Reklama

Reklama

Dámy v černém

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V létě roku 1959, kdy na pozadí evropské migrace a sílící ženské emancipace prochází Austrálie neodvratnými změnami, nastoupí nesmělá školačka Lisa na brigádu do prestižního obchodního domu v Sydney. Zde se setká s "dámami v černém", které jí navždy změní život. Před Lisou, která je okouzlena temperamentní manažerkou oddělení s luxusní módou a ovlivněna novým přátelstvím s kolegyněmi Patty a Fay, se otevře nový svět nepřeberných možností. A jak se z upjaté školačky mění v úchvatnou a pozitivní mladou ženu, sama se stává katalyzátorem kulturních změn v životě všech lidí kolem. (Cinemax)

(více)

Recenze (32)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je příjemná jeho sympatičnost a také skutečnost, že častokrát vtipnou a zábavnou formou naráží na Australany a přistěhovalce z Evropy. Jinak je to taková příjemná komedie, určená spíše pro dámy, na kterou nemůžete být ani naštvaní. Prostě si ji v poklidu všedních dnů užíváte a je Vám u ní fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $9,356,495▐ Som si musel zvykať na daný retro námet z prostredia obchodu s oblečeným ale nakoniec som sa začal v celku baviť, na tých mikro súbojoch, dobieračkách, dobre to odsýpalo. /55%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ladies In Black" na mňa vnútorne akosi nemá poriadny dosah. Je to zlý film? Nie. Má niečo na ponúknutie. Podľa mňa áno. No myslím si, že viac si ho užijú ženy, než muži. Pretože tie sa v tých postavách môžu nájsť viac a niečo si z toho vziať. Ja ako muž som z filmu ostal akosi nenaplnený. Nedalo mi to dokopy nič. Nie je tu jediná scénka, ktorú by som vyzdvihol. Nie je to veľmi zaujímavé a príbehy ako také nemajú žiadnu nejakú výraznú chuť. Ale zase na druhú stranu má film šarm, má príjemnú atmosféru a pár postáv, ktoré sa mi páčia. Najlepšia story tu asi zahŕňa šaty striebornej alebo šedej farby. Nie som si tým odtieňom úplne istý. Je to klasifikované ako komédia, no ja by som to skôr klasifikoval ako romantický film. V rámci komédie som sa moc nezasmial a je mi jasné, že o pár dní na film úplne zabudnem. A potom len budem premýšľať o čom to bolo. Angourie Rice je dobrá, Julia Ormond je vynikajúca, ale čo viac k tomu dodať? Nemám moc čo viac dodať, lebo film proste na mňa neurobil žiadny výrazný dojem. Asi to len nie je pre mňa. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dámy v černém postrádají ostrý vtip a emoční hloubku svých postav, aby byly dostatečně životné. Je to staromódní ale okouzlující. Poetické, melodramatické a ukazuje to legrační portrét Sydney v roce 1959. Já tam byl v roce 2008, to už tam bylo jiné obyvatelstvo jako asiaté. Domnívám se, že když na film půjde pár, mužský protějšek se bude při této ženské záležitosti a stopáži 109 minut nudit. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dívatelné o ničem. Bez zápletky, bez humoru, plné klišé, přesto laskavé a kupodivu dívatelné. Dvě hvězdy by byly spravedlivé, ale Julia Ormond je mému srdci milá a v roli noblesně stárnoucí, výstřední, slovinské madam přes módu byla natolik sympatická, že ráda přihodím. Od filmu nečekejte nic, vhodné pro ženy na pošmourné odpoledne, je to barevné, hýbe se to a nemusí se u toho přemýšlet. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný usměvavý filmeček o ženách a Austrálii 50. let. Ctěné diváctvo se jistě nerozezlí, když se v tomto převelmi ženském filmu všimnu pro změnu mužů. Je tu 54letý Švýcar Vincent Perez (maďarský manžel Stefan), 29letý Ryan Corr (Maďar, co se chce ženit), 38letý Luke Pegler (Frank, manžel, co zmizel) a v neposlední řadě pěkný 21letý Jesse Hyde (Miklos čili Michael). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tá atmosféra konca 50tych rokov v austrálskom Sydney bola úžasná, a keď sa to tak vezme, tak to bolo to najlepšie, čo tento film ponúkol. Príchod Lisy do sveta módy v obchodnom dome sľuboval zaujímavú zápletku, avšak napokon išlo všetko až príliš pokojne a na môj vkus tu bolo príliš málo drámy. Mohli sme tak len sledovať vývoj medziľudských vzťahov a jediné, čo pôsobilo ako tak zaujímavo boli tie dilemy ohľadom "domácich" a "prisťahovalcov" (hoci prisťahovalci sú svojim spôsobom všetci). Celkovo to však pôsobilo ako taká oddychovka. 3* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Austrálčania točia veľmi divné filmy. Hlavne neviem komu sú určené. Nepoňal som nejak zmysel, cielovku. Na druhej strane sa to dobre pozerá, lahké, príjemné, k žehleniu napríklad. 1 z 5 ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl týden pro Barbie a z mého pohledu pro myšlenku rovnoprávnosti udělal víc. Citlivě momenty, kdy se my muži po právu máme zastydět a zamyslet se nad svým chování. Příjemná oslava žen. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo, přijemné, milé. Žádné velké zvraty nečekejte. Skoro vše z prostředí obchodu. Ale dneska jsem potřebovala něco klidného a tento film mi naprosto sednul :-) ()

nessbeal

všechny recenze uživatele

Ladies in Black is set in Sydney in the summer of 1959, against the backdrop of Australia's cultural awakening, breakdown of class structures, and liberation of women. It tells the coming-of-age story of suburban schoolgirl Lisa, who while waiting for her final high school exam results with dreams of going to the University of Sydney, takes a summer job at a large department store. Here she works side-by-side with a group of saleswomen who open her eyes to a world beyond her sheltered existence, and foster her metamorphosis. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Malý a skromný film, ktorý dokáže priniesť pekné minúty nielen pre divákov ženského pohlavia. Koniec 50-tych rokov v Austrálii , kde pozadie migrácie z Európy a jeho zachytenie vo filme nie je taký markantný, ako by sme očakávali. Jednoduché a príjemné (áno, príjemné) herecké výkony. Keby jednotlivé časti boli lepšie dotiahnuté s väčšou škálou hereckých možností, tak by som viac váhal aj na lepšom hodnotení. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Pohádka o třech Popelkách za pultem v obchodním domě. Film asi osloví hlavně ženy, vyšší hodnocení dají romanticky založené ženy, ale "nejhorší" je to, že já jsem to cítil taky tak. Teda cítil jsem, že film je natočen jako perfektní RETRO, že působí jinak (a lépe), než by bylo v americkém podání a že tím hlavním je pohoda, která z filmu dýchá po celou dobu. Opravdová oddechovka a příjemný pocit. Ale fakt to nemusí platit pro každého ... ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pustil a zjistil, že je to o prodavačkách v obchoďáku s oděvy v Sydney v padesátých letech, vůbec by mě nenapadlo, že to dokoukám. Jenže je to tak krásně oldskůlově natočený a celkově milý, že jsem si to fakt užil. Navíc Julia Ormond a vlastně celý obsazení se povedlo. Na Mr. Church to samozřejmě nemá, ale příjemná jednohubka. ()

Reklama

Reklama