Válečný / Historický / Drama / Krimi / Komedie
Grant HeslovPředloha:
Joseph Heller (kniha)Scénář:
Luke Davies, David MichôdKamera:
Martin RuheHrají:
Christopher Abbott, Kyle Chandler, Rafi Gavron, Graham Patrick Martin, George Clooney, Kevin J. O'Connor, Tessa Ferrer, Joseph Millson, Daniel David StewartProducenti:
Ellen KurasStřih:
Tanya M. SwerlingZvuk:
Todd BeckettScénografie:
David GropmanKostýmy:
Jenny EaganObsah
Další kamarád, Nately, je mrtev, ale bombometčík YoYo je vyznamenán medailí za zpackanou misi, aneb velení dostane nápad chlubit se za něco, za co by se měli stydět. A poručíka YoYa rovnou povýší na kapitána, aby jej vzápětí poslali za mříže. To Milo Minderbinder prodává všechno všem a své kšeftaření povýšil natolik, že handluje i se samotnými bombardováními. A do celého divadla jménem válka se vrací generál Scheisskopf, aby si na ten eintopf pěkně posvítil.(Česká televize)
- přehled
Epizoda 5 (E05) Photo © Hulu / Philippe Antonello
baclajean
Clarina malá sestra nerozumie Yossarianovi. Toto je doteraz azda najsmutnejšia scéna seriálu. Bez ohľadu na to, čo nasledovalo hneď po nej.(28.9.2019)
Volodimir2
Prichádza generál Scheisskopf a nastáva odplata pre Yossariana, že spal s jeho ženou. Zamieta sa jeho prepustenie z armády a situácia sa skomplikuje. Predkladá sa americký portrét armády, krutý, presný a nestráviteľný. Piatym dielo sa trocha vraciame späť k Yossarianovi a jeho boju dostať sa z lietajúcich misií. Najlepšou časťou je jeho cesta do Ríma a nakoniec jej vyústenie.(30.9.2019)
Darth Maul
Prešibaný Orr...(16.3.2020)
Necrotongue
Pátá epizoda mě bavila zatím nejvíc, už úvodní rozhodování o adekvátním potrestání mi pěkně zapracovalo s bránicí, noční nálet německých bombardérů na "zelenou zónu" byl dokonalý a příchod generála Scheisskopfa slibuje do budoucna celkový nárůst absurdit.(25.8.2019)
bart_
"Počkat. Takže vy mi tu chcete říct, že potom, co jsme vás nepotrestali, dali vám medaili, a povýšili na kapitána, nás žádáte, aby jsme vám dali dva dny volna na to, aby jste mohl jet za děvkou?" "Ano, pane."(29.5.2019)