Reklama

Reklama

Dámy v černém

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V létě roku 1959, kdy na pozadí evropské migrace a sílící ženské emancipace prochází Austrálie neodvratnými změnami, nastoupí nesmělá školačka Lisa na brigádu do prestižního obchodního domu v Sydney. Zde se setká s "dámami v černém", které jí navždy změní život. Před Lisou, která je okouzlena temperamentní manažerkou oddělení s luxusní módou a ovlivněna novým přátelstvím s kolegyněmi Patty a Fay, se otevře nový svět nepřeberných možností. A jak se z upjaté školačky mění v úchvatnou a pozitivní mladou ženu, sama se stává katalyzátorem kulturních změn v životě všech lidí kolem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dívatelné o ničem. Bez zápletky, bez humoru, plné klišé, přesto laskavé a kupodivu dívatelné. Dvě hvězdy by byly spravedlivé, ale Julia Ormond je mému srdci milá a v roli noblesně stárnoucí, výstřední, slovinské madam přes módu byla natolik sympatická, že ráda přihodím. Od filmu nečekejte nic, vhodné pro ženy na pošmourné odpoledne, je to barevné, hýbe se to a nemusí se u toho přemýšlet. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Pohádka o třech Popelkách za pultem v obchodním domě. Film asi osloví hlavně ženy, vyšší hodnocení dají romanticky založené ženy, ale "nejhorší" je to, že já jsem to cítil taky tak. Teda cítil jsem, že film je natočen jako perfektní RETRO, že působí jinak (a lépe), než by bylo v americkém podání a že tím hlavním je pohoda, která z filmu dýchá po celou dobu. Opravdová oddechovka a příjemný pocit. Ale fakt to nemusí platit pro každého ... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je příjemná jeho sympatičnost a také skutečnost, že častokrát vtipnou a zábavnou formou naráží na Australany a přistěhovalce z Evropy. Jinak je to taková příjemná komedie, určená spíše pro dámy, na kterou nemůžete být ani naštvaní. Prostě si ji v poklidu všedních dnů užíváte a je Vám u ní fajn. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dámy v černém postrádají ostrý vtip a emoční hloubku svých postav, aby byly dostatečně životné. Je to staromódní ale okouzlující. Poetické, melodramatické a ukazuje to legrační portrét Sydney v roce 1959. Já tam byl v roce 2008, to už tam bylo jiné obyvatelstvo jako asiaté. Domnívám se, že když na film půjde pár, mužský protějšek se bude při této ženské záležitosti a stopáži 109 minut nudit. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pustil a zjistil, že je to o prodavačkách v obchoďáku s oděvy v Sydney v padesátých letech, vůbec by mě nenapadlo, že to dokoukám. Jenže je to tak krásně oldskůlově natočený a celkově milý, že jsem si to fakt užil. Navíc Julia Ormond a vlastně celý obsazení se povedlo. Na Mr. Church to samozřejmě nemá, ale příjemná jednohubka. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama