Reklama

Reklama

1. světová válka v číslech


Konec války (E06)

(epizoda)
Velká Británie, 2017, 45 min

Hrají:

John Heffernan (vypravěč)

Obsahy(1)

Na začiatku vojny čísla favorizovali jednu stranu, v roku 1918 sa situácia obrátila. Keď boľševici stiahli Rusko z vojny, milióny nemeckých a rakúsko-uhorských bolo pripravených čeliť Britom, Francúzom i Talianom na západe. Zatiaľ však dva milióny Američanov prechádzajú cez Atlantik, aby podporili štáty Dohody. Nemeckí velitelia, Hindenburg a Ludendorff, vedeli, že ak v roku 1918 nedosiahnu víťazstvo, čaká ich porážka v roku 1919. A to čo sa už javilo ako víťazstvo sa za 100 dní zmenilo v definitívnu porážku. (Arsenal83)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument zobrazuje obrat v této nesmyslné válce a následky války v letech po ní. Posledním koho Němci před kapitulací v této válce zavraždili byl 23 letý syn německých emigrantů do USA. ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Akorát mi přijde zbytečné a hloupé vinnu 2. světové dávat 1., protože to není pravda, stejně tak brát 2. jako pokračování je blbost, protože ve 2. šlo o něco zcela jiného co nebylo podmíněno jen jinou dobou a technologií, ale mnoha dalšími faktory! Navíc o tom existuje navazující dokument a šlo by to chápat i jako laciný odkaz na něj. ()

Reklama

Reklama