Reklama

Reklama

Vůně horké kávy se line vzduchem 181. ulicí, kde kaleidoskop životních snů sdružuje obyvatele pulzující čtvrti Washington Heights. V centru toho všeho je sympatický majitel obchůdku, který šetří každý cent ze svého výdělku, přičemž sní a zpívá o lepším životě. (Magic Box)

Recenze (47)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Muzikály fakt nesleduji, ale na tohle jsem se těšil a je to letní senzace v plné parádě. Živelné, energické, feel-good, sexy, atraktivní, pompézní, rajcovní a velmi líbivé odehrávající se v exotickém prostředí Latino ulice v New Yorku. Trochu mě děsila ta přestřelená stopáž- půl hodiny zkrátit by neuškodilo, ale písniček je dost, jsou chytlavé, melodické a místy jsem měl chuť vyrazit do ulic a roztančit půl města! Taneční choreografie je také fajn - scéna v bazéně největší paráda, sympatičtí herci potěší jak hlavní hrdina tak Vanessa! na té jsem nechal oči. Celkově velmi příjemný letní a zábavný počin s energii jako málo co. 7.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono to mal byť v prvom rade (asi...?) film o jednej štvrti. A často aj je. Na mnohých iných miestach sa ale objavuje čosi ako hlavný hrdina. A keď si naňho zvyknete a poviete si „hm, fajn“... tak tvorcovia na scénu vyšlú úplne inú postavu a pre zmenu tá začne ašpirovať na post hlavného hrdinu. Následne je to všehochuť, kedy každých 5 minút patrí iným postavám. V konečnom efekte je to o všetkých a o nikom. Zrejme (?) to bol umelecký zámer, ale priznám sa, že až do konca som si na to nezvykol. Rozporuplne vnímam aj vražednú minutáž pripomínajúcu Pána prsteňov. Každopádne ide o pozitívny, žoviálny, „živý“ muzikál s vcelku sympatickými postavami/hercami a temperamentom v krvi. Niektoré nápady sú fakt nápadité (finálna pasáž obrátená hore nohami). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Letní muzikálová pohoda od Lina-Manuela Mirandy s energickou režií, solidními čísly i dojemným příběhem o jedné latino čtvrti v New Yorku a místní komunitě plné snů. Hudebně senzační, pojetím ale dost jednotvárné, což ještě v kombinaci s přepálenou stopáží způsobilo, že se žádné velké nadšení nedostavilo. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Miranda a jeho srdcová muzikálová adaptace, pěkná pocta "tavícímu kotlíku" v NYC (x), latino komunitě (x) a převážně dominikánské čtvrti Washington Heights. Imigrantský spirit, starý dobrý americký sen v lepší budoucnost, kulturně pestrá megapolis, letní nálada, sympatický obsazení, písničky tak středně chytlavý, stopáž standard pro Broadway, tady bych přeci jen pokrátil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Řekla bych, že základní pravidlo muzikálů je/by mělo být, že se člověk těší, až začne další písnička, nikoliv že čeká, až se s tím skončí, aby se děj konečně zase pohnul kupředu. Ačkoliv neznám divadelní předlohu, tak bych řekla, že hlavní problém In The Heights je v převodu z divadelního do filmového média, protože jako film s ústředním hrdinou, začátkem, prostředkem a koncem to prostě nefunguje. Je to tak epizodické, že se v tom Usnavi a jeho honění se za snem docela ztrácí, a je to moc soustředěné na Usnaviho, aby to byla tapiserie o životě komunity. A v kombinaci s tím, že ta pozornost je tak roztříštěná a detaily se vytrácejí v rámci sprintu od postavy k postavě, je délka filmu (minimálně pro mě) až smrtící. Kéž by si tvůrci sedli, rozhodli se pro téma a ještě víc nemilosrdně ostříhali to, co od něj odvádí pozornost, například stroprocentně Ninu a Bennyho, sorry děcka, ale tohle město je příliš malé na dva páry hlavních milenců. V současném objemu lehce nahozeného tisíce motivu je to materiál spíš na limitovaný seriál o šesti až osmi dílech, ale ne na jeden film. Jediný moment, který se mě opravdu dotkl, byl když abuela začala zpívat, a jediná slova, která mi utkvěla v paměti, jsou "we are powerless". ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Na to, že se to několik měsíců promovalo jako muzikálový event roku a esence léta, je vlastně trochu tragikomické, že to není až tak dobré, a že to může vydělat míň peněz než Cats. Je určitě obdivuhodné, jak to do sebe zaplétá různé zkušenosti a sny lidí z latino diaspory, což muzikál v trochu patetické sladkobolnosti a heslovité naivitě vlastně v klidu unese, jako pásmo roztančených výjevů to ale působí spíš jako roztahaný trailer, v němž se moc rychle stríhá, a je v něm příliš málo nápadů, jako třeba pohyblivých hlav v salónu krásy. Forma je tak paradoxně dost gentrifikovaně uhlazená. Muzikál, v němž je hlavním antagonistou výpadek proudu, a v němž se všechny problémy vyřeší deus ex machina, by prostě měl být zábavnější. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Měl to být obří úspěch, což mělo zaručit zejména jméno Lina-Manuela Mirandy, někdejší americké muzikálové superstar, ovšem někde se to zvrtlo a výdělky z kin jsou za očekáváním (jo, souběžná premiéra na HBO Max taky hraje roli). U hispánské komunity to je jistě velký úspěch, ovšem sám jsem se alespoň půlhodinu rozmýšlel, jestli mě to vlastně bude bavit či ne, naštěstí se to po nějaké době hezky rozjelo a já se naladil na podobnou vlnu. Ačkoliv rozhodně z filmu nejsem unešený a nemám nejmenší potřebu jej kdy vidět znovu (takový La la land ano), rozhodně oceňuji pracnou choreografii a velkolepou výpravu, kterou se Jon M. Chu celkem obstojně snažil skloubit s plynulým vyprávěním. 140 minut je ovšem na muzikál setsakra hodně a na jeden zátah bych jej patrně nedal ani kdybych nemusel odskakovat k jiným povinnostem. Opatrný sedmičkový palec hore. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Život v Heights patří mezi nejúspěšnější muzikály na Broadwayi, který nakopl kariéru svého spoluautora Lina-Manuela Mirandy. Mnoho let se poté chystala filmová adaptace, která ovšem světlo světa konečně spatřuje až v roce 2021. V režii Jona M. Chua (G. I. Joe 2: Odveta, Podfukáři 2, Šíleně bohatí Asiati) a za dohledu samotného Mirandy a druhého spoluautorky Quiari Alegríe Hudes, která k filmové adaptaci napsala scénář. A vznikl rozhodně filmový muzikál, který stojí za pozornost.   Život v Heights je film plný energie. Je to strašně sympatická podívaná, která je zároveň svým poselstvím o radování se života strašně inspirativní a Jon M. Chu téhle muzikálové adaptaci vložil jednoduše povedený vizuál, ohlídal si taneční choreografii a perfektně zvolený casting. Zároveň se Život v Heights schopně vyjadřuje k jistým aktuálním sociálním problémům, fungují v něm emoce a jedná se jednoduše o muzikál, kterému bude velké plátno pravděpodobně velmi slušet.   Život v Heighs vypráví příběh hned několika postav a každý se točí kolem něčeho tak trochu jiného. Dojde tak na problémy s imigrací, gentrifikací či chudobou a přitom všem jsou pořád přítomná výtečná hudební čísla. Písně jsou chytlavé, choreografie neskutečně živelná a herci si nejen ty taneční scény vyloženě užívají, ale zároveň skutečně dobře hrají. Výtečné je obsazení hlavních i vedlejších rolí. Anthony Ramos, Corey Hawkins, Jimmy Smits nebo vyloženě skvělá Olga Merediz.   Chu umí pracovat s vizuálem, jednotlivé hudební sekvence mají vlastní ksicht a i přes to, že to trvá lehce přes 140 minut, k vyloženě přetažené podívané to má daleko. Přesto je to možná trochu dlouhé až moc a z některých příběhů dost možná muzikál nevymlátí úplně nejvíc. Těch 140 minut je ve finále přeci jen moc a to především, když příběhy některých hrdinů ve finále smrdí trochu nevyužitým potenciálem. To jsou dost možná komplikace, které pramení už z původní předlohy. Jenže ve filmu to prostě přítomné je. Živelnost sice Život v Heights neopustí, po hodině a půl už ovšem všeho dost možná začíná být tak trochu příliš a to i díky výrazné přítomnosti hluchých míst. Jenomže tím pořád Život v Heights neztrácí na tom, že jde o velmi povedenou podívanou a povedený muzikál. Naprosto ideální muzikál pro letní pohodu.   Filmový Život v Heights je solidní muzikálovou záležitostí, která má ty ideální propriety, které má ideální muzikál mít. Skvělou choreografii, chytlavé písně a skvělou atmosféru. Život v Heights má feel-good atmosféru, zároveň se nebojí chytrého komentování současných problémů. Filmový Život v Heights to má dost možná snadné díky faktu, že se může opřít o svou předlohu, automaticky to ovšem neznamená, že musí být filmová adaptace muzikálu kvalitní záležitostí. Tohle ten případ ovšem rozhodně je. Život v Heights bude dost možná patřit mezi nejvýraznější filmové muzikály posledních let a to i díky tomu, že má prostě srdíčko. Ideální letní podívaná! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

