Reklama

Reklama

Utawarerumono - Icuwari no kamen

(série)
  • Japonsko 偽りの仮面 (více)
Trailer

Epizody(25)

Obsahy(1)

Pustou zasněženou krajinou se plahočí mladý muž. Neví, jak se zde ocitl, a nepamatuje si ani, kdo vlastně je. Náhle na něj zaútočí podivná nestvůra, která jej zažene do kouta. Když to s ním vypadá nejhůře, je nestvůra napadena a pozřena zvláštním slizem. Náhle se ozve hlas, který mu nařídí, aby zavřel oči a zakryl si uši. O okamžik později je vlečen mladou dívkou, která ho evidentně zachránila před nejhorším. Děvče se jmenuje Kuon a má zvířecí uši a ocas. Když zjistí, že si muž nic nepamatuje, rozhodne se stát jeho ochránkyní a dá mu jméno Haku. Haku a Kuon dorazí do vesnice, kde se musí oba zapojit do práce, protože jak místní tradice velí: „Kdo nepomáhá, nejí." Velmi rychle se ukáže, že Haku má velké problémy s jakoukoli manuální prací, protože se vždy velmi rychle unaví. Naštěstí ale Haku dokáže používat svou hlavu a je tedy schopen přeci jen nějak přispět. Vše se zkomplikuje, když je tentýž večer záhadně napadena skupina místních obyvatel...
Utawarerumono: Itsuwari no Kamen je volným pokračováním anime Utawarerumono z roku 2006. (Jeoffrey)

(více)

Videa (25)

Trailer

Recenze (6)

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Silně doporučuji si pustit Utawarerumono z roku 2006 před zkoušením tohoto seriálu. V tomhle novém je mnoho narážek, doplňujících vysvětlivek některých věcí ke staršímu a objeví se tam i většina původních postav. Celkový děj je vlastně sequelem odehrávajícím se v jiné zemi, ale s novými hlavními postavami, které můžou mít určitou spojitost s původními ale i nemusí. Celkově mě velmi okouzlil svět v obou utawarerumono. Obsahuje různé provincie se svými specifickými charakteristikami (zvířata, města, oblečení, bojové styly..). Animace samozřejmě výrazně pokročila za těch 9 let. Tvůrci v obou seriálech si příjemně vyhráli s některými záběry (vidíme z pohledu hlavní postavy, dobré sestříhání několik zároveň probíhajících situací atd.). Soundtrack byl podle mě originální, dokonce zde užili i jedné písně z původního seriálu :3 Kdybych se na oba podívala z té špatné stránky, musím říci, že ve starším seriálu bylo hůře uvěřitelné některé rozhodnutí postav a někdy mi sled událostí nedával smysl, nebo spíše mi nelezlo do hlavy, proč se malinká vesnice rozhodla dobýt obrovskou oblast země a ještě pokračovat v dobývání... Následování hlavního jako vůdce mi ne vždy přišlo přirozené, moc rychlé, málo uvěřitelné. Pravděpodobně to však bylo v důsledku rychlého sledu událostí, které potřebovali stihnout. Novější seriál zase byl většinu času příliš epizodický a někdy až děsivě bez děje v porovnání se starším (spíše než na boje se soustředil na "slice of life" atmosféru). Také mi trochu vadilo, že jsme se o hlavní postavě dozvěděli jen ve zlomcích celkového děje a byl v podstatě spíše vypravěčem či přihlížejícím celkového dění. Kdybych ale své zážitky shrnula, musím říci, že se tento seriál povedl, nedrželi ho nad vodou návštěvy starších postav, ty spíš mile překvapili a nabudili diváky do dalších epizod. Rozhodně byl obohacen o častější vtipné scénky. Překvapila mě kuráž tvůrců, když se pustili do perverzních vtípku vhodných pro obě pohlaví - objevily se rádoby ecchi scénky nahoty dívenek, které "prověřují" v lázních křivky ostatních, ale i fujoushi chvilky, kdy například můžeme navštívit obchůdek prodávající mangu o velmi blízkém "přátelství" dvou mužů v různých pozicích, ožralé striptýz tanečky hlavních bojovníků apod. Zní to děsivě, ale myslím si, že to děj nijak netlumilo, spíše plynně odlehčilo a nabízelo prostor pro drobné running joky :). Mohla bych o tom vyprávět ještě dlouho, ale raději už pomlčím. Za mě pěkné 4, ne sice dokonale dovysvětlený, ale příjemný a promyšlený seriál se zajímavými postavami. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek byl velmi slibný, hlavní hrdina se mi líbil, animace je velmi hezká a hudba také. Bohužel je však pravda, že se to na rozdíl od původní série docela slušně vleklo a tak i když se mi na to poměrně dobře koukalo tak tomu chyběla šťáva. Navíc tam, kde byly v původní sérii zajímavé souboje a strategie, tady je jenom fanservis a budování harému. K nějaké lepší akci a zápletce dojde až v poslední třetině, ovšem ani ta není tolik povedená jako byl závěr původní série a tak mi nedala zapomenout na všechnu tu nudu, kterou jsem zažil v prvních dvou třetinách. Navíc i ten samotný konec nebyl příliš uspokojivý... Po stránce obsahové tedy hodně slabé, ale díky tomu, že se na to hezky koukalo to je u mě v závěru průměr. 5/10 ()

