Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Předloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Recenze uživatele Blondsky k tomuto seriálu (1)

Série 1 (2020) (S01) 

Jako velký fanoušek One Flew Over the Cuckoo’s Nest jsem v rozpacích. Bylo mi hned jasné, že se to Formanově dílu nevyrovná, neboť za a, Ryan Murphy není tak geniální režisér jako Forman a za b, už v traileru nebyl cítit ten tón, který jsem cítil již při Přeletu. Chápu, že se jedná o prequel o jedné mrše (k ní se ještě dostanu), nýbrž mě překvapuje, že se seriál vůbec nepodobá filmu. Naopak se až moc podobá Hollywoodu z letošního května. Tam mi ten tón sedl, ale tady nepasuje tak, jako by asi asi Murphy nebo divák přál. Každej, kdo viděl Přelet nad kukaččím hnízdem nenávidí jednu Postavu, „nurse Ratched”. A proto moc nechápu, proč se tvůrci snaží, aby s ní divák soucítil a cpát ji jako hlavní hrdinku příběhu. Nechci zabíhat až moc hluboko, protože bych už kazil zážitek. Mezi největší klady bych zarařadil výkony většiny předních představitelů. Oni jsou ten důvod, proč ten seriál bude bavit až do konce a proč nebude většinu času nudit. Hudba přidá do atmosféry, problém je ten, že tam skoro není. Což je škoda, protože když tam už je, tak rozhodně zlepší celkový dojem. Střih a kamera Ryana Murphy rozhodně nejsou nejlepší částí filmu, ale aspoň se Murphy snaží navodit režijní styly minulého století, což já dokážu ocenit. Bohužel, Náznaky tam jsou, ale většina diváků to nepozná. /60%/ ()

Reklama

Reklama