I přes genialitu autora předlohy Lin-Manuel Mirandy se tady asi nic lepšího čekat nedalo, mizerný režisér nekonečných sérií tanečních filmů se prostě nezapře a dělá z celé fresky New Yorské čtvrti a jejích obyvatel kýčovitou přehlídku nonsensových tanečních čísel. S pár fajn písničkami, ale jako film bez atmosféry a beze smyslu. Silnější moment kdy se během zpěvu vypráví i příběh a dostaneme se postavám trochu pod kůži je tu všehovšudy tak jeden... takže je lepší si dát radši po páté Hamiltona.  5/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film urceny pro milovniky prumernych muzikalu. Pohadka z otresneho mesta New York oslavujici pseudokomunitu. Choreografie je hrozna. Ramos ma nezlomnou ADHD energii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak sa vo filme polovicu času snažia spievať a sekajú to nejakým polorapom na úrovni koktavého pelikána, tak to nie je film pre mňa. Našťastie to po prvej vložke trocha ustálo a aj keď sa spievalo nad pre mňa akceptovateľnú mieru, prišli tam dievčatá, ktoré nielen spievali, ale aj vyzerali naozaj dobre. Kto má rád latino sa celkom určite zabaví, tie melódie sú pekné, chytľavé, a tanečky horúce ako z Rickyho Martina rozohrejú nejedného zdravého heteráka. Príbeh ma príliš neinšpiroval, ale na muzikál broadwayského typu celkom fajn. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hudba nebyla špatná, oceňuji, že zde byly i rapové písně, což se hodí do této moderní doby. Vzhledem k úvodu jsem si myslel, že se děj nejpozději v polovině filmu přesune na Dominikánskou republiku, avšak tam jsme se vůbec nedostali, což je pro mě zklamání. Co se týče příběhu, tak mě zaujal pouze Usnavi, ostatní postavy mě vůbec neupoutaly. Celkově ve mě převažuje negativnější dojem, rozhodně bych si to už nepustil a určitě to nemohu doporučit. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Mělo se jednat o filmovou událost roku. Rozhodně mě to bavilo. Bylo se na co koukat, hudba super, ale předcházel tomu takový hype, že jsem byla maličko zklamaná. Určitě se na to ale někdy podívám znovu. 4* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda. 1)  Viditelně moderní hispánský muzikál stojí na současné lehce zjazzované hudbě, rychlém střihu, masových tanečních scénách (na komparsu opravdu tvůrci nešetřili), na špičkových tanečnících. Zaznamenal jsem spoustu dobrých herců i zpěváků a celkově muzikál nabízí pěknou podívanou._____ 2)  To vše má ovšem jednu malou vadu - hodně jsem se nudil. Zřejmě nejsem ten "zdravý heterák" (Arsenal83***). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Muzikály asi nemajú až také široké publikum, ale ja to mám celkom rád. In the Heights má zaujímavý námet, ktorý ma zaujal hneď ako som si o tom prečítal, tak nebolo o čom váhať. Karibskí latino prisťahovalci boli sympatickí, a hoci ich osudy vyznievali trochu ako klišé, tak v kontexte to bolo vcelku znesiteľné. Latino muzikálové výstupy sa mi pozdávali, hlavne tie rytmicko-tanečné, no tie hip-hopové rapové "šlágre" ma akosi za srdce nechytili a skôr mi to ubralo z nadšenia. Dejová línia napriek originálnemu konceptu nebola až tak skvelá, ako by som prvotne očakával. Myslím si, že potenciál to malo väčší. Nebolo to zlé, ale medzi muzikálové klasiky sa to asi nezaradí. 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Upřímně, za mě je to muzikál, který by ani nemusel vzniknout. Hamilton je o několik tříd výše a Život v Heights mu nesahá ani po kotníky. Je tam většina stejných herců, co v Hamiltonovi, ale písně ani postavy pro mě nejsou dostatečně zajímavé, abych tomu dala vyšší hodnocení. Místy jsem se vážně nudila a přistihla se, že myslím na něco dočista jiného. Za mě hodně slabý průměr a na to, že miluji muzikály, tak na tenhle se už asi nikdy znovu nepodívám. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to bez chybičky,má to hluchá místa a vzhledem k vražedné stopáží to má problém s kolísavým tempem (jsou tu pasáže kterým bych bez váhání napařil plný počet a pak chvilky,které jsou skoro k nepřežití),ale pokud bych si měl představit ideální moderní muzikál,nemá k tomu In The Heights daleko.Příběh je jednoduchý a nic nového nepřinášející,ale ničemu to nevadí.Prim totiž hrají jednotlivá hudební čísla,která jsou velmi dobrá až skvělá,melodie chytlavé a hned několik sem si jich musel pustit několikrát a pozitivní atmosféra,která z toho sálá je nakažlivá.Extrémně hodně je tu vidět vliv Lina-Manulea Mirandy,který opět potvrdil,že se v tomhle našel.Hamilton byl sice komplexnější a lepší ve všech směrech (tohle je spíš taková s láskou dělaná hříčka pro dobrou náladu),ale komu se líbil,bude se mu líbit i tohle...80% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Sám se tomu divím, ale muzikály docela můžu. Pár bych se mi jich asi dostalo do nějaké topky a La La Land považuju za jeden z nej filmů posledních let a když si najdu na Youtube něco od Mirandy, tak je to opravdu zábavný. Docela jsem si užil i Šíleně bohaté asiaty, takže jsem se na tohle těšil aaaaaaand its gone. Bylo to příšerný a příšerně dlouhý, zbývá mi 45 minut a asi to dokoukám jako kulisu při vaření, resp doposlouchám. Má to nádherný vizuál, hezky se to poslouchá, ale je mi to totálně buřt co se tam stane. Asi jsem nepochopil žánr a je to jako bych si stěžoval, že ve fekal pornu je moc hoven. Ale kombinace zpívaných a mluvených dialogů je tu opravdu pekelná. Nevím jestli jde ta hrůza na vrub Chua nebo Mirandy, ten tu má mimochodem moc fajn hudební číslo se zmrzlinou, asi jediná zábavná věc filmu. 5/10 jenom za to jak je to veselý a barevný. ()

Související novinky

Spielberg má na kontě muzikálový propadák

Spielberg má na kontě muzikálový propadák

13.12.2021

Přestože podobně jako tomu bylo v případě Ridleyho Scotta a jeho Posledního souboje, sklízí nový snímek režiséra Stevena Spielberga nadšené ohlasy od kritiků, co se tržeb týče, míří filmový remake… (více)

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Tiché místo 2 překonalo důležitý milník

Tiché místo 2 překonalo důležitý milník

14.06.2021

Pokračování hororové série Tiché místo tento víkend pokořilo důležitý milník. Vůbec poprvé od března roku 2020 totiž nějaký hollywoodský snímek překonal hranici 100 milionů dolarů utržených v… (více)

Reklama

Reklama