Reklama

Reklama

Příběhy chtíče

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Pokračování Bombay Talkies z roku 2013 v podobě čtyř krátkých filmů od čtyř nejslavnějších indických režisérů nabízí pohled na lásku, sex a vztahy v dnešní Indii. (Netflix)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý pohled na to jak ženy myslí a chovají se. Je to inteligentní a zábavné vyprávění. Manisha představuje skutečnou ženu, která touží po smysluplném a naplňujícím vztahu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čtyři převážně vykecávací příběhy o lásce, která se vždycky nějak zašmodrchá. Manická učitelka (hodně nepříjemná postava) začne být majetnická ke svém flirtu jedné noci. Služka tiše přihlíží, jak se její pán zasnubuje. Manželka podvádí muže s jeho přítelem a následně všichni tři řeší manželskou krizi. Novomanžel nezvládá manželské povinnosti. ______ První příběh mě otrávil bláznivým chováním učitelky. Příběh služky byl fajn, ale nijak překvapivý. Manželský trojúhelník byl suchopárná žvanírna o ničem. Posední příběh měl v sobě prvky humoru, ale ten chlapík, co se ho vzala, působil místy jak mentálně retardovaný. Celkově u mě převážila nuda SHRNUTÍ: Vztahy tě můžou dostat do kolen. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na indické pomery poriadne pikanté. Štvoricu poviedkových príbehov spájala téma Túžby, Lásky (a egoizmu) - to všetko očami štyroch žien, ktoré boli ústrednými postavami svojich príbehov. Nemôžem si pomôcť, ale celkovo to miestami vyznievalo dosť tragikomicky a bezútešne. Každý z príbehov so sebou napokon priniesol aj nejakú pointu, každý nejakú inú. Osobne sa mi však najviac páčili posledné dva príbehy (od Dibakara a Karana), najmä v tom poslednom sa mi veľmi páčila Kiara Advani (Megha). Ani tie prvé dva príbehy neboli zlé, ale až tak ma neupútali. Každopádne, Láska je často prezlečená za bezhraničnú túžbu, ergo egoizmus. Inak, podľa mňa o kus lepšie ako Bombay Talkies, ktoré mali rovnaký poviedkový charakter s totožnou štvoricou režisérov ako v tomto prípade. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film na šteklivú tému, žiaľ už ani v rámci indických pomerov sa nedá nazvať odvážny. Jediný príbeh, ktorý mal trošku života bol príbeh posledný, vďaka nemu tie tri hviezdičky inak by ani nebolo o čom písať... S Bombay talkies to nemá moc spoločného, napriek tomu, že to bolo avizované ako pokračovanie. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Opět film zaostřený na ženy, které hrají v těchto povídkách hlavní úlohu. Jak příběhy samotné, tak myšlení, které asi jako muž nemám šanci pochopit. První povídku si pro sebe ukradla Radhika Apte, která si mě získává stále více a více, ale její zde ztvárněná ukecaná, posedlá, psychopatická a dosti manipulativní postava, hrající podivnou ženskou hru, byla více než únavná. Druhá povídka o dohodnutí svatby mezi rodinami a románkovém vztahu hlavního protagonisty se služebnou je totálně o ničem. Třetí povídka je naprostým utrpením, kde jsem jen mohl konstatovat, že čas je krutý, ale nestranný pán, neboť stačil otisknout svoje znamení i na kultovní herečku jakou je Manisha Koirala. A konečně přišlo něco, co jsem vůbec nečekal, a to je naděje, že bude líp. Bude a je moji milí! To vše skryto v poslední povídce, která se naprosto vymyká šedi, nudě a zoufalství předchozí bídné snahy zaujmout. Svěží a velmi vtipné, toť hlavní motto tohoto záchraného počinu, který vše staví do jiného světla. Vykoupení na poslední chvíli a skvělá jízda! Kiara Advani naprosto skvěle podala nesnáze čerstvé novomanželky, kterou její partner nedokáže sexuálně uspokojit. Opravdu jsem se moc bavil a mohu říci, že toto je přesně ten návod, jak dělat film, povídku, cokoliv... Nápad, herci, provedení... Úžasné... Jen díky této poslední povídce jsem přidal hodnocení na výsledné tři hvězdy, jinak jsem trpěl na jasných dvou hvězdách. ()

Reklama

Reklama