Reklama

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Ako komédia dobré. Ale to je všetko. Akčných scén veľmi málo, postavičiek veľa, že som sa občas strácal v tom, kto je kto. Postavy ploché, bez vývoja. Jediné postavy, ktoré sa mi v tom celom páčili, bola ústredná dvojka a Oshutoru. Dej sa príšerne vlečie, často sa na obrazovke nedialo vlastne vôbec nič. Hlavný hrdina je lemra lemravá, najradšej by celé dni len vylihoval v posteli a aj tak ho majú všetci radi. Zachraňuje to len ten humor, ktorý je prakticky všadeprítomný. Sú tam nejaké pokusy o intrigy a politiku, ale to sú naozaj len pokusy - a dosť chabé. Aj napriek tomuto ma to bavilo pozerať - jediná slabšia časť bol koniec a to najmä kvôli súbojom monštier. Inak nemám podstatnejšie výhrady. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

První dojmy: Po 2 episodách musím říci, že se to povedlo. Nese se to v duchu první série z roku 2006, nevidíme zde žádné boobgraby, klišé, prakticky žádné nelogičnosti, zbytečné ecchi či generické postavy... Je to jako bych se vrátil do doby, kdy anime ještě za něco stálo, ať už jste se podívali skoro na cokoli. Nice!. Velmi se těším na další episody a modlím se za to, aby to nepo**ali. Prozatím nádherných 90% || Druhý dojem po 5. ep.: Jak první série valila, druhá série spí. Obě jsou zpracovány na základě hry. První se povedla (až na konec), druhá... Mám tu výtky: stoický pohled na většinu nebezpečných situací (útočí na ně lukem a trojice se baví o lásce, útočí na ně lukem a týpek lituje svého jídla. Týpek, co útočí lukem, jen pozoruje. Jednoduchá maska = nikdo ho nepozná. Klasika. Od 3. ep se to taky dost táhne. Hlavní hrdina je až moc "ach-jo guy"... Nic ho nevzruší (ani nahá ženská, ani nahej chlap) a všichni, resp. bych měl říct, po vzoru této série, spíše všechny kolem něho ho zbožňují a chtějí s ním... ulehnout... Od 6. ep by se to mohlo zlepšit, ale nedělám si iluze. Držící se svého předešlého jména prostě udělali něco, co je sice velmi hezky zpracováno, ale MOC MOE a MOC HARÉM... Snižuji tedy na stoičtějších 60% || po 13. ep: V průběhu minulých týdnů jsem si nějakou ep stáhl, nějaou ne, v každé se však vyskytuje nepřiměřené množství skoro-hentai, ecchi a trapných klišé scén, dále až velké množství stupidity a stálé totální absence jakéhokoli náznaku "dobrého" příběhu. Utawarerumono 1 jím také neoplýval, ale měl velmi zajímavé postavy, velký spád, velmi překvapivý překonec a kvalitní zakončení. Před měsícem jsem se na něj podíval znovu a nelituji. Ale tuto sra*ku? Na tu mě nikdo ani --nedonutí-- se podívat. Je to O NIČEM... Dropuji. Pruhovaných 15% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po celém shlédnutí nakonec musím hodnotit jako slušné zklamání. Myslel jsem si, že se to postupně rozjede, vzhledem k tomu že to má 25 dílů, ale nakonec z toho vzešel jen dlouhý úvod pro teprve nadcházející zajímavé události. I když jsem každej díl hltal po příběhové stránce a říkal jsem, že oněch "25 minut" na díl je málo, jak to hezky všechno utíkalo, ale obecně jsem se nedočkal něčeho výslovně napínavého jako bylo předchozí anime. Co se týče návaznosti na předchozí anime, tak trvalo alespoň nějaký sedm nebo osm dílů, než jsem si to dokázal nějak časově a místně přirovnat. Další osm dílů přibližně čekat, až se dočkám opravdový návaznosti na předchozí události v předchozím anime a pak až na konci nějakého opravdu zajímavé situace. I když hlavní postava je zpočátku kvůli příběhovým událostem taková trochu iritující, tak se to dá ještě pochopit, ale poté co se mu navrátí vzpomínky, tak mě zklamalo, že se na tomhle faktu ani trochu nestaví. Nemusím ani zmiňovat, že spíše to vyjde jako harémovka ve sci-fi fantasy prostředí, než nějakej příběh plný různých politických, válečných a napínavých zvratů, tak jak tomu bylo u předešlého anime (ne že by v tomhle anime nebyly, ale nemají tu takovou váhu). V závěru bych pouze zmínil, že pokud tohle nedostane pokračování, které by mohlo být konečně to, co jsem očekával, tak to vyjde jako naprosto zbytečný počin o prodloužení příběhu v daném prostředí - spíše jako příběh s úvodem bez konce. Animace i hudba je na druhou stranu super. ()

Reklama

Reklama