nemocnou dceru je alfou a omegou života milujícího otce. Léčbu, která má dát dítěti novou naději na život, si však vdovec s malým příjmem může jen stěží dovolit. Nápad znovu začít koncertovat s rockovou  kapelou z mládí muže oddaného víře náhle konfrontuje nejen s okolím, ale především s ním samým. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (6)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Hřejivé sladkobolné lidské drama se skvělou izraelskou hudbou. Nevzrušivý, takřka bezkonfliktní a pomalu plynoucí děj oživují neobvyklé lokální motivy, jako třeba otázka ortodoxního náboženství a téma společenských poměrů v Izraeli, a také hodně pomáhá, že je to opravdu moc dobře zahrané a natočené. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 208 - Trochu zdlouhavé a nudnější drama, ale chemie mezi mladou herečkou a jejím filmovým tatínkem funguje a to se mi na filmu líbilo nejvíce. Navíc jsem byla ještě velmi vděčná za hudbu, díky které jsem neusnula (ano, jsem upřímná). Hudba byla chytlavá, energická a klidně bych si jí pustila i doma. Film je celkově dobrý, ale chybělo mi tam nějaké velké drama, nějaký zvrat, ale co se emocí týká, za mě splněno. ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené feel good / depresivní (to už záleží na filozofii a přístupu k životu diváka) drama, pro mě nejlepší film na letošním KVIFFu. Snímek měl vše od střetu ortodoxního židovství a volnějšího přístupu k životu v podobě rockového hudebníka, přes tragické události po rozkoly partnerských dvojic kolem krizí středního věku. Izraelci umí, navíc jejich humor mi velmi seděl. 90 % (KVIFF) ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Z filmu si zapamätám hudbu, tá bola výborná a bola prvkom, ktorý ma pri sledovaní držal nad hladinou. Žiaľ o príbehu to nemôžem tvrdiť. Jeho podanie ma nechalo chladným. Pri záverečných titulkoch som si povedal - a to je všetko? Za zmienku stojí dobrý výkon Folkenflicka v roli otca. ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Repertoár rockové kapely si představuji trochu jinak, ale to není podstatné. To je snad poprvé co se mi na KVIFF líbil film který dostal ocenění Ekumenické poroty. ()

Související novinky

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Reklama

Reklama