Reklama

Reklama

Naneživo

(festivalový název)
  • Japonsko Kamera o tomeru na! (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý štáb točí laciný zombie horor v opuštěné fabrice, ve které kdysi japonská armáda experimentovala s mrtvými. Netrvá dlouho a herci i filmaři se začnou měnit na skutečné oživlé mrtvoly. Perfekcionistický režisér ale odmítá natáčení přerušit a posedlý utkvělou představou o ryzím umění pobíhá uprostřed nastalého chaosu s kamerou, zatímco nákaza si vybírá jednu obět za druhou. Pro dokonalý záběr je schopen obětovat vše. Anebo je to všechno jinak? Může být zombie krvák zároveň rodinnou komedií? Záleží na úhlu pohledu. Natočen s malými náklady, ale velkou láskou k řemeslu, Uedův celovečerní debut je originální poctou všem opravdovým filmařům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

juta 

všechny recenze uživatele

Když člověk nevydrží prvních 37 minut, tak může dávat klidně odpad, ale když tenhle film nedokouká, tak mu nedojde, jak to bylo celé myšleno. Já si také ze začátku říkal, že to je neskutečná ptákovina, která si nezaslouží vysoké hodnocení, ale když skládačka postupně zapadala, tak jsem se strašně moc bavil a smál se a to se mi už moc často nestává. Opravdu skvělá komedie, kterou byste museli vidět minimálně dvakrát a to by už klidně bylo i na plný počet hvězdiček. :-) ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal že v Japonskom filme ktorý vyzerá ako niekdajší slovenský Zombiemord nájde toľký perfekcionizmus a satisfakciu. Klobúk dole pred celým štábom, ale najmä dramaturgom. Dovolím si tvrdiť, že ide o film, ktorý si užije najmä ostrieľaný divák, ktorý čo to o filmoch vie. Ktorému prídu isté veci čudné a bude si ich všímať. Nič viac nepoviem a aj potenciálny divák by sa mal vyhnúť trailerom, recenziám, popisom atď. Verte mi zážitok je potom úplne iný (ja som sa touto sprostredkovanou múdrou radou riadil a spravil som naozaj dobre). Hlavne to DOPOZERAJTE! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nefunguje to úplně dokonale, místy se to vleče i po tom zvratu a myslím si, že to plně docením až po druhém zhlédnutí, jelikož už budu naprosto přesně vědět do čeho jdu, ale i tak se mi to líbilo. Budu zde muset souhlasit s většinou - těch prvních 37 minut je fakt něco neskutečně otravného. Sice jsem přesně chápal, v jakých momentech si režisér dělá srandu, ale celé to působí tak strašně amatérsky, že se mi vybavovali vzpomínky na tu slovenskou hrůzu Socialistický Zombi Mord. Skutečně si ale vyplatí to přetrpět a počkat si na ten "zvrat", protože pak se z toho stane něco úplně jiného a konečně to začne fungovat. I ve vztahu s tím, co se dělo na začátku. A nejen že je to funkční, má to i dobrý nápad, který je chytře vedený a až na tu strašně trapnou část s průjmem dokáže i slušně pobavit. Navíc to ve mě zanechalo dost příjemný dojem a ačkoli teďka to vyšší hodnocení dávám hlavně za závěrečnou půl hodinu, věřím, že při druhém zhlédnutí to docením už celé úplně, jelikož tu snad skoro všechno do sebe skvěle zapadne. Nechci blíž spoilerovat, úplně nejlepší je si o tom filmu nic nezjišťovat, proto jsem to celé shrnul poněkud divně, každopádně Naneživo se mi nakonec líbilo. Originální to sice není a bizarní už vůbec ne (ačkoli... pro někoho možná jo, já bizarní věci vyhledávám, takže mě překvapí už máloco), ale je to fajn a dobrý námět to má určitě. Slabé 4* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V podstatě srovnatelná sračka jako Socialistický Zombi Mord, s tím že prvních 37 minut je tak neuvěřitelně špatných, až je to docela vtipné, ale to co následuje potom je tak šíleně nudné a nesnesitelné, že se na to vůbec nedá koukat. Odpudivá věc a totální ztráta času. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skvelá hororová komédia, respektíve najskôr horor a potom komédia, aby to bolo presnejšie. Ono ak viete, že tam je twist, čo vedia už dnes vlastne všetci, tak vám to dôjde hneď na začiatku. Ale ono to nie je vôbec na škodu, zábavnosť tohto meta filmu spočíva v niečom inom, ako vo zvratoch. Najzábavnejší je film vtedy, keď všetko začne pekne do seba zapadať, čo je v podstate celá druhá polovica filmu. No a Naneživo! je výnimočné tým, že ihneď po skončení filmu si budete chcieť pozrieť jeho prvú tretinu znova. Ktorý iný film to môže o sebe s hrdosťou povedať. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 8 dnů. (Duoscop)
  • Při rozpočtu pouhých 27 tisíc amerických dolarů dokázal film jen v Japonsku vydělat 8 milionů dolarů. (Duoscop)
  • Bez střihu film jede plných 37 minut. (Duoscop)

Související novinky

Zahajovací film Cannes po kontroverzi mění název

Zahajovací film Cannes po kontroverzi mění název

26.04.2022

Přibližně za tři týdny startuje 75. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes a jeho přípravy se pomalu blíží do finální fáze. Před pár dny organizátoři festivalu zveřejnili část programu… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama